Haberler

Bakan Çavuşoğlu'na Türkiye'de Yerleşik Hollandalılar'dan Destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Avrupa değerlerini korumak için bugüne kadar olandan daha güçlü durmalıyız. Bizler aynı kıtada yaşıyoruz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz Avrupa değerlerini korumak için bugüne kadar olandan daha güçlü durmalıyız. Bizler aynı kıtada yaşıyoruz. Ne yazık ki popülizm yükselişte. Hollanda halkı bizim dostumuzdur. Bizim Hollanda halkı ile bir problemimiz yok." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde Hollandalı aileler tarafından karşılandı.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığını ziyaret ederek, arasında Hollandalı ailelerin de bulunduğu kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı.

Kaymakam Mustafa Harputlu'nun makamına geçen Çavuşoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından, kaymakamlık binası önünde kendisine üzüntülerini iletmek için bekleyen Hollandalı aileleri selamlayan Çavuşoğlu, bir süre İngilizce sohbet etti.

Çavuşoğlu, kendi memleketinin de Antalya'nın Alanya ilçesi olduğunu belirterek, burada doğup, büyüdüğünü ve liseye de burada gittiğini kaydetti. Çavuşoğlu, daha sonra üniversite için Ankara'ya gittiğini, ardından New York ve Londra'da bulunduğunu anlattı.

"Hollanda halkı bizim dostumuzdur"

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Problemler hakkında endişelenmeyin. Sizinle alakalı bir şey olmayacak. Antalya'da çok iyi karşılanıyorsunuz. Zorluklar, evet. Fakat biz Wilders ve diğerlerine karşı güçlü olmak zorundayız. Bu bizim problemimiz fakat diğer partilerde de bu yönde bir kayma var. Biz Avrupa değerlerini korumak için bugüne kadar olandan daha güçlü durmalıyız. Bizler aynı kıtada yaşıyoruz. Ne yazık ki popülizm yükselişte. Hollanda halkı bizim dostumuzdur. Bizim Hollanda halkı ile bir problemimiz yok."

Bakan Çavuşoğlu, herhangi bir zamanda seçimlerin olabileceğini fakat seçimlerin ilişkilere zarar vermemesi gerektiğini ifade ederek, "Şu anda Hollanda'da olan ne yazık ki budur." dedi.

Hollandalı vatandaşlar üzüntülerini dile getirdi

Elinde Türk bayrağıyla sevgi gösterisinde bulunan Hollandalı Sara Van Der Beek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 yıldır Alanya'da yaşadıklarını ve çok huzurlu olduğunu belirtti.

"Burası, kendi ülkemden (Hollanda) hatta Avrupa'dan çok daha güvenli. Türk bakanlarının Hollanda'ya alınmamasına çok üzüldüm. Çok aptalca buluyorum." diyen Beek, böyle bir olayın yaşanmaması gerektiğini ifade etti.

Dünyanın neresinde olursa olsun insanların özgür olması gerektiğini anlatan Beek, her ülke vatandaşının oy vermede ve istemede özgür olmasını istedi.

Beek, "Ben de burada oy vermek istiyorum ama geçici kimlik belgem var. İnşallah yakında olacak. Hollanda'ya gitmeyi artık hiç düşünmüyorum." diye konuştu.

Arie Ver Boon da Türk bakanları haklı bulduğunu ifade ederek, üzüntülerini dile getirmek için geldiğini kaydetti. Dünyanın her yerinde olaylar olduğunu anlatan Ver Boon, 16 yıldır Alanya'da ikamet ettiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını belirtti.

Cees de Groot ise Mersin'den Kahramanmaraş'a, İstanbul'dan Muğla'ya kadar birçok şehre gittiğini her kentin ayrı güzel olduğunu vurgulayarak, "Buraya gelmemizin tek nedeni, Türk bakana destek vermek." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Hollanda Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title