Haberler

Bakan Davutoğlu Burdur'da

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Burdur Şeker Meydanında halka seslendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Burdur Şeker Meydanı'nda halka seslendi. Davutoğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizim gönüldaşlarımıza yardım etmemize engel olamayacaklar" dedi.

Burdur'da askerlik yaptığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti iktidarının Türkiye'ye getirdiği değişim ve yenilikleri anlattı. Ak Parti hükümetinin Türkiye'nin makus talihini değiştirdiğini söyleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Burdur'un benim hafızamda önemli bir yeri var, askerliğimi Burdur'da yaptım. Burdur'un suyunu içtik. Burdurlular şanslı, cennet gibi güzel bir şehriniz var. Burdur'un bu güzelliklerini korumak ve geliştirmek lazımdır. 30 Mart'ta tarihi bir seçim yapacağız. Bu seçim sadece mahalli bir seçim değil, 12 yıldır bu ülkenin daha önceki makus talihini değiştirmiş olan bir iktidarın halktan güçlü bir destek istediği bir seçimdir. Şimdi Burdurlular 30 Mart'taki soru şu: Tekrar 90'lı yıllarda olduğu gibi hasta yakınlarının rehin tutulduğu bir döneme mi döneceğiz, yoksa iktidarın devamında mı karar kılacağız? Bu sağlık hizmetlerinden memnun musunuz? Somali'de yardım kampanyasına giden bir TİKA mensubu yaralanmıştı. Türkiye'de ambulans uçak gönderdik, Türkiye'de tedavi aldırdı. Şu anda yurt dışında vatandaşına ulaşan bir Türkiye var. Eğitimde hepinizi biliyorsunuz, eylül ayı yaklaştığından bir korku olurdu, 'Acaba kitapları nasıl satın alacağız?' Şimdi bütün küçük o genç neslin önlerine kitaplar konuyor. Anne ve babalara kitap masrafı gibi bir sorun gündeme gelmiyor. Öğrencilerimizin ellerine kitapları masrafsız olarak veriliyor mu? Şimdi soru şu; bu mu devam edecek, genç nesil her türlü imkanla mı yetişecek yoksa eskisi gibi 70-80 kişilik sınıflarda mı eğitim görülecek? Biliyorum devamını istediğinizi. Şimdi öğrencilerimize tablet dağıtıyoruz, güçlü ve kudretli halkına şefkatle davranan devlet budur. Bütün vilayetlerimiz gibi 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. İnşallah Burdur da kavşak noktası olarak en geniş ulaşım alanı haline gelecek. Burdur'un bu güzelliğini, benim de askerdeyken hep temaşa ettiğim Burdur'u herkes tanıyacaktır" dedi.

"IMF'YE SON BORÇ ÖDENDİ"

Geçmişte Türkiye'nin borcundan dolayı '70 cente muhtacız' diyen başbakanlar gördüklerini ve şimdi Türkiye'de IMF defterini kapattıklarını vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir devletin gücü kudreti dünyadaki itibarı ile ortaya konur. Geçtiğimiz sene içinde birçok senaryolar oynandı. Birçok komplolarla karşı karşıya kalıyoruz. Geçen sene içinde belki de son dönemin en önemli olaylarından biri Türkiye Cumhuriyeti devletinin IMF'ye olan son borcunu da ödeyip borç defterini kapatmasıdır. Onlarca yıl küçük bir IMF memuru Ankara'da bir açıklama yapacak diye herkes onun ağzına bakardı. Kimse Başbakanın ağzına neredeyse bakmazdı 90'lı yıllarda çünkü IMF memurunun alacağı karar daha önemliydi. Geçen sene bu borç defterine ebediyen son verdik. İnşallah bu millet bir defa borç içinde, zillet içinde olmayacak. Hatırlayın başbakanlar vardı bu ülkede, '70 cent'e muhtacız' diyen. Allah bir daha bu millete '70 cente muhtacız' diyen başbakanlar getirmesin, aksine Başbakanımız gibi IMF defterini de kapatıp dünyanın her yerinde bu milletin onurla dolaşmasını sağlayan liderler getirsin. 12 yıl öncesiyle kıyas edin. Yurt dışına çıkanlar bilir. Pasaportumuz bu kadar değerli miydi? Vize kapılarında uzun uzadıya beklemiyor muydunuz? Şimdi pasaportu da değerli, Türk Lirası da. En önemlisi bu al bayrağı, dalgalandırdığımız, bu al bayrağı dünyanın her yerinde bütün mazlum milletlerin saygı duyduğu bir bayrak haline gelmiş olan, bu al bayrağı her yerde temsil eden bir siyasi iktidar var. 30 Mart'ta cevap aradığınız soru budur. ya bu 12 yıllık izzet, bu ikbal ve bu kararlılık dönemi devam edecek ya da 90'lı yılların koalisyonlarına belirsizliklerine mahkum edileceğiz. Türkiye'nin bütün bu kazanımlarını daha da ileriye götürmek için bize, Başbakanınıza, milletvekillerinize destek vermeye hazır mısınız? Her ne suretle olursa olsun önünüze engel çıkararak bu kutlu yürüyüşü durdurmak isteyenlere, 'Yeter söz de karar da artık sadece milletindir' demeye hazır mısınız? İşte 30 Mart'ta duymak istediğimiz gür ses budur" diye konuştu.

"MAZLUMLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Türkiye'nin mazlum ülkelere her zaman yardım edeceğini ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye 100 milyon dolarla muhtaç bir ülkeydi. 2001-2002 yıllarında IMF'den kredi gelecek diye beklerdik. Şimdi ise bu defteri kapattığımız gibi yıl da 3 milyar dolar mazlum milletlere, kardeşlerimize, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza, bize gönül bağlayan herkese yardım ediyoruz. Somali'ye bu aziz millet bir kalemde Başbakanımızın ziyareti esnasında 300 milyon dolarlık yardım yaptı. Kendi helal parasından. Orada açlıktan ölmek üzere olan çocuklara yardım etti. Şimdi dünyanın her yerinde nerede bir Somalili görürseniz size sarılır, 75 milyon adına size sarılır çünkü bilirler ki o mazlumlara sahip çıkan güçlü bir Türkiye var. Türkiye'nin Somali'deki kardeşlerimize sahip çıkmasından memnun musunuz? Bosna'ya gidin. Saray Bosna sokaklarında dolaşın. Hep şunu duyacaksınız, 'Ya Türkiye olmasaydı?', 'Ya Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı?', 'Ya güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olmasaydı biz ne yapardık?' Onlara da yardım ettik, edeceğiz. Bu sebeple bizi suçlayanlara Burdur'dan bu meydandan bir kez daha sesleniyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim gönüldaşlarımıza yardım etmemize engel olmayacaklar. İster Bosna'da ister Kırım'da Tatar kardeşlerimize, ister Kırgızistan'da, Orta Asya'da, ister Suriye'de, her yerde Türkiye Cumhuriyeti devleti dendi mi, bu al bayrak dendi mi mazlumlara sahip çıkan bir millet akla gelecek. Zalimlere sessiz kalmayan bir lider akla gelecektir" şeklinde konuştu.

BURDUR'DAN REKOR OY

Burdurlulardan rekor bir oy oranı beklediklerini söyleyen Bakan Davutoğlu şunları kaydetti:

"Burdur'dan inşallah rekor bir oy bekliyoruz ve tabii seçimlerin mahalli boyutu itibarıyla Sebahhatin Akkaya Başkanımıza destek vermenizi istiyoruz. 1984'den 2004'e kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişik versiyonları ile Burdur Belediyesi idare edildi. Bir de AK Parti belediyeciliği ile tanışan Burdur'u karşılaştırın. Hangisi daha iyi? Çok açık. Burdur'a doğal gazı kim getirdi? TOKİ ve altyapı çalışmalarını kim yaptı? Şimdi Burdur'da karar bu çerçevede. ya 10 yıldaki yatırımlar gelişerek devam edecek ya da geçtiğimiz 20 yıl gibi devam edecek. Burdur'un daha çok gelişmesi için Sebahattin Akkaya'ya destek vermeye hazır mısınız? Biz de şundan emin olun, şöyle de düşünmeyin. Burdur'un çok bakanı var, öncelikle biz Bayram Bey her zaman vurgular. Biz kendimizi Konya'nın olduğu kadar Burdur'un da bakanı olarak görüyoruz. Başkan Akkaya'nın her zaman Ankara'da arkasında olacağız. Burdur'un etrafı tamamıyla bakan, kabinenin 5'te 1'i Burdur'a komşudur. TBMM' de gönülden destekleyin. TBMM'de yakın hukukumuz var ama Bayram Özçelik kadar çalışkan vekil azdır. Bayram vekilinizi de destekleyin. 30 Mart'tan sonra ilk fırsatta Burdur'a geleceğim. Konya'dan sonra ilk ziyaret edeceğim yer Burdur olacaktır. Sakın ola ki, burada bu halkada bir kopukluğa izin vermeyin."

"KILIÇDAROĞLU NE YAPTIĞINI BİLMİYOR"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Başbakanımız 'genel müdür' diyor. Kılıçdaroğlu buraya gelmiş ve sizinle konuşmuş. 'Burdur tamam' diye de iddiada bulunmuş. Biliyor musunuz, Konya'ya da geldi. Konya'da miting yapma cesareti gösteremedi. Tabanı yok. Akşehir'e gitti miting yaptı ama orada da birtakım iddialarda bulundu ama adayı tanıtırken Akşehir yerine Kırşehir adayı diye tanıttı. Nereye geldiğinin bile farkında değil. Bozkurt işareti yaptı. Ne yaptığının farkında değil. Şimdi lideri böyle olanın buradaki belediye başkanı nasıl olur? Sakın ola ki o 20 yılı aşkın süre burada doğru dürüst hizmet etmemiş olanlara tekrar bu emaneti vermeyin. Emaneti ehline verin. Kendini ispat etmiş olanlara verin. O anlamda bizim Sabahattin Akkaya kardeşimize güvenimiz tamdır. Biz ona kefiliz ve Ankara'da Burdur'dan gelecek ne talep varsa hepsi karşılanacak" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sebahattin Akkaya Ahmet Davutoğlu Somali Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title