Haberler

Bakan Davutoğlu'nun Konya'daki Seçim Çalışmaları Sürüyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Birileri bu kutlu yürüyüşün, bu özgürlükçü anlayışın yaygınlaşmasından rahatsız olabilir.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Birileri bu kutlu yürüyüşün, bu özgürlükçü anlayışın yaygınlaşmasından rahatsız olabilir. Dolaylı veya doğrudan vesayet sistemi kurmak isteyenler çıkabilir. Ama en iyi Konyalılar, Sarayönülüler bilir ki, bu millet bir daha öyle veya böyle vesayet sistemine izin vermeyecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Sarayönü ve Ladik ilçelerinde düzenlenen mitingde halka hitap etti. Sarayönü ilçesinde vatandaşların tezahüratları arasında konuşmasına başlayan Bakan Davutoğlu, "30 Mart'ta yapılacak seçimler Türkiye'nin on yıllarını, belki de önümüzdeki 100 yılı belirleyecek önemde. Çünkü son 12 yıl içerisinde 1990'lı yılların o ekonomik ve siyasi krizleriyle yaşadıktan sonra son 12 yıl içerisinde bu ülke hem siyasi olarak, iktisadi olarak, sosyal ve kültürel olarak dünyada yükselen bir yıldız haline geldi. Bu yükselen yıldızın yükselmeye devam etmesi için bu al bayrakların dünyada her yerde çok daha yükseklerde dalgalanabilmesi için yeniden desteğinize ihtiyacımız var" dedi.

"MİLLET VESAYET SİSTEMİNE İZİN VERMEYECEK"

Birilerinin kutlu yürüyüşten, özgürlükçü anlayışın yaygınlaşmasından rahatsız olabileceğini kaydeden Bakan Davutoğlu, "Dolaylı veya doğrudan vesayet sistemi kurmak isteyenler çıkabilir. Ama en iyi Konyalılar en iyi Sarayönülüler bilir ki, bu millet bir daha öyle veya böyle vesayet sistemine izin vermeyecek. 1950'de rahmetli Adnan Menderes 'Yeter artık söz milletindir' demişti. Biz şimdi şunu söylüyoruz; 'Yeter artık söz de, karar da ilelebet kıyamete kadar sadece bu millete ait olacaktır'. Kimse bu millet adına kapalı kapılar ardında plan yapamayacak" diye konuştu.

Dünyanın her yerinde al bayrağı onurla taşımak ve yükseltmek için aktif bir dış politika izlediklerini belirten Bakan Davutoğlu, "Bundan 12 yıl önce sadece 160 büyükelçilik ve konsolosluğumuz vardı. Şimdi 221 büyükelçilik ve başkonsolosluğumuz var. Dünyanın 6'ıncı büyük devletiyiz dış temsil anlamında" dedi.

Alanda bulunan vatandaşların 'dik dur eğilme' tezahüratları üzerine Bakan Davutoğlu, "Biz hiçbir zaman eğilmedik, hiçbir zaman eğilmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi karanlık mihrapları devreye sokarlarsa soksunlar, hakkımızda ne söylenirse söylensin, biz bu hafta 99'uncu yıl dönümünü andığımız Çanakkale şehitleri bu vatanı savunmak için şahadete nasıl kararlılıkla yürüdülerse, geleceğe de biz aynı o kararlılıkla yürüyoruz. Önümüzde sadece ufuk var, sadece öne bakmak var. Rüku etmek, geriye dönmek, tereddüt etmek, bir an dahi şüpheye düşmek söz konusu değil" şeklinde konuştu.

"İSTENİYOR Kİ, 12 YIL ÖNCEKİ DÜZENE GERİ DÖNÜLSÜN"

Bakan Davutoğlu, Sarayönü'ndeki programının ardından Ladik ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. 30 Mart seçimlerinin önemini yineleyen Bakan Davutoğlu, "30 Mart milli iradenin tecelli edeceği, milli iradeyi sınamaya kalkanlara dur denecek bir gündür inşallah. 12 yıllık bir birikimin üzerinde şimdi bir oyun oynanmak isteniyor. Önümüzde bir maraton var, 30 Mart seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler. İsteniyor ki, 12 yıl önceki düzene geri dönülsün. Milletin ve ülkenin azmi kırılsın, dizimizdeki derman çözülsün ve Türkiye tekrar koalisyonlara tekrar ekonomik krizlere, vatandaşlarımız tekrar hakaretlere maruz kaldıkları o antidemokratik dönemlere geri dönülsün. Buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Sarayönü Ladik Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title