Haberler

Bakan Çelik Ceyhan'da

Kültür ve Turizm Bakanı Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı makamının seçilmiş hükümetler üzerinde bir vesayet makamı olarak görüldüğünü belirterek, “Şimdi ise halkın cumhurbaşkanını seçmesi ile topyekun vesayet mekanizmasının ortadan kalkacağı tarihi bir seçimin arifesindeyiz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı makamının seçilmiş hükümetler üzerinde bir vesayet makamı olarak görüldüğünü belirterek, "Şimdi ise halkın cumhurbaşkanını seçmesi ile topyekun vesayet mekanizmasının ortadan kalkacağı tarihi bir seçimin arifesindeyiz" dedi.

Bakan Çelik, Ceyhan Belediyesi tarafından Bota Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, AK Parti il ve ilçe teşkilatları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri ile vatandaşların da katıldığı iftarda konuşan Bakan Çelik, gündemdeki cumhurbaşkanlığı seçimi ve İsrail saldırılarına değindi.

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı makamının seçilmiş hükümetler üzerinde bir vesayet makamı olarak görüldüğünü belirten Bakan Çelik, "Cumhurbaşkanlığı makamı seçilmiş hükümetler üzerinde vesayet makamı olarak kurgulanmıştır. Geçmişte kısmen de olsa merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal bu vesayeti kırmaya çalıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ise demokrat ve devlet adamı kişiliği ile bu vesayeti ortadan kaldırdı. Şimdi ise halkın cumhurbaşkanını seçmesi ile topyekun vesayet mekanizmasının ortadan kalkacağı tarihi bir seçimin arifesindeyiz. Çatı aday, bir elinde Türk sol dergisi diğer taraftan da radikal sol parti ile iş birliği yaparak gelip Anadolu'nun cumhurbaşkanı adayı oluyor, Anadolu'nun değerleri bunu kabul etmeyecektir" dedi.

Gazze'de İsrail tarafından gerçekleştirilen katliama da değinen Bakan Çelik sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu mübarek Ramazan Ayında içimizi acıtan haberler, Gazze'den geliyor. Başbakanımız AK Parti olarak bu katliama karşı açık bir şekilde sesini yükseltiyor. Gazze'de masum insanlar, çocuklar katlediliyor. Bu zulmü yapanlar bir gün bunun hesabını da verecektir. Gazze'de bombalanan sadece Filistinliler değil insanlıktır, insanlığın haysiyetidir, insanlığın şerefidir."

Programın sonunda Bakan Ömer Çelik'e günün anısına plaket ve el işleme bir kilim ile 'Ömer Çelik' yazılı Ceyhanspor forması hediye edildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Çelik Ömer Çelik Türkiye Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title