Haberler

Bakan Çelik: "Ne Söz Verdiysek Gerçekleştiriyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, madencilere verilen sözlerin hepsini Torba Yasa tasarısının içine koyduklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, madencilere verilen sözlerin hepsini Torba Yasa tasarısının içine koyduklarını belirtti.

Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı genel kurul görüşmelerinde muhalefetin "Verilen sözler yerine getirilmedi" eleştirilerine cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Ne söz verdiysek madencilerimize, onların hepsini bu tasarıya koyup, hepsini de bir bir gerçekleştiriyoruz. İkide bir çıkıp buradan 'verilen sözler tutulmadı' ifadesi kullanmanın doğru olmadığını vurguluyorum" dedi.

Soma'da maden kazasının yaşandığı ocaktaki işçilere yapılan ödemelerle ilgili bilgi veren Bakan Çelik, "Hayatını kaybedenlere yardım karşılığı olan ücreti bugün ödedik. Yarın ise üç ocağın maaşları ödenecek" ifadelerini kullandı.

Başbakanlığa gönderilen yönetmelikle ilgili bilgi veren Bakan Çelik, "Maske değişim istasyonları şu anda Başbakanlığa sevk edildi, maske değişim istasyonları ile birlikte kömür madenlerinde büyük ölçüde bu sorun çözüme kavuşmuş olacak" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title