Haberler

Bakan Canikli, Giresun İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresine Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Giresun İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Giresun İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Giresun'da bir özel düğün salonunda düzenlenen AK Parti Giresun İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Geçtiğimiz bütün seçimler dönüm noktası için önemliydi ancak 7 Haziran seçimleri son gelişmeler nedeniyle daha da önemlidir. Buna göre davranılması gerekli. 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde bu hareketin bu kadar uzun soluklu devam edileceği kimsenin aklına gelmezdi. Fakat bu hareket güçlendikçe buna bağlı olarak Türkiye büyüdükçe önümüzü kesmek adına çalışmalar, hamleler büyüdü. Hamleler sadece içerden değil, dışardan da geliyor. İç güvenlik Paketine hiç görülmemiş şekilde muhalefetler yaşandı. Özellikle HDP hiç eşi benzeri görülmemiş şekilde tepki gösterdi. Bunu anlayabiliriz ancak aynı şekilde MHP'nin de aynı tutum içerisinde bulundu. MHP ve HDP aynı amaç için hareket etti. Fotoğrafın tamamı şu HDP ırkı bir parti bütün politikalarını bunun üzerine kurmuş. Aynı tablonun bir benzeri ülkemizin batı bölgelerinde geçerli. Aynı hassasiyetleri kullanarak oy kazanmak. Bunu bu şekilde değerlendirmezseniz başka hiçbir geçerliliği yoktur. Aynı dokudan besleniyorlar. Güneydoğu'da terörist öldüğünde HDP'yi şehit geldiğinde MHP'yi besliyor. Bu çatışma sorununu ortadan kaldırmak istemiyorlar. MHP 2002'de bitmek üzere olan terör sorununun AK Parti iktidarı ile yeniden harekete geçtiği ileri sürülüyor. 30 bin terörist öldürülmüş. Terörist yıllara göre öldürülen rakamlarla değerlendirilecek olunursa en fazla terörle mücadele 2012'de gerçekleşmiş ve bin 500'ün üzerinde terör öldürülmüştür. Evet bunlar bize göre teröristtir ancak bir de madalyonun diğer tarafı var. 30 bin öldürülen terörist 30 bin aile demektir. Bu ülkenin birliğini bütünlüğünü sağlayan AK Parti iktidarıdır. Biz bu çözüm süreci projesini başaracağız. Bu projeyi HDP'YE, CHP'ye, MHP'ye rağmen başaracağız" dedi.

"O ARTIK HALK TARAFINDAN SEÇİLMİŞ BİR CUMHURBAŞKANIDIR"

Bakan Canikli, "Birileri diyor ki artık Türkiye çizgiyi aştı derhal durdurulması gerekiyor, şimdi kesilmezse hiçbir zaman kesemeyiz. Deniliyor ve bütün imkanlarını ortaya koydular. Sayın Cumhurbaşkanımızı oyun dışında bırakmak için çeşitli propagandalar ortaya koymaktadırlar. Bunların hiç birisi başarılı olmayacak olamayacaktır. Cumhurbaşkanımız zaten oturan bir Cumhurbaşkanı olmayacağını söylemişti. Milletimizde bunun için bu desteği vermiştir. O artık halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır. Birileri ne derse desin. Cumhurbaşkanına 1982 Anayasası her türlü yetkiyi vermiştir. Bu Anayasayla başkanlık sisteminin göbeğindeyiz. Herkesin yetkisi Anayasayla bellidir. Cumhurbaşkanımıza en büyük yetkiyi Anayasa veriyor. Anayasa yetkiyi veriyor, milletimizde gücü verdi. Şimdide kullanıyor. En ufak sıkıntı yok. Ancak birilerinin amaçları fitne sokmaktır" diye konuştu.

"GÖZYAŞININ RENGİNİN, ANNELİĞİN İDEOLOJİSİNİN OLMADIĞINI ANLADIM"

Çözüm süreciyle ilgili konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise, "Giresun'da fındığın yeterince fiyattan satılmadığından, sağlık sorunlarından söz edilebilir fakat bizim bölgemizde bunlar ikinci sırada, üçüncü sırada yer alır. Diyarbakır'da bizim bölgemiz 33 yıl kan ve gözyaşına bulandı. Çözüm süreci bizim için çok önemli, çözüm süreci ve toplum sorunları iç içe geçmiş durumdadır. Çekilmez acıları evladını bir bomba da kaybetmiş anne olarak beni anne olarak anlayabilir. Gözyaşının renginin, anneliğin ideolojisinin olmadığını anladım. Başlatılan çözüm sürecinde doğuda ve batıda çok büyük acılar dinledik. Bizim AK Partililer olarak bu sürecin arkasında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Daha önceden kimse dağda evladı öldü diye ağlayamazdı. Biz bu sürecin mutlu sonla ulaşacağına inanıyoruz. Çözüm sürecinin başarıya ulaştığına eylemlere ilgi göstermediğinden dolayı inanıyoruz. Bu ülkede herkes kardeş. Bizim dillerimiz farklı olabilir fakat bizlerin beden dilleri, kültürleri, dinleri aynıdır. Aynı camiye gidip, aynı kıbleye yöneliyor, aynı düğün törenlerini yapıyoruz. Biz çözüm süreciyle insanlarımızı kucaklaştırmayı, birleştirmeyi, barıştırmayı öngördük" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen kongrede Rabia Hafızoğlu, güven tazeleyerek yeniden Giresun İl Kadın Kolları Başkanı seçildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nurettin Canikli Ak Parti Türkiye Giresun Politika Güncel Haberler

title