Haberler

Bakan'dan KDV Müjdesi

Güncelleme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadelerine ilişkin hazırladıkları eylem planıyla iadelerin hızlanacağını ve gereksiz bürokratik işlemlerin sona ereceğini bildirdi.

Mükelleflerden gelen KDV iadelerine ilişkin talepleri dikkate alan Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığını (GİB) harekete geçirdi. GİB tarafından hazırlanan "KDV İadelerinin Etkinleştirilmesi ve Hızlandırılması, İade Süreçlerinin Standartlaştırılması Eylem Planı" hazırlıklarında sona yaklaşıldı.

EYLEM PLANI BİTMEK ÜZERE

Bakanlığın her konuda olduğu gibi KDV'ye ilişkin de mükelleflerden gelen talepleri dikkate aldığını, belirlenen eksiklikleri gidermeye yönelik de yoğun gayret içinde olduklarını belirten Ağbal, bir süredir üzerinde çalıştıkları eylem planını bitirmeye yakın olduklarını ifade etti. Eylem planının detaylarına ilişkin de bilgi veren Ağbal, mükelleflerin, kurulacak yeni sistemle iadelerinin hangi aşamada olduğunu şeffaf bir şekilde görebileceğini kaydetti. Ağbal, "Mükellefimiz, bir iade talebinde bulunduğunda bu talebin hangi memurun önünde ve işleminin ne aşamada olduğunu, sürecin ne zaman biteceğini, iadesini ne zaman alabileceğini internet üzerinden görebilecek" ifadesini kullandı.

KDV'YE ÖZEL BİRİM

Ağbal, KDV iadelerinin sonuçlandırılmasına ilişkin de ihtisas vergi daireleri gibi alternatif modeller üzerinde çalışılacağını belirtti. Mevcut vergi dairelerindeki iş yükü nedeniyle KDV iadesi talebinde bulunan mükelleflerin işlemlerinin tamamlanmasının uzun süre aldığına işaret eden Ağbal, "Bunu önlemek için de sadece KDV iade işlemlerinin yapılacağı ve uzmanlaşmış personelin çalışacağı yeni birimler kuracağız. Mükellef, KDV iadesi işlemi için geldiği bu birimlerde, işlerini hızlı bir şekilde halledebilecek" diye konuştu. Ağbal, vergi açısından sorunlu olmayan, işini düzgün yapan mükelleflere iadelerinin 5 günde yapılacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

ahmet:

bir gidin vergi vergi her gün zam ama bir tek istisna dahi olsa tek bir tane hizmetiniz varmı yok

7
20
yanıtYanıtla
UTANMAZLAR:

Milleti alaya almaktan bıkmadınız utanmazlar, refah seviyesi yükselen kim, Sizleri Allaha havale ediyorum, o şüphesiz en iyisini bilir.

13
0
yanıtYanıtla
bir garip yolcu:

BU MİLLET GERİZEKALI ZATEN MİLLLETİN REFAHI ARTMIŞ DİYOR. MİLLET İLE DALGA GEÇİYOR. AMA BU MİLLET HAKEDŞİYOR UYUMAYA DEVAM

10
1
yanıtYanıtla
karslı:

kendisi kaç parayl geçiniyor acaba fotosentez yapsan 1300 tl ye oksijen alamazsın 425 tl doğalgaz gelmiş 125 tl elektrik 35 tl su 660 tl araç sigortası 500 tl vergisi arabayı satsam 5000 tl ben tasarrufa hazırım ya sizzzz??;??

9
2
yanıtYanıtla
Ekonomist:

Bu haber büyük şirketlerin yani parası olanların işine yarar ve yeni yolsuzlukların önünü açabilir naylon fatura benzeri

8
1
yanıtYanıtla
Xxx:

Cok biliyorsun sen naylon faturayı kafaya bak:)

yanıt1
yanıt6
atom karıncaMobil-ANDROID:

Hay Allah razı olsun bizde böyle müjdeyi dört gözle bekliyorduk !!!!!

7
2
yanıtYanıtla
MÜCAHİT:

Kesin bizimle şafak geçiyor. Refaha erişmişik. . . . . . 5 kişilik bir aile günde 3 öğün sadece çay ve simit yese ayda 900 tl yapıyor. Kalan 400 e elektrik, su ve doğalgazı paylaştır, ki yetmez. Kapıya ev sahibi dayandı mı biz refaha erdik deriz. Git kirayı devlet versin deriz. Oy yeni Türkiyem. . . . . . .

7
0
yanıtYanıtla
Yy:

Ben bu devleti yöneten kişilere hakkımı helal etmiyorum

5
1
yanıtYanıtla
bulut:

Arkadaslar ulkenin belli bir geliri var ogelirin ustune cikilirsa ulke borca batar uretim yapmamiz lazimki gelir seviyesi artsin ozaman asgari ucret 2000 lirada olur...

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title