Haberler

Bakan'dan "Açılımı Kaldırın" Diyen Vatandaşa: Kalktı Merak Etme

Güncelleme:

İzmir'de, Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Açılımı kaldırın." diye bağıran vatandaşa, "Kalktı, kalktı. Merak etme." yanıtını verdi.

İzmir'in kurtuluş günü kutlamalarında, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Muhsin Gökkaya isimli vatandaş, Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanına yaklaşıp "Açılımı kaldırın" diye bağırdı. Bunun üzerine Bakan Eroğlu ise, "Kalktı, kalktı. Merak etme" yanıtını verdi.

ERDOĞAN'IN MESAJI KUTLAMAYA KATILANLARI İKİYE BÖLDÜ

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile diğer kurumların anıta çelenk koymalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Bu sırada AK Parti adına törene katılanlar mesajı alkışlarken. bir gruptan da 'yuh' sesleri yükseldi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması öncesinde Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile CHP İzmir milletvekili Musa Çam, arasında kısa tartışma yaşandı. Dün akşam İzmir'de yerel bir televizyon kanalındaki konuşmasında Bakan Veysel Eroğlu'nun, koalisyon görüşmelerinde CHP'nin tavrını eleştirmesine Musa Çam tepki gösterdi. Çam, Bakan Eroğlu'na o süreci aynı kanalda karşılıklı tartışmaya davet etti.

"AÇILIM KALKTI MERAK ETME"

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından protokol üyeleri Konak Meydanı'ndaki tören için alandan ayrıldıkları sırada Muhsin Gökkaya isimli vatandaş, Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanına yaklaşıp "Açılımı kaldırın" diye bağırdı. Bunun üzerine bakan Eroğlu ise, "Kalktı, kalktı. Merak etme" yanıtını verdi. Bakan Veysel Eroğlu, yanındaki diğer protokol üyeleriyle alandan ayrıldı.

ATLI SÜVARİLER GURURU YAŞATTI

Törenler daha sonra Konak'ta İzmir'in kurtuluşunu simgeleyen Hükümet Konağı'na tarihi kıyafetleriyle atli süvarilerin Türk Bayrağı'nı göndere çekmesiyle devam etti. Konak Meydanı'na Saat Kulesi tarafından alana giren atlı süvariler daha sonra hükümet konağına gidip 93 yıl önce olduğu gibi Türk bayrağını göndere çekti. Bu anlar törene katılanlarca coşkuyla alkışlandı. Buradaki tören İstiklal Marşı'nın okunup, bayrağı göndere çeken atlı birlik komutanına Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun plaket vermesiyle sona erdi.

BÜYÜKERŞEN'DEN İZMİR'E ARMAĞAN

9 Eylül kutlamalarının İzmir'deki son adresi ise, Büyükşehir Belediye binası oldu. Binanın zemin katındaki giriş bölümünde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, bal mumundan yaptığı Atatürk'ün heykeli açıldı. Yaptığı bal mumu heykellerle uluslararası bir üne kavuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'e girdiği kıyafetiyle bire bir ölçülerdeki heykelini yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hediye etti.

"İZMİR ÇOK SEVDİĞİM BİR KENT"

Başkan Büyükerşen, "Fuar'da bizi 'onur konuğu' yaptılar. İzmir benim zaten çok sevdiğim, çok takdir ettiğim Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi insanların yaşadığı bir kent. Hem dostluğumuzun bir nişanesi olarak hem de bize gösterdikleri yakın ilgi ve teveccühe bir teşekkür olmak üzere 'bir hediye sunalım' dedik. Benim yapımım olan Atamızın bal mumu heykelini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 9 Eylül'de hediye etmek istedik" dedi.

"BÖYLE BİR ARMAĞANI ALMAK BİZİM İÇİN ONUR"

Başkan Kocaoğlu, "Hocamız, Eskişehir ve İzmir arasındaki bağlardan, bizim küçük jestlerimizden son derece etkilendi ve nazik bir davranışla bize gerçekten hediyelerin en güzelini, en mükemmelini, en onurlusunu bağışladı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir armağanı almak bizim için, İzmirliler için çok büyük bir onur" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Veysel Eroğlu Aziz Kocaoğlu Musa Çam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title