Haberler

Bakan Çavuşoğlu'ndan Denetim Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, gazetelerde yer alan bakanlık harcamalarının soruşturulduğu sorusuna ilişkin, "Bu soruşturmaların hepsinin yapılması gerekiyor, zaten bizden önceki bakanımız bizzat kendisi soruşturma açmış incelensin diye. Dolayısı ile bazı gazetelere yansıdığı gibi bu işi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, gazetelerde yer alan bakanlık harcamalarının soruşturulduğu sorusuna ilişkin, "Bu soruşturmaların hepsinin yapılması gerekiyor, zaten bizden önceki bakanımız bizzat kendisi soruşturma açmış incelensin diye. Dolayısı ile bazı gazetelere yansıdığı gibi bu işi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Biz bu konularla son derece açığız, şeffafız, inşallah soruşturma bittikten sonra da raporu zaten herkes görecek" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a geldi. İlk olarak Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, burada incelemelerde bulundu. Külliyede Somuncu Baba Ekmeği'nden tadan Bakan Çavuşoğlu, ekmeği protokol üyelerine de elleriyle bölerek ikram etti. Ardından Somuncu Baba Hazretlerinin kabrini ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, burada dua etti. Ardından Valilik makamında Aksaray Valisi Seref Ataklı'yı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmasında Aksaray'ın son yıllarda ciddi bir gelişim ve değişim içinde olduğunu belirterek, "Bu gelişmeyi hayranlıkla izliyorum. Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Sayın Başbakanımız Aksaray'a çok özen gösteriyor. Yaklaşık 25 Milyon Euro değişik projeler kapsamında Avrupa Birliği kaynağından ödenek aktarıldı. Bunun daha da ileriki yıllarda artacağını umut ediyoruz" dedi.

Daha sonra Aksaray Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, bir gazetecinin gazetelerde yer alan bakanlık harcamalarının soruşturulduğu sorusu üzerine, "Avrupa Birliği üyelik sürecinde her aday ülkeye verildiği gibi Türkiye'ye de Türkiye'ye de fonlar verilip aktarılıyor. Bunlar da projeler aracılığı ile öğrencilerimize, gençlerimize, köylerdeki küçük işletmelerimize kadar kim proje hazırlarsa değerlendiriliyor. Bunların büyük bir kısmı hibe, bazıları katkı oluyor. Aksaray'da atık su arıtma tesisinin olduğu gibi. Yaklaşık 23 Milyon Euro gibi. Bunun yüzde 85'i Avrupa Birliği tarafından hibe olarak aldık ve yüzde 15'ini biz katkı sağladık. Buna benzer değişik projelere kaynak aktarılıyor. Her yıl bu kaynakların nasıl kullanıldığına dair incelemeler yapılır. Doğal olarak Avrupa Birliği de yapıyor. Zaten projeler hazırlandıktan sonra nihai kararı Avrupa Birliği'nin içinde olduğu bir komisyon veriyor. Bu siyasi bir kararla olmuyor. Ama iç denetim de yapılıyor. Sayıştay da sürekli bu denetimleri yapıyor. Bizden önceki dönemde bir arkadaşımız bu konunun başından ayrıldıktan sonra bir şikayet mektubu yazıyor. Daha sonra bazı insanlarla geçinemediğim için istifa ediyorum diye istifa ediyor ama tabi böylesine bir şikayet dilekçesi olduktan sonra buna kimse duyarsız kalamaz. Egemen Bağış bununla ilgili hemen soruşturma açıyor. Aynı şekilde hazine de soruşturma açıyor ve Avrupa Birliği'nden de bu konuda soruşturma yapılması talebi olduğu gibi kendileri de soruşturma yapıyor. Bizim de en büyük arzumuz budur zaten. Her ne kadar ayrılan arkadaşımızın değişik dilekçelerinde çelişki olsa bile hiç kimsenin kafasında bir soru işareti olmaması lazım. Daha önceki denetimlerden ulusal ajansımızın, Avrupa Birliği projeleri ile ilgili şeffaflık ve proje üretkenliği bakımından örnek gösterilmişti. Bu tüm raporlarda vardır. Bizim arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalarda yine denetimlerden sonra bu yapılan çalışmalar yine aynı şekilde, şeffaf bir şekilde örnek projeler olarak gösterilecektir. Bu yapılan soruşturma için bir şey değil, temennimizi ve daha önceki yıllardaki raporları örnek göstererek söylüyoruz. Dolayısı ile en ufak bir soru işareti olmaması için bu soruşturmaların hepsinin yapılması gerekiyor, zaten bizden önceki bakanımız dediğim gibi bizzat kendisi soruşturma açmış incelensin diye. Dolayısı ile bazı gazetelere yansıdığı gibi bu işi işte başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Biz bu konularla son derece açığız, şeffafız, inşallah soruşturma bittikten sonra da raporu zaten herkes görecek" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title