Haberler

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'nın İlçelerini Ziyaret Etti

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Finike Kumluca ilçelerini ziyaret ettiFinike ilçesinde ziyaretlerinin ardından Kumluca ilçesine geçen Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önce ilçe kaymakamlığına uğradı.

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Finike Kumluca ilçelerini ziyaret etti

Finike ilçesinde ziyaretlerinin ardından Kumluca ilçesine geçen Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önce ilçe kaymakamlığına uğradı. B: akan Çavuşoğlu'nu Hükümet Konağında, Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Kumluca Kaymakamı Bakan Çavuşoğluna ilçe ile ilgili bilgiler verdi.

Kumluca Belediyesine geçen Bakan Çavuşoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, "Berkin Elvan kardeşimize başsağlığı diliyoruz. Aynı şekilde şehit olan Ahmet polisimize de Burak Can'ımıza da başsağlığı diliyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kendilerine rahmet diliyoruz. Rabbim inşallah aileleri ile cennette kavuşturur. Maalesef gezi olaylarında başka fidanlarımızı da kaybettik. Polisimizde şehit oldu, gencecik fidanlarımızda kaybettik. Bunun sebebi şudur. Bir demokratik eylemi vandalizme ve terörizme çevirdiğiniz zaman maalesef insanlarımızı kaybediyoruz. 12 yıldır Türkiye de bizim önümüzü kesmek için ve Türkiye'yi karıştırmak için her yol denendi. Başkanının önün kesilmesi seçime sokulmaması, bu gün 14 Mart. 14 Mart 2003'te Sayın Başbakanımız Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı olmuş. Ama önce seçime sokulmamıştı. Sonrası engeller. Darbe heveslileri, ülkenin önünün kesme çalışmaları, derin devlet hareketleri, ordu göreve çalışmaları. Danıştay saldırıları, cinayetler. Hepsinin amacı ülkeyi karıştırarak istikrarsızlık yaratmak. Cumhurbaşkanı seçtirmeme, partiyi kapatma çalışmaları, e muhtıralar. AK Parti sayesinde istikrar bozulmadı ve sürekli gelişme ve büyüme sağlandı. Gerçekten demokratikleşme ve özgürlükler alanı genişledi. Son demokratikleşme paketimizde, yaşam tarzının garanti altına alınması dahil her türlü özgürlükleri güçlendiren demokratikleşme paketidir. Fakat bakıyoruz ki birileri boş durmuyor. Gezi olaylarında sonradan niyetlerini açıkladılar. Amaç ağaç değil hükümeti yıkmaktır. DHKPC veya TİKKO'cular bir tarafa sivil inisiyatiflerin amacı bile hükümeti yıkmaktı. Bunu itiraf ettiler. İstedikleri, 3. köprüyü yapma, 3. havaalanını yapma, kanal İstanbul'a hiç gerek yok. İstanbul İzmir otobanını yapma. Biz yol medeniyettir diyoruz. Onlar yapma diyor. Önce yapamaz diyorlardı, baktılar Ak Parti Hükümeti ne derse yapıyor. Şimdide yapma diyorlar" dedi.

"6 sıfırı kaldıracağız dediğimizde ne diyorlardı mümkün değil yapamazsınız diyorlardı. Hastaneleri birleştireceğiz dedik. Yapamazsınız dediler. Yaptık" diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Biz işçilerle birlikte üniversite hastanelerine mi gideceğiz dediler. Şimdi her fırsatta Türkiye'yi kaosa sürüklemeye çalışıyorlar. Bir cenaze üzerinden ülkeyi kaosa sürüklemek onun ruhuna saygı mı Allah aşkına. Bunu yaparken tutuyorsunuz Burak Can'ı vuruyorsunuz. DHKPC üstlendi. Biz demiyor muyduk bunların arasında terör grupları var diye. Biz bunu söylediğimizde sosyal medyadan ve her taraftan hakaretler ediyorlardı. Yalan söylüyorsunuz diyorlardı. Biz sivil insanlarımızı ve terör örgütlerini ayırdık. Biz bu yüzden onu söyledik. Şimdi sağduyulu vatandaşlarımız sokağa çıkmayalım diyor. O zaman ki oyunları öğrendiler. Bir bakıyorsunuz sivil halkın arasındaki gruplar bankalara iş yerlerine saldırıyorlar. Dükkanları yak. Arabaları yak. Her yeri taşla. Ondan sonra da Tunceli de bir polisimiz şehit oldu. Burak Can pis pisine kurşunlarla gitti. Terör Örgütü üstlendi. Biz bunu diyorduk. Bizi terör örgütü yerine koyup hakaret ediyorsunuz diyorlar. Her fırsatta devleti yıkmaya çalışmak, terör örgütünü görmezden gelmek adalet değildir. Cenazeyi bile ülkeyi yıkmak için kullanan gruplar var. Hiç merak etmeyin. Türkiye çok güçlü bir devlet. Biz huzurumuzu ve ekonomimizi bozdurmayız. Her şeye rağmen ülke ekonomisindeki büyümeyi görüyorsunuz. Hedeflerden bir tanesi de buydu. Her yerden saldırıp ekonomiyi çökertip, zarar verip bunlardan kurtulalım diyorlar. Bunlar dedikleri biziz. Hükümettir. Ocak ayında geçen yıl Ocak'a göre yüzde 8.5 artıp 13 milyar dolar oldu. Terör örgütünü de çözüyoruz. Onu da karıştırıyorlar. Bu oyunları çok gördük. Bu oyunlar 30 Mart'ta bozulacak" dedi.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra esnafları ziyaret etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Antalya Finike Politika Güncel Haberler

title