Haberler

Bakan Davutoğlu'nun Konya'daki Seçim Çalışmaları

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendilerine yönelik kumpaslar kurulduğunu belirterek, “140 büyükelçiyle biz Adana’da toplantı yaparken, bir gün sonra Başbakanımız Brüksel’e gidecekken, iki gün sonra ben Cenevre’ye Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak Suriye görüşmelerine gitme hazırlığı yaparken, Suriye Türkmenlerine yardıma giden TIR’ları durdurma cüreti gösterdiler.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendilerine yönelik kumpaslar kurulduğunu belirterek, "140 büyükelçiyle biz Adana'da toplantı yaparken, bir gün sonra Başbakanımız Brüksel'e gidecekken, iki gün sonra ben Cenevre'ye Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak Suriye görüşmelerine gitme hazırlığı yaparken, Suriye Türkmenlerine yardıma giden TIR'ları durdurma cüreti gösterdiler. İstediler ki Başbakanımız Brüksel'e, ben Cenevre'ye suçlu ve mahcup gidelim" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında Sarayönü ilçesi ve Ladik beldesinin ardından Kadınhanı ve Doğanhisar ilçelerinde düzenlenen mitinglerde halka hitap etti. Kadınhanı mitinginde vatandaşların "Vur vur inlesin Fethullah dinlesin" sloganları üzerine Bakan Davutoğlu, "Dinleyecek o kadar kulaklar var ki, muhalefet de dinleyecek, uzaktakiler de, yakınlardakiler de, paralel yapı da herkes dinleyecek. Bundan sonra millet konuşacak, onlar dinleyecek" dedi. Bakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Neden rahatsız olundu? Bütün memlekette, bütün özgürlük alanları daraltılan bu halka bütün özgürlük alanları açıldı. Hiçbir sivil toplum kuruluşu, hiçbir hayır kuruluşu bu dönemde baskı görmedi. Onurla dünyanın her yerinde her türlü hayır işini destekledik. Ama birileri rahatsız oldu. Bu milletin yükselişinden rahatsız olanlar bilsinler ki, bu millet bir kere harekete geçti mi, bir kere yürümeye başladı mı hiçbir kudret bu milleti durduramaz. Öylesine kumpaslar kuruldu ki, 140 büyükelçiyle biz Adana'da toplantı yaparken, bir gün sonra Başbakanımız Brüksel'e gidecekken, iki gün sonra ben Cenevre'ye Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak Suriye görüşmelerine gitme hazırlığı yaparken Suriye Türkmenlerine, sizin öz kardeşlerinize yardıma giden TIR'ları durdurma cüreti gösterdiler. İstediler ki Başbakanımız Brüksel'e, ben Cenevre'ye suçlu ve mahcup gidelim. Bilmedikleri şey şu; biz kim bize meydan okursa okusun, hangi zor müzakereler içerisine girersek girelim, girdiğimiz her salona, girdiğimiz her toplantıya başı dik gireriz. Vakar içerisinde gireriz, 75 milyonu temsil etmenin onuru içinde gireriz. Hiçbir zaman baş eğmedik, hiçbir zaman mahcup ve mahkum olmadık. Yine bu mihraklar Bosna'ya sizin hepimizin adını rahmetle andığı Aliya İzzetbegoviç'in bize miras bıraktığı Boşnak kardeşlerimize verdiğimiz 100 milyon euronun da peşine düştüler. O yardım dolayısıyla muhalefet de, paralel yapı da bütün hepsi birtakım tahriklere kalkıştılar. Somali'ye Sayın Başbakanımızla gittiğimizde yanı başımızda bebeklerin açlıktan, susuzluktan vefat ettiği Somali'ye kısa bir sürede 300 milyon dolar yardım yaptık ve Somali halkı bugün dünyanın her yerinde aziz milletimize, bu aziz Türk milletine dua ediyor. Onu da sanki bir suç işlemişiz gibi yayın organlarında dile getirmeye kalkıştılar bunlar."

Bakan Davutoğlu, Kadınhanı ilçesindeki mitingin ardından Doğanhisar ilçesinde düzenlenen mitinge katılarak halka seslendi ve 30 Mart için destek istedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Cenevre Brüksel Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title