Haberler

Bakan Çelik Kızılay'daki Vatandaşlara Hitap Etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Ankara'dan yüz binler olarak sesleniyoruz, 'Ey Haşhaşiler siz kimlerin uşağısınız?' Çıkın bunu haykırın. Bakınız bu millete silah doğrultanlara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak söylüyorum, bunlar hayvan bile olamazlar." dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanlığına ait otobüsten Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap ettti.

Türkiye topraklarının 78 milyonun ecdadının kanıyla sulandığını ve bunu bilmeyenlere öğreteceklerini belirten Çelik, Rusların 1930'lu yıllarda Türkiye'den Ardahan ve Kars'ı istediğini, o yıllarda ecdadın, "Verilmeyecek şeyler vardır, şan gibi, şeref gibi, namus gibi, Kars gibi, Ardahan gibi" dediklerini anlattı.

Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu topraklar aziz topraklardır. Buradan sesleniyoruz, bu mübarek topraklar üzerinde Haşhaşilere at koşturtmayız. Biz millet olarak çok düşman gördük. Ama şu son iki günde yaşadığımız düşmanı hiç görmedik. Öyle bir düşman ki milleti bombalıyor, öyle bir düşman ki TBMM'yi bombalıyor, öyle bir düşman ki halkı, vatandaşı, Ahmet'i, Mehmet'i, Ayşe'yi, Fatma'yı şehit ediyor. Öyle bir düşman ki Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanına suikast yapıp öldürmeyi düşünüyor. Öyle bir düşman ki Mehmetçik ve polisimizi arkadan hançerliyor. Böyle bir düşman. Buradan, Ankara'dan yüz binler olarak sesleniyoruz, 'Ey Haşhaşiler siz kimlerin uşağısınız?' Çıkın bunu haykırın. Bakınız bu millete silah doğrultanlara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak söylüyorum, bunlar hayvan bile olamazlar. Yedi düvel birleşti Çanakkale'de denize gömüldüler, siz kimsiniz be. Çanakkale geçilmez diyen bir ecdadın torunlarıyız biz."

Çanakkale ruhunun ayağa kalktığına ve 81 ilde bu ruhun dimdik ayakta olduğuna dikkati çeken Çelik, darbe girişiminde bulunanların yanlış hesap yaptığını ifade etti. Çelik, "Ankaralılar, biz gücümüzü tanktan değil halktan alıyoruz, halktan. Bunu kavramayanlara bu millet, bunu mutlaka öğretecek. 'ABC' gibi bu tankçılara bunu öğreteceğiz." sözlerine yer verdi.

"Sizin çocuklar çuvalladı"

Yürekler toplu vurduğunda hiçbir melanetin ve şer gücün karşılarında duramayacağının altını çizen Çelik, milletin ay yıldızlı bayrağın gönderde dalgalanması için taşın altına gövdesini koyduğunu dile getirdi. Namus, vatan, birlik, demokrasi, cumhuriyet için vatandaşın yollara döküldüğünü ifade eden Çelik, şöyle dedi:

"Vatansızlık ne kötü bir şeydir, vatansızlığın ne olduğunu yanı başımızdaki Suriyelilerden görüyoruz. 'Allah bizi vatansız bırakmasın' duası yapıyoruz. Burada fitne sokarak, cuntacılık yaparak bizi kaosa sürüklemeye çalışanlar, biliniz ki buna hiç kimse muvaffak olamadı. Siz de muvaffak olamayacaksınız. Birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaksınız. Cuntacıların contasını yaktınız. Ne yaptınız? Cuntacıların contasını yaktınız siz. İnşallah bu duruşunuzla milletimiz son olarak karşısına çıkarılan bu şer odaklarını da bertaraf edecek ve demokrasi yolunda yürüyüşünü sürdürecektir. Emperyalistlere sesleniyoruz, sizin çocuklar bir zamanlar Türkiye'de bir şeyler başarmışlardı. Ey emperyalistler bilin ki sizin çocuklar çuvalladılar, bunu bilin. Bu milletin dik duruşu karşısında onların ayakta durması mümkün değildir."

Millet arkalarında durdukça ölümden bile korkmadıklarına vurgu yapan Çelik, demokrasi bayramının ilelebet devam etmesi temennisinde bulundu.

Vatandaşlar bugün de meydanda

Kızılay Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürüyor.

Vatandaşlar, bazı bölgelerde oluşturulan arama noktalarından geçirildikten sonra Kızılay Meydanı'na alındı. Türk bayraklarıyla alanda toplanan vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti, sloganlar attı, tekbir getirdi.

Cumhurbaşkanlığına ait otobüsten Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Daha sonra AK Parti Ankara Milletvekilleri Fatih Şahin, Murat Alparslan ve Emrullah İşler, vatandaşlara hitap etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Beklediğimiz insan gelinceye kadar, sabaha kadar buradayız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
title