Haberler

Bakan Çavuşoğlu: Siyasetçilerin İncirlik'e Ziyaretini Uygun Görmüyoruz

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman siyasetçilerin İncirlik üssüne alınmamasıyla ilgili, "Şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz" dedi.

Ankara'nın Almanya Savunma Bakanı Müsteşarı Ralf Brauksiepe'nin İncirlik Askeri Üssü'ne yapacağı ziyareti iptal etmesi, Berlin'de sert tepkiye neden oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Alman siyasetçilerin İncirlik üssüne alınmadığına yönelik haberlere ilişkin,"İncirlik üssüne gelmek isteyen askeri ve teknik heyetlerin hepsi gelebiliyor; fakat şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz. Olayın özü budur. Eğer askeri teknik ekip Almanya'dan gelmek isterse burada da zaten konuşlu askerleri var ama onun dışındaki kişilerin gelmesini uygun görmüyoruz, son derece net." diye konuştu.

Çavuşoğlu, AB müzakerelerinin referanduma gidip gitmeyeceğine ilişkin de, "Tıkanma olursa ileride vatandaşımıza sorarız adım atmak için. Çünkü biz tüm kararları halkımızla alıyoruz. Bu, Türkiye'nin hayati konularda karar alırken halkıyla istişaresi ya da halkına başvurması olarak algılanmalıdır" dedi.

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE İNCİRLİK TEPKİSİ

Türkiye'nin, Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe'nin İncirlik'i ziyaret etmesine izin vermemesi Alman siyasetinde sert tepkiye yol açtı. Hrıstiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) Federal Meclis dış ve güvenlik politikaları sözcüsü Florian Hahn, Ankara'nın tavrını eleştirerek,"Bu, her türlü siyasi mantıktan uzak, NATO müttefiği bir ülkeye karşı sorumsuzca davranıştır" dedi.

"HESAPLANMIŞ PROVOKASYON"

Türkiye'nin tavrını "hesaplanmış provokasyon" olarak tanımlayan Hahn, bunun Almanya'nın güvenlik politikalarını etkilediğini söyledi. CSU sözcüsü Hahn, "Tornado keşif uçaklarını konuşlandırabilmek için Ürdün'deki Amman hava üssü olmak üzere alternatif yer arayışına girmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"UYGUN KARŞILIK VERİLMELİ"

Eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung da "Mitteldeutsche Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye'ye tepki gösterdi. Hristiyan Demokrat Birlik partisi (CDU) mensubu Jung, "Türkiye'ye tarafımızca uygun bir karşılık verilmelidir" dedi.

Bild gazetesine konuşan Yeşiller Partisi'nin savunma politikaları uzmanı Tobias Lindner ise Alman hükümetini İncirlik'te askeri üs kurma planından vazgeçmeye çağırdı.

ALMAN HABER KANALI DUYURMUŞTU

Alman haber portalı Spiegel Online Türkiye'nin Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in vekili olarak Müsteşar Ralf Brauksiepe ve beraberindeki heyetin İncirlik Askeri Üssü'ne yapacağı ziyareti iptal ettiğini duyurmuştu. Haberde, ziyaretin Alman Federal Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı kararı nedeniyle iptal edildiği ve Türkiye'nin bu kararla Alman politikacıların İncirlik'te istenmediği mesajını vermeyi hedeflediği belirtilmişti.

Almanya Savunma Bakanlığından dün yapılan açıklamada ziyaretin iptal edildiği doğrulanmış ancak gerekçesine değinilmemişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu İncirlik Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

Allah Diyorki:

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez. ''Kuran maide 51''

19
3
yanıtYanıtla
TÜRKİYENİN KUYUSUNU KAZIYANA YER YOK:

İNSANDA BİRAZ UTANMA DUYGUSU OLUR. ASIL SOYKIRIM YAPAN SİZLERSİNİZ VE SOYKIRIMA DEVAM DİYORSUNUZ

4
15
yanıtYanıtla
gercekler:

nato olmasa görürdüm bizim korkakları rusya karsısında. rusyadan korkup hemen natoyu arayan kimdi. daha utanmadan natonun arkasına saklanıp ordan rusya ya havlıyorlardı

11
8
yanıtYanıtla
hrrrrrrr:

eee koyun bu kimine meeeler kimine birinin arkasına saklanıp möööler kimine de havlar. kasabın eline gecince de yalvarır aman bizi nolur ab ye alın diye 50 yıldır

yanıt0
yanıt2
gercekler:

dünyada artık herkes bir süper gücün yanına yanasır. abd rusya çin japonya gibi süper güçler vardır. rusya bugune kadar saldırmadıysa sebebi bizden korktuğu değil abd ve natodan korktuğundan. tek basına dünyaya meydan okursan adamı anırtırlar

yanıt3
yanıt0
akıncı:

nato mütteğimizmiş hadilan oradan

14
2
yanıtYanıtla
O ESKİDEN Dİ.....:

ALMANLAR ALIŞMIŞ, ASKERİ ÜSLERE, MAHKEMELERE , İSTEDİKLERİ KURUM VE KURULUŞLARA ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYA SALLAYA GİRİP ÇIKMAYA, ŞİMDİ TÜRKİYE BÖYLE BİR KARAR ALINCA ŞAŞIRMIŞLAR. . . YOK ÖYLE ÜÇ KÖFTE BEŞ KURUŞ ALMANYA. . . GEÇTİ O GÜNLER ARTIK. . .

14
1
yanıtYanıtla
ADEM:

BİRLİK OLURSAK HERŞEY SIRA İLE AB ÜLKELERİ VE HAÇLILAR LA SAVAŞMAK SOGUK SAVAŞ ANLAMINDA HİÇDE KOLAY DEĞİL TÜRK VE MÜSLÜMAN OLALIM DERİM. HAÇLILAR ELBET BİR GÜN YOK OLACAKLAR

13
1
yanıtYanıtla
fatih osmanlıoğlu:

Almanya''nın ve diğerlerinin üslerimizde işi yokkk , rahat bırakın TÜRKİYE''yi

14
0
yanıtYanıtla
ibrahim:

madem, nato müttefiğiydik ermeni soykırım yalanını bunca devlet arasında neden almanya onayladı. .

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title