Haberler

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile bir araya geldi.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu CICA Zirvesi için bulunduğu Pekin'de bu sabah ÇHC Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştükten sonra CICA Dışişleri Bakanları akşam yemeğine katıldı. Bakan Çavuşoğlu yemek sırasında Belarus Dışişleri Bakanı Vlademir Makei ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildayev ile ayaküstü bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, CICA Dışişleri Bakanları toplantısının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile de bir ikili görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, başta Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerinin yasaklanması olmak üzere Kırım'daki son gelişmeler ele alındı. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, KTMM'nin yasaklanması hakkında Türkiye'nin duyduğu kaygıyı muhatabına iletti ve bugün durumu kınayan kuvvetli bir açıklama yapıldığını vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin ise uluslararası kuruluşlar nezdinde Kırım konusunda atmayı düşündüğü adımlar hakkında Bakan Çavuşoğlu'na bilgi verdi.

Görüşmede önümüzdeki döneme ilişkin ziyaret takvimi ve Ukrayna'dan Dünya İnsani Zirve'ye katılım durumu da gündeme geldi.

Görüşmede ayrıca iki ülke arasında ekonomik işbirliğinin artırılması hususu da gündeme geldi ve iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın biran evvel nihayete erdirilmesi hususunda niyet vurgulandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Pavlo Klimkin Ukrayna Kırım Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title