Haberler

Bakan Cevdet Yılmaz'a Şok Üstüne Şok! Salon Yine Boş Kaldı

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı, Akdeniz Üniversitesi'nde konuşma yaparken öğrenciler salonu terk etmişti. Yılmaz, dün de Aksaray Üniversitesi'nde konuşurken öğrenciler salonu terk etti.

Akdeniz Üniversitesi'nin 2014-2015 akademik yılı açılış törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, konuşması sırasında öğrenciler salonu terk edince salonun ciddi bir bölümü boş kaldı. Bakan Yılmaz dün de Aksaray Üniversitesi'nde bir konuşma yapmıştı. Bakan konuşmasını yaparken öğrenciler salonu terk etmişti.

ÖZEL GÜVENLİK ÖNLEMLELERİ

Akdeniz Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılış töreni Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı. İlk ders programına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılması nedeniyle konferans salonu etrafında geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Salona az sayıda öğrenci alınırken, bina etrafındaki çok sayıda güvenlik görevlisi bölgeye öğrencilerin girmesine izin vermedi.

Bakan konuşmasına başladığında salon doluydu

ŞEMSİYELER GÖZDEN KAÇMADI

Salona şemsiyelerin getirilmesi ise dikkat çekti. Güvenlik önlemlerinin altında Bakan Yılmaz, '10. Kalkınma Planı ve Antalya'nın Potansiyelleri' konu başlıkla ilk dersi verdi. Bakan Yılmaz'ın konuşması sırasında ise öğrencileri öğrencilerin salonu terk etmesi dikkat çekti.

DIŞARIDA OTURMA EYLEMİ

Öğrencilerin düzenlediği sessiz protesto nedeniyle salonda sadece üniversite personeli ile programa katılan protokol üyeleri kaldı. Bakan Yılmaz bir süre daha devam ettiği '10. Kalkınma Planı ve Antalya'nın Potansiyelleri' konu başlıklı ilk dersini bitirdi. Öte yandan, konferans salonunda konuşmalar devam ederken yaklaşık 30 kişilik grup ise dışarıda oturma eylemi düzenledi. Bakan Yılmaz ilk ders konusu kapsamında 2014-2018 dönemini kapsayan kalkınma planından bahsetti. Bu planı çok önemsediklerini belirten Yılmaz, "Bu planla birlikte 4 tane temel eksen belirledik. Her bir eksende Akdeniz Üniversitemizde Antalya'ya ile ilişkili. birinci eksen nitelikli insan güçlü toplum. İlk defa bir plan ekonomik bir bölümle başlamadı sosyal bir boyutla başladı.

"İNSAN ODAKLI KALKINMA"

Türkiye'nin geldiği aşamada insan kaynağı eğitim seviyesi en stratejik aşamaya gelmiş durumda. Türkiye doğal kaynaklarla büyüyebilecek bir ülke değil. Tam aksine yılda sadece enerji konusunda 60 milyar civarında bir ithalata yapıyoruz. Devasa bir ithalat. Bizim en büyük sermayemiz insan kaynaklarımız. Bilgi teknoloji dediğimizde aslında insan demiş oluyoruz. Çünkü bilginin taşıyıcısı insan. İnsan için ve insanla beraber kalkınma anlayışını sağlıyoruz. İnsan odaklı bir kalkınma anlayışını savunuyoruz." dedi.

"YENİLİKÇİ ÜRETİM İSTİKRARLI BÜYÜME"

Bakan Yılmaz ikinci eksende 'yenilikçi üretim, istikrarlı yüksek büyüme' anlayışını benimsediklerini söyledi. Türkiye'nin artık kilo mal üreterek büyüme hedefleyen ülke konumdan çıktığını anlatan Yılmaz, esas yapılması gerekenin bilgi ve teknoloji içeriği yüksek üretim olduğunu kaydetti. Yılmaz, ekonomide temel meselenin bu olduğu, bu kapsamında da Ar-Ge merkezlerinde yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Bakan Yılmaz üçüncü ve dördüncü eksenleri de şöyle açıkladı: "Üçüncü eksen 'yaşanabilir mekanlar, sürdürülebilir çevre'. Sadece bugünkü nesilleri düşünerek hareket edemeyiz. Gelecek nesilleri de düşünmeliyiz. Artık şehirler kalkınmada çok daha önemli bir noktaya gelmiş durumda. Dördüncü eksen 'kalkınma için uluslararası iş birliği.' Artık küresel bir dünyada yaşıyoruz bunun farkında olmayız. Kendi içinde yaşayan kendine bakan bir ülke olarak gelişmemiz kalkınmamız mümkün değil. Uluslararası alana daha fazla dahil olmamız gerekiyor."

"ÜNİVERSİTELERDE HERKES DÜŞÜNCESİNİ ÖZGÜRCE İFADE ETMELİ"

Bakan Yılmaz konuşmasında üniversitelerin özgün olması konusunda da tavsiyede bulundu. Farklılığın önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Önemli olan nerelerde benzediğiniz değil, nerelerde farklı olduğunuz. Öğrenci kardeşlerime tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Kendinizi farklılaştırın. Üniversite farklılıkların olduğu bir ortam olmak durumdadır. Düşünce hürriyeti, inanç hürriyeti olduğu, herkesin kendi inanç ve düşüncesi özgür bir şekilde yaşadığı ve ifade ettiği bir ortam olmak durumdadır. Tabi şiddetten uzak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Aksaray Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi Cevdet Yılmaz Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

faruk:

öğrencinin cahilide böyleleri. adamı hazır yakalamışken sor sorunu al cevabını. ama yok maksat üzüm yemek değil bekçi dövmek.

8
29
yanıtYanıtla
FERİT:

AKP İÇİ BİTMİŞ ÇÜRÜMÜŞ. SADECE İÇİNİ GÖREN YOK. BASKIYLA AYAKTA KALIYOR

30
7
yanıtYanıtla
DOMBRA:

BU DEMEKTİR Kİ HÜKÜMETİMİZ VE BAKANIMIZ DOĞRU YOLDADIR. . ŞİMDİ Kİ ÜNİVERSİTELİLER OKUMAK YERİNE MARJİNAL GRUPLARIN KUKLASI OLMUŞLARDIR. . SAYIN BAKANIMIZ HER ZAMAN SİZİNLEYİZ. .

11
22
yanıtYanıtla
dürüst haber yapın:

ne alakası var. Öğle arasına denk geldiği için öğrenciler yemekhaneye gitti. çamur at izi kalsın. . .

4
28
yanıtYanıtla
KAAN:

İYİ YAPMIŞLAR BUNLAR BUNA LAYIK

20
8
yanıtYanıtla
EMRE:

COK UZULUYOM BU ADAMA. . . BIR YUZU GULMEDI TOPLANTILARDA YAAA )))))

20
4
yanıtYanıtla
atif:

chp yapiyor bunlari

7
17
yanıtYanıtla
vatansever:

yalan haber inanin yalan iki fotograf konulmus birisi salonun sag tarafi digeri sol tarafi guya salon önce doluydu sonra bosaldi gibi göstermek istiyorlar

9
12
yanıtYanıtla
SD:

bu öğrencilere iyilik yaramaz hepsi odun

7
14
yanıtYanıtla
ADNAN KAHVECİ:

BİR SANATÇI VEYA BİR KONUŞMACI SAHNEDEYKEN VEYA KONUŞMA YAPRKEN YAPILACAK EN BÜYÜK HAKARET KALKIP GİTMEKTİR AMA BUNU YAPAN KİŞİNİN DE KÜLTÜR SEVİYESİ SIFIR DEMEKTİR DEMEKKİ VAY HALİMİZE

13
7
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title