Haberler

Bakan Çelik: Kıdem Tazminatı Söke Söke İşçinin Hesabına Yatar

Güncelleme:

10 milyon çalışanın kıdemi hak edemediğini kaydeden Bakan Faruk Çelik, "Bu bir fırsat. İşçinin hakkını söke söke hesabına yatıracağız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatına yönelik tartışmaları değerlendirerek, "Bu bir fırsattır, hodri meydan. Oturacağız işçinin hakkını söke söke patronun cebine değil işçinin hesabına yatıracağız" dedi.

1 YIL İÇİNDE GİRDİ ÇIKTI YAPILIYOR

Bakan Faruk Çelik, dün Yol-İş Sendikası'nın 10. Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı. Çelik, 13 milyon çalışanın 10 milyonunun bir yıl içinde işlere 'girdi çıktı' yapıldığını ve bu işçilerin kıdem tazminatını da hak edemediğini söyledi.

"SÖKE SÖKE HESABA YATACAK"

Bakan Faruk Çelik, "Oranlamaya baktığımızda yaklaşık yüzde 85 düzeyinde kıdem tazminatını hak edemeyen işçiden bahsediyoruz. Bu bir fırsattır, hodri meydan, oturacağız işçinin hakkını söke söke patronun cebine değil işçinin hesabına yatıracağız" dedi.

"BİR ADIM BİLE GERİ ATMAM"

Bir ay çalışan bir işçinin hesabına bile bu paranın yatırılması gerektiğinin altını çizen Çelik, işçi hakkı konusunda kendisinin her zaman bir adım geri atmayan bir bakan olduğunu söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Faruk Çelik Söke Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (105)

okannnn:

adamın dibisin bakanım

3
21
yanıtYanıtla
KARAKAN:

helall sana. . .

8
16
yanıtYanıtla
turko:

helal sana bakanım yemin ederim senden daha fazla işçiyi sömürme sevdalısı bir bakan görmedim işçiyi kandırmaya devam. . .

16
4
yanıtYanıtla
ademmobilWeb@haberler.com:

Sen eğer işçinin yanindaysa HELAL Olsun değilsen senin çocuklarin torunlarinda işçi olsun özel sektör de

18
1
yanıtYanıtla
MURAT CAKA:

12 yıldır akp oy verdim. ama artık oyun bitti bizler işçiyiz 12 yıldır hükemettten birşey göremedik. şimdide kıdemtazminatlarımızı yarıyarıya düşürerek fona aktaracak parayı yıllarca kendi kullanacak. birde çıkmış işçinin hakkını yedirmem diyor. oldu bizde yedik.

17
2
yanıtYanıtla
taşeronmobilWeb@haberler.com:

kıdemi tazminatı siz iktidara geldiğinden beri kölelik ölüm zulüm kusura bakmayın yemezler bir şeyler vaat edip oy alcan ondan sonra elde var sıfır biz kendi içerimizde hesabımızı yaptık seçimden önce birşey yoksa size oyda hiçbir şeyde yok aynı politikayı hep yutmayız

15
2
yanıtYanıtla
Güney doğumobilWeb@haberler.com:

Bakan bey prim günü ve miktarı artıkça niye emeklilik maaşı düşüyor Bu ne biçim bir hesap. Beyler prim günününüz ve maaşınız artıkça sgk sizin emekli maaşınızı her ay için 3 tl indiriyor. Yani maaşı resmi olarak 2000 tl olan kişi sanmasın yüksek maaş alacağını 670 ile 750 tl ye kadar düşüyor emekli maaşı. Her ay 3 tl düşürüyor. Araştırın bakın şok olursunuz. Emekli oluncada o ihtiyar halinle hak mak arayamazsınız. Burda işçide bağkurluda bu kazığı yiyecek. Bir de diyor söke söke alırız yahu milletten almayın da tazminat falan istemez.

17
0
yanıtYanıtla
denik:

seçim ağzı. . .

15
1
yanıtYanıtla
azdmobilWeb@haberler.com:

Bu hükümet işçiyi aç bırakır sonra makarna dağıtır oyları alır

14
2
yanıtYanıtla
alican:

arkadaşlar özel sektörde çalışan kaç kişi kıdem tazminatı alıyor ben duymadım. bence iyi birsey

5
10
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title