Haberler

Bakan'dan Göztepe ve Karşıyaka Statlarına Ilişkin Açıklama

Amatör spor kulüplerinin yöneticileri ile bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir'deki Göztepe ve Karşıyaka statları yapımında yaşanan sorunları hatırlatarak, "Eğer önümüze engel getirirseniz İzmir kamuoyunda yürüyemezsiniz" dedi.

Amatör spor kulüplerinin yöneticileri ile bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir'deki Göztepe ve Karşıyaka statları yapımında yaşanan sorunları hatırlatarak, "Eğer önümüze engel getirirseniz İzmir kamuoyunda yürüyemezsiniz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atatürk Stadyumu Hakemler Salonu'nda 240 dernekten oluşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yöneticileri ile buluştu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Atilla Kaya'nın da bulunduğu toplantıda, amatör spor kulübü yöneticileri tarihlerinde ilk defa bakan ve milletvekillerinin bulunduğu bir toplantı yaptıklarını belirterek saha sorunlarından bahsetti. Bakan Kılıç ise Karşıyaka ve Göztepe statları ile ilgili net konuştu.

"GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ"

Karşıyaka ve Göztepe statları için ihaleye çıkıldığında önlerine ilginç engeller çıkmaya başladıklarını kaydeden Bakan Kılıç, "Önümüze ilginç engeller çıkmaya başladı. Diğer branşlarımıza da hizmet vermek üzere dizayn edildi. Alsancak Stadı ile ilgili imar sıkıntısı ile ilgili harekete geçerek yeniden yapma konusunda yola çıktık. Onun da süreci uzatıldı. Türkiye'de birçok ilimizde inşa ettiğimiz statların yanında İzmir'de engeller çıkartılması sonucu bir türlü yol alamadık. AK Parti hükümetleri olarak bunda bizim hiçbir eksiğimiz yok. Yeni bir sürece girdik. Göztepe, Alsancak ve Karşıyaka statları ile alakalı eskisinden daha kararlı şekilde yolu yürüyoruz. Karşıyaka başlamış, yol ilerlemiş, altında ciddi bir yatırım var. Önümüzde hiçbir engel yok ama engellemek için suni gündemler oluşturulursa kusura bakmayın sizlerden destek istiyorum. Artık yeter. Bizim ciddi anlamda engellenmemiz söz konusu. Gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ENGEL GETİRİRSENİZ İZMİR KAMUOYUNDA YÜRÜYEMEZSİNİZ"

Açıkça uyardığını belirten Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer önümüze engel getirirseniz İzmir kamuoyunda yürüyemezsiniz. Biz iş yapmak istiyoruz, 'yok' diyorsun. Böyle mantık olur mu? Önümüze çıkın neyin ne olduğunu görelim ama İzmirli de olsun. Biz gençlerimize ve sporcularımıza destek için çalışıyoruz. Şunu anlamıyorum; biz neyin yerine neyi yapıyoruz? Göztepe'de stat yapılacak yerde ne vardı? Stat vardı. Karşıyaka'da da, Alsancak'ta da stat vardı. Biz stat yerine başka bir şey mi yapıyoruz? 'Alsancak'ı yıkıyorlar yerine AVM yapacaklar' dediler. Bunu diyenler çıkıp özür dilesin. Nerede AVM? Böyle yalan söyleyerek İzmir'i yanıltmaya çalışıyorlar ama benim İzmirli kardeşim yanılmaz."

"MERKEZDE YERİ GETİR, BİR AY İÇERİSİNDE SAHAN HAZIR"

Amatör spor kulüplerinin taleplerini de değerlendiren Bakan Kılıç, "Açık çek veriyorum; bir ay içerisinde sahanız hazır. Merkezde yeri getir, bir ay içerisinde sahan hazır ama önümüze garip engeller çıkaranlar olduğu zaman da üzülüyoruz" dedi.

"ÖZÜR DİLEYECEKSİN"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi hakkında "Kontrollü darbe" sözlerine de sert tepki gösteren Bakan Kılıç, "Yazıklar olsun, bu aziz milletten özür dilemeli. Ne demek bu ya? Bu millete, devlete darbe yapmaya kalkılacak ve bu kontrollü olacak öyle mi?" derken, CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Evetçileri İzmir'den denize dökeceğiz" sözlerine ise, "Bu milletten özür dileyeceksin? Haddini bil istifa et. Milletvekilliği filan yapamazsın sen" diye cevap verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç'a forma ve plaket takdiminde bulunuldu.

(Ceren Atmaca - Abdülaziz Baydilli / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Karşıyaka AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title