Haberler

Bakan Çavuşoğlu Yağmur Altında Güreş İzledi

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Muammer Türker, Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte su baskınları nedeniyle zarar gören Manavgat İlçesi'ni gezdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse'yle birlikte su baskınları nedeniyle zarar gören Manavgat İlçesi'ni gezdi. Bakan Çavuşoğlu'na, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen de eşlik etti.

Su basan işyerlerini temizleyen esnafla konuşan Bakan Çavuşoğlu, afet bölgesi olarak tanımlanmasının bölgeye turizm açısından zarar verebileceğini dile getirdi.

Bakana tepki gösteren bir genç bölgeden uzaklaştırılırken, bir başkası da "Pardon ama bakan buraya gezmek için mi gelmiş?" diyerek tepki gösterdi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu protestoları uzakta olduğu için duymadı.

Manavgat'ta bir insan boyunun yarısına kadar yükselen suların tarım alanlarında ve işyerlerinde büyük hasara yol açtığını belirten Bakan Çavuşoğlu, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Zarar tespit çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların vatandaşlara destek vereceğini açıklayan Bakan Çavuşoğlu, "Bunda alınacak dersler var. Bu normalin üstünde bir yağmur ama şehirlerimizin her türlü yağmur ve olabilecek afetlere göre altyapısı başta olmak üzere çalışmayı, yatırımı yapması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile birlikte tespitler yapılıp yatırımlar yapılacak çok şükür sel olmuyor" diye konuştu.

TAZİYE EVİNİ ZİYARET ETTİ

Daha sonra Alanya İlçesi'ne geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün çıkan fırtınada başına 3 metre çapındaki uydu anteninin düşmesi sonucu yaşamını yitiren 70 yaşındaki Mustafa Arslan'ın evine uğradı.

Saray Mahallesi, Yunus Emre Caddesi'ndeki taziye evine gelen Bakan Çavuşoğlu'nu, Arslan'ın yakınları karşıladı. Bakan Çavuşoğlu'na taziye çadırında çay ve pişi ikram edildi. Duaların ardından taziye evinden ayrılan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ilçe merkezindeki evine geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Menderes Türel Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title