Haberler

Bakan Çavuşoğlu'dan Papa'ya Eleştiri: Dini Liderler Nefreti Değil, Barışı Öne Çıkarmalı

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko'nun sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen açıklamasını eleştirdi, "Dini liderler nefreti, kini değil, barışı, kardeşliği ön plana çıkarmalı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde AK Parti teşkilatını ziyaret etti. 7 Haziran'da yapılacak seçimlere yönelik milletvekili aday listelerinin belirlendiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, teşkilat üyelerinin büyük dayanışma içinde çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Bir siyasi parti içinde değişimin, gelişimin mutlaka olması gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Biz de sürekli kendimizi değiştirerek güçlendiriyoruz. Değişimi yakalayamayan devletler de uluslararası örgütler de siyasi partiler de yavaş yavaş yok olur gider ama bizim her yaptığımız değişim bizi daha da güçlendirdi, geleceğe emin adımlarla yürümemize vesile oldu" dedi.

'15'İNCİ MİLLETVEKİLİ ADAYIYIM'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan'ın Antalya'dan aday olmasının ulaşım alanındaki yatırımlar açısından önemli bir şans olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, Elvan'ın vizyonu bulunan, projelere önem veren bir kişi olduğunun altını çizdi. Üçüncü dönem kuralı nedeniyle aday adaylık başvurusunda bulunmadığını da kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Antalya'nın 15'inci milletvekili adayı olduğunu, bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceğine işaret etti.

'TÜRKİYE'DE FARKLI, ORADA FARKLI KONUŞUYOR'

Papa Françesko'nun Vatikan'da düzenlediği ayinde sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen açıklamasına da değinen Bakan Çavuşoğlu, Papa'nın Türkiye'de farklı, orada farklı konuştuğunu kaydetti. Bu durumu samimiyetsizlik olarak nitelendiren Bakan Çavuşoğlu, "İster dini lider olun, ister bir ülke lideri, söylemlerimiz her zaman birbiriyle tutarlı olmalıdır, sözlerinizde de durmalısınız. Burada başka şey söyleyeceksiniz, başka yerde başka şey söyleyeceksiniz. Bu bizim anlayışımızda yok. İkincisi din adamları, dini liderler her şeyden önce nefreti değil, ayrımı değil, kini değil, barışı, kardeşliği ön plana çıkarmalıdır" diye konuştu.

'HOCALI KATLİAMINI NİYE ANMIYORSUNUZ?'

Acıları yarıştırmak yerine ortak acılar üzerine kardeşlik kurulması yönünde adımlar attıklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Acılar arasında ayrım yapılmaz. Papa, Bosna'da olanlara mahkeme kararı olmasına rağmen 'soykırım' diyemiyor. Neden? Oradakiler, Müslüman. Aynı Papa hiçbir mahkeme kararı olmadan, bir Birleşmiş Milletler kararı olmadan, bir tarihçinin kararı olmadan ortak acımız olan 1915 olaylarına 'soykırım' diyebiliyor. Peki, 1915 olaylarını gördük mü, yaşadık mı, araştırdık mı, tarihçiler araştırdı mı? 'Komisyon kuralım' diyoruz, gelin arşivleri açalım, bilim adamları gelsin, üçüncü ülkelerden de gelsin, Vatikan'da da varsa böyle bilim adamı onu da göndersinler. Biz buradan çıkacak sonucu zaten kabul edeceğimizi baştan söyledik. Peki o olaylar 1915'te oldu, bu kadar kısıtlı bilgiye rağmen böyle bir açıklama yapıyorsunuz, 20 sene önce herkesin gözü önündeki Hocalı katliamı, yani Ermenilerin katlettiği Azerbaycanlıları niye anmıyorsunuz? Madem acıları anacağız, onu niye unutuyorsunuz."

ESNAFI GEZDİ, DESTEK İSTEDİ

Bakan Çavuşoğlu, ilçe teşkilatı ziyaretinin ardından İl Başkanı Rıza Sümer, milletvekili adayları Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Ercan Mekteplioğlu ve partililerle esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Çavuşoğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimi hatırlatarak, destek istedi. Bu sırada bazı vatandaşların çocuklarının işe yerleştirilmeleri konusunda talepte bulunmaları üzerine Bakan Çavuşoğlu, puan sıralamasına göre yerleştirme yapıldığını hatırlattı. Ak Parti milletvekili adaylarını tanıtan Bakan Çavuşoğlu, partilerinin iyi bir kadroyla seçime girdiğini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, Sarılar Mahallesi'nde Sarılar Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler yararına düzenlenen kermesi de gezerek yemek yedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Manavgat Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title