Haberler

Bakan Çelik: 9 Bardak Çay Parasına SGK Binası Yaptık

Güncelleme:

Bakan Faruk Çelik, parada bol sıfırlı günlere hatırlatarak, "Bugün 9 bardak çay parasına SGK binası yaptık." dedi. Bakanın esprisi, salonda kahkahalara neden oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 2002 yılından önce Türk Lirasında bol sıfırların olduğunu söyleyerek " Parada o kadar çok sıfır vardı ki bir çay bir milyon liraydı. 9 çay 9 milyon liraydı. Biz şimdi Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu binasını 9 milyona, 9 çay parası karşılığında yaptık bitirdik" dedi.

Bakan Faruk Çelik Kütahya Dumlupınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl kongresine katıldı. Kongrede konuşan bakan Çelik, "Kongreler başka partilere göre bir koltuk kapma yarışı arenası olabilir ama Ak Partililer için tazelenmek, yakıt ikmali, akünün yeniden şarj edilmesi yenilenme süreçleridir" dedi.

CEZALAR ARTIRILIYOR

Genel sağlık sigortası ile 7'den 70'e herkesin sağlık sigortası kapsamına alındığını ifade eden Faruk Çelik, iş sağlığı güvenliği ile ilgili de önemli bir yasayı Meclisten çıkartarak yasalaştırdıklarını belirtti. Bu gelişmelere rağmen işverenin kazanma hırsı ve işçilerin de ihmali nedeniyle kazaların meydana geldiğini söyleyen bakan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son dönemde özellikle Soma'daki Ermenek'teki meydana gelen kazalarda, İstanbul'daki asansör kazalar ne yazık ki yalnız çalışma hayatına değil Türkiye'ye de ciddi gölge düşürdü. Bunların önlenmesiyle ilgili cezai müeyyide uygulamak istemiyorduk. Mevzuata uyulsun dedik ama ne yazık ki işverenin aşırı kazanma ihtirası, işçi kardeşimizin bazen gösterdiği tedbirsizlikler neticesinde mecbur kaldık şimdi çeşitli müeyyideler getirmeye. Şuanda mecliste yasa var. O yasada cezaları artırıcı düzenlemeler ne yazık ki getirmiş bulunuyoruz, bunların bir daha yaşanmaması için."

"İŞVERENLERE SESLENİYORUM"

Özelleştirilen Seyitömer Linyit İşletmeleri'nde yaşanan sorunlarla ilgili özelleştirmelerden dolayı yaşanan sıkıntılar olduğunu belirten Faruk Çelik, "Buradan işverenlere sesleniyorum. Burası demokratik bir ülke. Bir işçinin hakkını, hukukunu gözetmeden kazanmaya göz dikerseniz o kazandığınız midenizde ateş olur" dedi.

PARADA ÇOK SIFIR VARDI

Bakan Faruk Çelik 2002 yılından önce Türk Lirası'nda çok sıfırın olduğunu belirterek "Parada o kadar çok sıfır vardı ki bir çay bir milyon liraydı. 9 çay 9 milyon liraydı. Biz Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu binasını 9 milyona, 9 çay parası karşılığında yaptık bitirdik. Paranın getirildiği hale bakınız" diye konuştu. Bakanın esprisi, salonda kahkahalara neden oldu.

YA ZEYTİNDEN YANA OLACAKSIN YA SİLAHTAN

Çözüm sürecine herkesin destek vermesini isteyen Faruk Çelik bir elde silah, diğer elde zeytin dalının olmaması gerektiğini söyledi. Çelik şunları kaydetti:

"Terörden hep beraber çok çektik. Şehitler geldi. 5 bin 10 bin asker ve polisimiz şehidimizi burada törenlerle gözyaşları ile defnettik. Her gelen şehit için burada kin oluştu kin. Aynı şekilde öldürülen teröristler oldu. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kayıtlı. Onlar da teröristleri götürürken kin oluştu. Kin ve kan neticesinde Türkiye bir açmaza geldi. Oysa biz Çanakkale'yi beraber almıştık. Orada Kürt yoktu, Boşnak yoktu, Türk yoktu. Hep beraber millet olarak seferber olduk. Bu millete kendi evlatları üzerinden plan yapanlara dur demeliyiz. Silaha umut bağlayanlara da buradan sesleniyorum. Bir elinde silah diğer elinde zeytin dalı tutacaksın. Böyle yok. Ya zeytinden yana olacaksın ya silahtan."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Faruk Çelik Dumlupınar Kütahya Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title