Haberler

Bakan Çelik: Bankalarla Rakam Konusunda Anlaştığımız Bir Nokta Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekliye maaş promosyonu konusunda ortak bir noktaya gelinmediğini belirterek, "Bizim sağladığımız maaş dağıtımından kaynaklanan kar ne ise onu talep etmek işçi emeklisi ve memur emeklisi adına bizim"...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekliye maaş promosyonu konusunda ortak bir noktaya gelinmediğini belirterek, "Bizim sağladığımız maaş dağıtımından kaynaklanan kar ne ise onu talep etmek işçi emeklisi ve memur emeklisi adına bizim görevimiz. Bankalarla rakam konusunda anlaştığımız uzlaştığımız bir araya geldiğimiz bir nokta yok" dedi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.

Bakan Çelik, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısından sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun Kasım ve Mart aylarında yapıldığını, toplu sözleşmenin ise Ağustos ayında yapıldığını anımsatan Bakan Çelik, "Daha önceki kamu danışma kurulu toplantılarında ele alıp neticelenmeyen konular görüşüldü. Çok önemli başlıklar çerçevesinde konuları ele almış bulunduk. Yasal düzenlemesi yapılacak olanlarla ilgili mutabakat sağlananlar oldu" dedi.

Bakan Çelik, 4/C'lilerle ilgili önemli ücret artışı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak "Ücret artışının yanında iş güvenliği güvenceleriyle ilgili her yıl sözleşme yaptıkları için iş güvenceleriyle ilgili bir sorun yaşadıklarını ifade ediyorlardı. Bu konuyu burada taraflarla tartıştık. Bu sözleşme sürecinin yıllık değil belki daha uzun süreli yapılması veya skala çerçevesinde düzenleme yapabilir miyiz gibi konular gündeme geldi" diye konuştu.

Bakan Çelik, disiplin affı konusu ve 2005'ten sonra çalışmaya başlayanlarla ilgili bir derece verilmesi konusunun da konuşulduğunu belirtti.

-"PROMOSYONLAR KONUSUNDA BİR NETİCE ALMIŞ DEĞİLİZ"-

Banka promosyonları konusunda da görüşüldüğünü vurgulayan Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi şuanda çalışan kamu çalışanlarıyla ilgili bir promosyon sorun yok. İşçi ve memur emekli ayrımı yapmak doğru değil. Bankalarla yaptığımız görüşmede 3 günlük bizim yaptığımız ödemeleri bankada bulundurma durumlarıyla karşı karşıyalar. Bunun getirisinin kamuoyunda ki algısının çok dışında bir tablo olduğunu rakamlarla görme imkanlarımız oldu. Dolayısıyla acaba dönemsel olarak 2 yıllık,3 yıllık gibi emekliye dönük bir promosyon uygulaması olabilir mi diye onu tartıştık. Çünkü ücretler bankalar açısından çok düşük karlılık ifade ediyor. Bundan dolayı bir netice almış değiliz. Bizim sağladığımız maaş dağıtımından kaynaklanan kar ne ise onu talep etmek işçi memur emeklisi adına bizim görevimiz. Biz onun peşindeyiz. Bildiğiniz gibi rakam konusunda anlaştığımız uzlaştığımız bir araya geldiğimiz bir nokta yok."

Bir çok konun da ele alındığını belirten Bakan Çelik, "Bu dönem içerisinde seçime gitmeden bazı konuların yasallaşması için görüşümüzü ifade ettik. Kamu çalışanların önünde bulunan bazı sorunları seçim öncesinden ortadan kaldırma kararlığı içerisindeyiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet Gündoğdu Faruk Çelik Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title