Haberler

Bakan'dan Asgari Ücrette 'Vergi' Açıklaması

Güncelleme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2017 yılında hiçbir asgari ücretlinin geliri vergi nedeni ile bin 404 liranın altına düşmeyecek" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücretin 2017 yılı için bin 404 lira olarak belirlendiğini hatırlatarak, "2017 yılında hiçbir asgari ücretlinin geliri vergi nedeni ile bin 404 liranın altına düşmeyecek" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, Bakanlık Konferans Salonunda "2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısı düzenledi.

"MEMURLARA ÖZEL VERGİ TARİFESİ YOK"

2017 yılında memurların vergi karşısındaki durumunun sorulması üzerine Bakan Ağbal, "Vergi tarifesi bütün kesimler için ortak tarifedir. Kişilerin gelirleri yıl içinde arttıkça vergi oranlarının da artması doğaldır. Burada memurlara dönük özel bir vergi tarifesinin oluşturulması söz konusu olamaz. Yüksek maaş elde eden memurlara dönük olmak üzere daha yüksek oranda vergi ödenmesi hususu uygulamakta olduğumuz bir sistem" açıklamasında bulundu.

"ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI VERGİ NEDENİYLE DÜŞMEYECEK"

"Asgari ücretin 2017 yılı için bin 404 lira olarak açıkladık" ifadelerine yer veren Bakan Ağbal, "2017 yılında hiçbir asgari ücretlinin geliri vergi nedeni ile bin 404 liranın altına düşmeyecek" diye konuştu.

Bakan Ağbal, 2017 yılının tasarruf yılı olacağına vurgu yaparak, "Kamu harcamalarında bir artış olacak ama bunun minimum seviyede olması, kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması kamuda her türlü savurganlığın önüne geçilmesi maliye politikasında uyguladığımız temel hususlardan biri. 2017 yılında hem personel harcamalarında hem de cari harcamalarda önemli tasarruflara gideceğiz. Maliye Bakanlığı olarak bu konuda aldığımız kararlar var. Bakanlık olarak uygulamaya koyacağımız tedbirler var. Bütçeden, gerek reel sektör destekleri gerekse ekonominin desteklenmesi konusunda ortaya koyduğumuz perspektifi 2017 yılında devam ettireceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Naci Ağbal Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title