Haberler

Bakan Çelik: Gazze, Birinci Dereceden Milli Meselemizdir

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Gazze, aynı Kıbrıs gibi aynı diğer meselelerimiz gibi birinci dereceden milli meselemizdir." dedi.

Sultan II. Abdülhamid'in 25. Cülüs Hediyeleri Sergisi açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, " Gazze, aynı Kıbrıs gibi aynı diğer meselelerimiz gibi birinci dereceden milli meselemizdir" dedi.

Sultan II. Abdülhamid'in 25. Cülüs Hediyeleri Sergisi, Yıldız Sarayı'nda düzenlenen programla açıldı. Sergiye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gaziantep Milletvekili ve sergi başkanı Zeynep Karahan Uslu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergi öncesi Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik bir konuşma yaptı. Bakan Çelik, "Bizim hükümetimizin 10 yıldır, 12 yıldır anlattığı meselelerden bir tanesi şudur; Gazze, aynı Kıbrıs gibi aynı diğer meselelerimiz gibi birinci dereceden milli meselemizdir. Peki, Gazze'nin milli meselemiz olduğunu nereden çıkarıyoruz. Bakınız Filistin'i kendilerine satılmaları karşılığında Osmanlının bütün borçlarını tavsiye etmeyi taahhüt eden Dünya Siyonist Başkanı Theodor Helz'e Abdülhamid şu cevabı vermiştir; 'Ben bir karış vatan toprağını dahi satmam. Zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletimde ancak bu toprakları aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kan alınmıştır. Kanla verilir demiştir'" dedi.

Çelik, "Sergi kapsamında Sultan tahtan indirildikten sonra döneminde oluşturulan komisyonlar vasıtasıyla Çeşitli kurumlara dağıtılan eserlerin tarihsel gerçekliğine uygun olarak özel mekanlardan olan Yıldız Sarayı'nda sergilenmesi büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

"BU ESERLER CİHAN İMPARATORLUĞUNUN ULAŞTIĞI GÜCÜ BİZE GÖSTEREN ESERLERDİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ise, "Bu eserle aslında 1901 yılında Sultan Abdülhamid Han'ın iktidarının 25. yılını kutlamak üzere gönderilen bu eserler, imparatorluğun neredeyse dağılma dönemi sayılabilecek dönemde bile cihan imparatorluğunun aslında ulaştığı gücü de bize gösteren eserlerdir. Abdülhamit sadece diplomasi ve devlet yönetimiyle de değil aynı zamanda hem İstanbul hem de imparatorluğun farklı yerlerinde imar faaliyetleriyle de bilinen bir padişah" dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve diğer katılımcılar sergiyi gezdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Çelik Ömer Çelik Kıbrıs Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title