Haberler

Bakan Canikli; Paralel Yapıya Destek Veren Suç İşlemiş Olur (2)

Bakan CANİKLİ : PARALEL YAPININ HEDEFİ KOALİSYON Amasya Valiliği ziyaretinin ardından Ak Parti İl Başkanlığı'na geçen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Bakan CANİKLİ : PARALEL YAPININ HEDEFİ KOALİSYON

Amasya Valiliği ziyaretinin ardından Ak Parti İl Başkanlığı'na geçen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı. 7 Haziran seçimlerinde paralel yapının hedefinde CHP, MHP ve HDP koalisyonu olduğunu söyleyen Bakan Canikli, "Paralel terör örgütü, paralel devlet yapılanması ne derseniz deyin, esasında birlikte hareket etmeleri mahalli seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşandı. Paralel yapının muhalefetteki siyasi partilere verdiği sözler yerine gelmedi. Çünkü kesin olarak mahalli seçimlerde çok farklı sonuçlar bekliyorlardı. Başta Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere, bu dönemde o yapılanları mutlaka Ak Parti'nin elinden alacağını ve muhalefete geçeceğini kesin olarak paralel yapı muhalefete söz verdi, onları ikna etti. Fakat daha sonra birden muhalefet bu aralarındaki itilafı ortadan kaldırdı. Bir anda her şey tekrar eski haline döndü. Bunun nedenini tam olarak şuanda bilemiyoruz. Ama tahminler var, iddialar var. İşte paralel yapı muhalefetle ilgili bir takım kasetleri devreye sokması, basında da yer aldı. Bunlar zaten yeni şeyler değil, ondan sonra tekrar hizaya getirdi. Şu anda komite ediliyor. Buna HDP de ilave edildi. Bu seçimde daha önce ilişkiler çok net değildi, yani paralel yapının yönettiği o konu içerisinde HDP'nin yeri çok net değildi. Kendi adaylarını kendileri çıkarmışlardı. Ama bu seçimde onlarda birlikte hareket etmeye ikna edildi" diye konuştu.

Konuşmasında CHP, MHP ve HDP'nin söylemlerini de eleştiren Bakan Nurettin Canikli, Amasya'daki ziyaretlerini sürdürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Ak Parti Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title