Haberler

Bakan Çavuşoğlu: 2023 Hedefimize Zamanından Önce Ulaşacağız

Güncelleme:

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Demre ve Kaş ilçelerinde, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Demre'de Kaymakam Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, partililer ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Çavuşoğlu'na AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de eşlik etti. Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Kanunu ile birlikte Antalya'nın en ücra köşelerine hizmet götürmeye devam ettiklerini söyleyerek, turizm konusunda da ciddi atılımlar yaptıklarına dikkat çekti.

Özellikle Demre bölgesinde turizm yatırımlarının hızlandığına dikkat çeken Çavuşoğlu, ilçeye yapılan ilk otelin ardından ikinci bir otel daha yapılacağını kaydetti. Turizm Bakanlığı'nın yeni yapılacak turizm tesisleri için yeni tahsis alanları açtığını aktaran Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyada turizm bakamından ilk üçte olduğunu söyledi.On iki yıl boyunca diğer ülkelerin iflas ettiğini ve ekonomilerinin çökerek krizlere girdiğine dikkat çeken Çavuşoğlu şunları söyledi:

"12 senedir Türkiye'de güçlü kadrolarla ülkemize hizmet etmek için çıktığımız bu kutlu yolda çok şey yaptık. Rakamlarla ve başka ülkelerle kıyasladığımız zaman, Türkiye'nin çok farklı olduğunu gördük. Şuanda dünyada en önemli 3 tane ülkeden bir tanesi oldu Türkiye turizm bakımından. Her kritere baktığın zaman ilk 7'ye giren ülke oldu ki daha iyi noktaya geleceğiz. Büyümede dünya rekoru kırdık. Başka ülkeler 12 senedir çökerken, batarken ve iflas ederken Türkiye istikrarlı bir şekilde büyüdü. Tüm etrafımızda siyasi krizler, kaoslar, savaşlar, gözyaşı ve kan varken, Türkiye milletiyle devletiyle ve de iktidarı ile birlikte yoluna devam etti."

"2023'TE YENİ TÜRKİYE"

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin, AK Parti hükümetinin Türkiye'nin 100. yılında hedeflediği projeler için çok önemli olduğuna değinen Çavuşoğlu, "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra 'Türkiye Yeni Bir Türkiye' felsefesiyle, vizyonuyla yoluna devam edecek. ve hedeflerimiz var. 2023 hedeflerimiz var ki, bu hedefte de emin adımlarla ilerliyoruz. Her anlamda şu anda göstergelerin hepsi bu hedeflerimize zamanından önce ulaşacağımızı gösteriyor. Ekonomik anlamda, devasa projeler anlamında, bazıları bu projeleri yapmayın diyor, bizde diyoruz ki yapacağız. Hava alanını yapmayın diyor, başlattık. Üçüncü köprüyü yapamazsınız diyorlar, yapıyoruz. Kanal İstanbul olmaz diyor, Allah'ın izniyle onu da yapacağız. Bu çılgın projeleri hayata geçireceğiz. İrademizde var, gücümüzde var, yapacağız bunları. Yeni Türkiye bambaşka bir Türkiye olacak" ifadelerini kullandı.

"VİZYONLARI VE PROJELERİ YOK"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın diğer adaylara göre bir çok yönden oldukça üstün olduğunu savunan Bakan Çavuşoğlu, diğer Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu ile Selahattin Demirtaş'ın vizyon ve projelerinin olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "Bir tarafta kendisine, halkına güvenen ve vizyon belgesiyle halkın huzuruna çıkan bir aday var, bir lider var. Bizim adayımız, bizim liderimiz Recep Tayip Erdoğan. Peki karşı tarafta ki diğer adayların her hangi bir vizyonla, belgeyle ve projeyle halkın karşısına çıktığını gördünüz mü? Yok. Bir tanesi etnik milliyetçilik yapmaya çalışıyor. Diğer taraftan CHP'nin ve sosyal demokrat geçinen partilerin yapamadıkları o boşlukları doldurarak o taraftan oy almaya çalışıyor. Diğer aday da Türkiye'nin geleceği, vizyonu ile ilgili hiçbir bilgisi yok. Sadece demagoji yapıyor" dedi.

Son günlerde adaylar arasında 'Kim kaç tane dil biliyor?' şeklinde yapılan yorumların anlamsız olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, ülkelerin Başbakanlarının diplomaside kendi dillerini konuşması gerektiğini, bunun da gelenekten dolayı olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından Bakan Çavuşoğlu, Finike ve Kumluca'ya hareket etmek üzere Demre'den ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Antalya Türkiye Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title