Haberler

Bakan Çelik ve Yıldırım, Şanlıurfa'da

Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, özel bir okulda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, özel bir okulda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramlaşmada konuşan Bakan Binali Yıldırım, "Allah'a şükür, Türkiye artık kendi dertlerini çözmesinin ötesinde dünyada değeri ve sorunu olan birçok ülkenin de imdadına koştu" dedi.

Somali'deki sorunların dikkatini çekmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat bu ülkeye gittiğini ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Bundan 25 yıl önce 1 milyon dolar için kapı kapı gezen Türkiye yerine bugün 2 milyar doların üzerinde karşılıksız hibe yapan bir Türkiye var. Hepimizin göğsünü kabartan ve gururlandıran Türkiye budur işte. Nasıl ki; ecdatlarımız 3 kıtada adalet ve hüküm egemenlik sürmüş ise, bugün Türkiye'de bu değerleri içerisinde üzerine düşeni yapacaktır. Bazıları başbakan neden Suriye ve Mısıra meselesiyle meşgul oluyor diye sorular soruyor. İşte bu anlamda sorunları olan ülkelerin, insanların sorunlarını bilmeyenlere duyurmak bizim inancımızın bir geleneğidir."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bayramlaşmanın önemini belirten konuşmasında 20'nci Yüzyıl'da yapılan yanlışlarla ilişkin olarak, şunları söyledi: "20'nci yüzyıl çok yanlış başladı. 20'nci Yüzyıl sadece savaş itibarıyla değil düşünce itibarıyla insanın önemini hiçe sayan bir yüzyıldır. Bunun için çok kan döküldü. Bunun için büyük katliamlar oldu. Bunun için insanlık yok sayıldı. 21'inci Yüzyıl iyi başlar diye çok beklenti içindeydik. Maalesef 21'inci Yüzyıl'da isteğimiz gibi başlamadı. Orada kan ve gözyaşı var. Felaketler dünya insanını karşı karıya getirdi. İnsanlık özellikle 20'nci Yüzyıl'da hesaplaşmadığı sürece oradaki yanlışları tespit etmedikleri sürece daha çok yanlışların yapılacağını hep beraber göreceğiz. İşte Türkiye geçmişiyle hesaplaşıyor. Her alanda nerede yanlış yaptık. Hesabını yapıyorsa bütün dünya da geçmişiyle hesaplaşması gerekiyor. Bu anlamda insanlık rayına girmek durumumdadır. Fabrika ayarlarına dönmek durumdadır. Aksi takdirde kurtuluş yok. Ne diyoruz 7 milyar insan var, insanlık ne kadar insanlık maalesef o oranlarda değildir. Keyfiyet olarak insanlığın sayısının artması son derece önem arz etmektedir."

Bakan Çelik ve Yıldırım, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Akçakale İlçesi'nde bulunan Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleymanşah Konaklama Tesisi'ne geçti. Burada 2 büyükbaş kurbanın kesilmesiyle karşılanan 2 bakan, daha sonra kurulan sofrada Suriyeli sığınmacılar ile birlikte yemek yedi. Bakanlar, yemeğin ardından çadır kentteki Suriyelilerin hazırladığı şiir dinletisine katıldı. Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım ise, Suriyeli çocuklara para dağıttı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR Haber-Kamera: ŞANLIURFA (DHA)

=========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Erkan Yıldırım Faruk Çelik Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title