Haberler

Bakan Çelik, İmbat Madencilikle İlgili Rakamları Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Manisa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Özgür Özel’in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta Soma’da şuanda çalışan tek maden olan İmbat Madencilik A.Ş.’ye ait işyerinde şimdiye kadar 50 adet iş kazası meydana geldiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Manisa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Özgür Özel'in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta Soma'da şuanda çalışan tek maden olan İmbat Madencilik A.Ş.'ye ait işyerinde şimdiye kadar 50 adet iş kazası meydana geldiğini söyledi.

CHP'li Özgür Özel, 7 Temmuz'da TBMM'ye İmbat madencilikteki çalışma koşulları konusunda bir soru önergesi sunmuş ve burada 5 binden fazla madencinin zor koşullarda çalıştığı iddialarını gündeme getirmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in CHP'li Özgür Özel'in soru önergesine verdiği yanıta göre; işçilere uygulanan baskılar ve işten çıkartmalarla gündeme gelen İmbat Madencilikte 2011 yılında bir sigortalı, 2013 yılında ise iki sigortalı işçi hayatını kaybetti. Soma Kömürlerinde 301 madencinin hayatını kaybettiği 13 Mayıs'tan sonra ise İmbat Madencilik'te 306 sigortalı işçi işten çıkartıldı.

"SOMA'DA ÖLÜMLER BİTMİYOR"

Soma'daki iş cinayetlerini sürekli Meclis gündemine taşıyan CHP'li Özgür Özel, Soma faciasından sonra İmbat'ta Metin Keskin'in hayatını kaybetmesinin ardından ölümlerin son bulmayacağını söylemiş ve uyarmıştı.

Özgür Özel İmbat'ta bu sabah kafasına taş düşen Yusuf Çakıroğlu isimli madencinin hayatını kaybettiğini belirterek, "İş cinayetleri durmuyor. Soma'da acı, Soma'da yas hiç bitmiyor. Bu sabah İmbat Madencilikte meydana gelen kazada Yusuf Çakıroğlu kardeşimizi kaybettik. Allah sevenlerine, arkadaşlarına sabır versin. Biz bu olanlara tanıklık etmekten, eksikleri söylemekten, tedbir alın demekten utanıyoruz artık ama birileri kılını kıpırdatmamaktan hiç utanmıyor" dedi.

"BAKANLIK ÖLÜMLERİ GİZLİYOR"

Bakanlığın ölümleri gizlediğini iddia eden Özel şunları söyledi:

"Öyle ki iş cinayetlerini de saklıyorlar artık. Bakanlığa sorduğumuz soru önergesinin cevabında Soma faciasının hemen ardından Eylül ayında İmbat Madencilikte kaybettiğimiz Metin Keskin'i ölümden, yaşananı ise iş kazasından saymaya bile tenezzül etmemişler. Kim bilir daha hangi cinayetleri gizliyor, hangi kazaların üstünü örtbas etmeye çalışıyorlar! Sürekli söylüyorum: 13 Mayıs'ta Eynez madeni ne kadar güvenliyse, şu anda çalışmakta olan tüm madenler de o kadar güvenli. Evlatlarımızı her gün kendi ellerimizle ölüme gönderiyoruz. Yeni felaketler kapıda. Ama iktidar duymuyor, duymamak için direniyor. Soma faciasından kimsenin ders aldığı yok. Bu gidişle Soma'da ve diğer madenlerde ölümler bitmeyecek. Nitekim bugün bir madencimizi daha kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İmbat Madencilik Faruk Çelik Özgür Özel Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title