Haberler

Bakan'dan 3. Havalimanı İtirafı: Zemin Gerçekten Bataklık

Güncelleme:

3.'üncü havalimanı inşaatı sahasında konuşan Ulaştırma Bakanı Elvan, sahanın gerçekten bataklık olduğunu ancak dünyada da bunun örnekleri olduğunu kaydetti.

Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan, 3.'üncü havalimanı inşaatı sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Elvan sahanın gerçekten bataklık olduğunu ancak dünyada havalimanı inşaatlarının bataklık zemine yapılabildiğini kaydetti.

Bakan Elvan, ihalenin açık bir biçimde yapıldığını ifade ederek, yap-işlet-devret kapsamında kamunun kasasına 22 milyar 152 milyon Euro gireceğini söyledi. Bakan Elvan, ihaleyi kazanan konsorsiyumun 10 milyar 247 milyon euroluk bir yatırım yapacağını hatırlatarak, "Havalimanımız 6 adet bağımsız pistten oluşuyor. Tamamlandığında yılda 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak" dedi. Bakan Elvan, havalimanı inşaatında 142 bin kişinin çalışacağını ifade etti.

"SAHA GERÇEKTEN BATAKLIK"

İşte Bakan Elvan'ın açıklamaları:

"Saha gerçekten bataklık olan bir saha. Yıllardır kömür ocakları işletmecileri tarafından kullanılmış. Biz buraya havalimanı yapmakla bu bölgeyi ıslah ediyoruz. Biz dünyanın en büyük havalimanını bu bataklığı ıslah ederek gerçekleştiriyoruz. Tüm milletimizin vatandaşlarımızın gurur duyacağı havalimanı olacaktır. Dğişik kesimler havalimaına ilişkin eleştiriler yapıyor. 3. havalimanı dünyanın merkezi olacak. Vatandaşlarımız gurur duyacak.

"Bu havalimanındaki yapım çalışmalarında şantiye dünyanın en büyük şantiyesi olacak. 30 bin işçi şantiyede çalışacak. Mevcut bataklık yapıyı direne eden sistem dünyada da kullanılmış. ABD'de San Fransisco, Avustralya Brisbane, Hong Kong ve Singapur'daki havaalanında bu tekniklerin kullanıldığını görüyoruz. Arkadaşlarımızın çalışmaları gayet iyi gidiyor. DHMİ olarak yakinen çalışmaları takip ediyoruz. "Statik, mekanik, elektrik tasarımlar Türk mühendislerimiz tarafından gerçekleştirilecek."

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI ELEŞTİRİLERİ

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan ülkeyi gelişmiş ülke konuma getirmiştir. Türkiye'yi gerçekten çağ atlatan siyasi önderdir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde milli irade " Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorum" dedi. Bugün siyasi parti liderleri tarafından sayın cumhurbaşkanımızı yıpratma girişimi, sadece sayın cumhurbaşkanına değil millete saygısızlıktır."

"DEVLETİN ZARARI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bakan Elvan, ihaleyi üstlenen konsorsiyumun düşük kotta çalışma yaptıklarını hatırlatarak "Burada devletin bir zararı söz konusu değil. Sözleşmemizde yazılı. Eğer belirlenen yatırım tutarının altında bir yatırım yapıldıysa aradaki fark devlete iade edilecek" dedi. Bakan Elvan, havalimanı projesini eleştiren Jeoloji Mühendisleri Odası'na yönelik "Jeoloji Mühendisleri Odası bırakın siyaset yapmayı. Kendi üyelerinin sorunları ile uğraşsın" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (64)

CAN DERSİMLİ:

BİNLERCE HEKTAR ORMANI KATLET SU KAYNAKLARINI KURUT NEYMİŞ HAVAALANI YAPIYORMUŞ.

54
18
yanıtYanıtla
selo71:

Denizin içine havaalanı yapan Türkiye , Bataklığığa elini kolunu sallayarak havalanı yapar. içimizdeki Almanlar huzursuzlandı !!!!

38
27
yanıtYanıtla
Berkant Mardinli:

2002 den önceki hükumetler kaynak bulamadıkları, yatırım yapamadıkları için eleştirilirdi. 12 yılda bu değişti. Şimdi, iktidar neden yatırımlar yapıyor diye eleştiriliyor. Elimizdeki muhalefet bu. Kalitesi bu. Maalesef. . . .

35
9
yanıtYanıtla
KAÇKAR DAĞLARI:

ÇALACAĞINIZI ÇALDINIZ ZATEN, HAVAALINI SU KANALI OLMASA DA OLUR!!!

24
17
yanıtYanıtla
TürkümMobil-ANDROID:

3.havalimanina gerek yok.madem oyle sabiha gokcen e birtane daha pist yapilsaydi daha iyi degilmiydi.hem bukadar masraf olmadi hemde okadar goletler kurutulmazdi.sonrada basliyorsunuz istanbulda su sikinti var

24
16
yanıtYanıtla
ÇATALCALI:

BANKALARIN İÇİ VE HAZİNE BAŞALTILDI, HAVA VE SU BAHANE!!!

23
15
yanıtYanıtla
Çağdaş:

yani diyorsunuz ki bataklık da olsa , ormanları da kessek , su kaynaklarına zarar da versek illa bu ihaleyi yandaşlara verecez . . . .

25
12
yanıtYanıtla
Derçek Dindar:

Her gece, bir gün sizi yüce divanda hakim karşısında el pence divan görebilmek için dua ediyorum, yüce rabbime.

23
13
yanıtYanıtla
ALİ''M:

CANIM TÜRKİYEM DE ARAZİ Mİ BİTTİ Kİ ORA KONUSUNDA BU KADAR ISRAR EDİYORUZ.

28
8
yanıtYanıtla
HAS KÜRT:

bakanim siz kimseye kulak vermeyin yapin bitirin cekemeyenler catlasi patlasin hava ucsunlar

16
19
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title