Haberler

Bakan Çavuşoğlu'ndan Ahıska Türklerine Müjde

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 30 binden fazla Ahıskalıya vatandaşlık verdiklerini belirterek, Ahıska Türkleri’ne çalışma izni verilmesine dönük çalışma başlattıklarını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 30 binden fazla Ahıskalıya vatandaşlık verdiklerini belirterek, Ahıska Türkleri'ne çalışma izni verilmesine dönük çalışma başlattıklarını söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Erdal Öner Spor Salonu karşısındaki alanda Ahıska Türkleri tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, 70 yıl önce Ahıska Türklerinin sürgüne gönderilerek asimile edilmek istendiğini hatırlattı.

Ahıska Türklerinin yaşadığı ülkelerde saygın bir yerlerinin olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, onca sürgün ve eziyetlere rağmen Ahıskalıların gittiği yere barış götürmelerinden büyüm mutluluk duyduklarını dile getirdi.

"KAPILARIMIZI SONUNA KADAR AÇTIK"

Ahıskalıların sorunlarının bitmediğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Çünkü Ahıskalı kardeşlerim bugün Amerika'ya da gitseler vatan sevdası inde, gittiği her yerde vatan sevdası içinde. Ahıskalılar için iki vatan vardır. Birisi Ahıska'dır diğeri Türkiye'dir. Biz bir taraftan Ahıskaya gitmek isteyen kardeşlerimiz için yasayı çıkarttık. Gürcistan nezdinde takip ettik. Diğer taraftan sizlerin sorunlarını Avrupa'ya taşıdık. Önemli olan bu halkı elde etmektir. İsteyen Azerbaycan'a Kırgızistan'a, Krosnodar'a gitmek isteyen kardeşlerimiz var. Biz onların önünü açmak istedik. Türkiye'ye gelmek isteyen Ahıskalı kardeşlerimize de kapıları sonuna kadar açtık. ve de açmaya devam ediyoruz" dedi.

"ÇALIŞMA İZNİ DE GELİYOR"

30 binden fazla Ahıskalıya vatandaşlık verdiklerini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Binlerce Ahıskalı kardeşimize oturum izni verdik. Oturum izniyle beraber benim Ahıskalı kardeşim çalışma izni de istiyor. Türkiye'de yaşarken çalışmak istiyor, ekonomiye katkı vermek istiyor. Bizde onlara çalışma izninin verilmesi için çalışma başlattık. İnşallah bu hakkı da vereceğiz. Çünkü çalışınca sosyal güvenlik hakkı oluyor. Eğitim hakkı oluyor. Türkiye'de birinci sınıf vatandaş gibi tüm haklardan faydalanacak. Şimdi Türkiye'de bulunan Ahıskalıların yeniden bir vatandaşlık talebi de var. Bunun içinde çalışma yapıyoruz. Sizin sorunlarınızın takipçisiyiz. Başbakanımız ve Dışişleri Bakanlığımız sorunlarınızı yakından takip emektedir" dedi.

"AHISKA TÜRKLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Ahıska Türkleri için gelecekte önemli çalışmalarının olduğunu işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Sizin için Ahıska neyse Antalya'da odur. Antakya'da odur. Antalya'da sizin memleketinizdir. Antalya'da yaşayan sizlerin sorunlarını çözülecek. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak yerel yönetimlerin işidir. Kepez'de her türlü isteğinizi karşılayan bir belediye başkanınız var. Hakan Tütüncü yine kazanacak, yine sizlere hizmet edecek. Yine Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Menderes Türel sizlerinden desteğiyle seçildikten sonra dertlerinize derman olacaktır. Sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Sizi Türkiye'de de Türkmenistan'da da, Kazakistan'da da yalnız bırakmayacağız. Ahıskaya dönenleri de bırakmayacağız. Amerika'ya gidenlerin de yanında olacağız" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title