Haberler

Bakan Canikli: CHP ve Mhp, Hdp'nin Barajı Geçmesi İçin Destek Veriyor

Bakan Canikli: CHP ve MHP, HDP'nin barajı geçmesi için destek veriyor

SİNOP'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP ve MHP'nin HDP'nin barajı geçmesi için destek verdiklerini öne sürererek, "CHP ve MHP olarak çıkıyorsun milletin karşısına destek, oy istiyorsun ama el altından gizlice başka siyasi bir partinin barajı geçmesi için destek veriyorsun. Bu ahlaki değil. Sağ gösterip sol vuruyorlar. Bu kirli bir proje" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Sinop'a geldi. Bakan Canikli, Ak Parti İl Başkanlığı'na giderek partililerle bir araya geldi. Burada konuşma yapan Bakan Canikli, 1999 yılında koalisyon hükümetinin ülkeyi batırdığını tam bir fiyaskoyla sonuçlandığını belirterek, "Şimdi CHP başta olmak üzere işi gücü bıraktı HDP'yi parlatmaya, HDP'ye barajı geçirmeye çalışıyorlar. Bu hafta her gün HDP'nin eş başkanı televizyonlarda bazı medya grubunda sürekli olarak kendini şirin göstermeye çalışıyor. Öyle sazlar falan millete kendini şirin gösterecek hareketler magazinsel boyutları özellikle ortaya çıkartılarak seyredilmeye daha bir sevecen gösterilmeye çalışılıyor. Allah aşkına ya daha dün 6 Ekim olaylarında insanlara sokağa dökülme talimatı veren o kişiydi. HDP 'nin eş başkanı halen o olaylarda ölen 50 kişinin kanı onun ellerinde. Şu anda HDP'nin kasıtlı olarak ve onun eş başkanının parlatılması topluma sevdirilmesi ve bu amaç esas olarak da HDP'nin barajı geçirilmesi sağlanmaya çalışılıyor" dedi.

'4 OYDAN BİRİNİ HDP'YE VERİN'

CHP'nin bu konuda açık oynadığın ileri süren Canikli sözlerine şöyle devam etti:

"Peki bu neden yapılıyor. Bakın sadece CHP değil. CHP açık oynuyor zaten. Sayın Kılıçdaroğlu son günlerde biraz tepki üzerine yani biz efendim hayır kurumu değiliz. HDP'ye öyle bir desteğimiz yok anlamında genel şeyler söyledi ama daha yeni AB tarafından yaptığı görüşmede HDP'nin barajı geçeceğini kendilerinin de destek verdiğini ifade etti. Zaten Genel Başkan Yardımcıları üst seviyelerde de bunu gizlemiyorlar. HDP'nin barajı geçmesi için her türlü desteği veriyorlar şu anda. Bakın benim seçim bölgem de dahil Giresun'da işte bir evde 4 tane CHP'liye oy gidecekse istihbari olarak yeni geldi bu bilgi diyorlar ki 'İşte bize bir milletvekili için şu kadar oy yeter bunun fazlasını HDP'ye verin' Öyle planlamalar yapılıyor. 4 oy varsa 1 tanesini HDP'ye verin. Düşünebiliyor musunuz. Şimdi bunu herkesin bilmesi lazım. Bunu bütün Türkiye'nin bilmesi lazım, vatandaş bunu bilerek kararını verir takdiridir, saygı duyarız elbette."

"SAĞ GÖSTERİP SOL VURUYORLAR"

Son olarak Kahramanmaraş'ta bir hadise meydana geldiğini söyleyen Bakan Canikli, "Grup Başkanvekilimiz Mahir bey bunu açıkladı. Orada açıkça MHP'liler diyor ki 'Oylarınızı gidin HDP'ye verin.' Şimdi bunlar hiçbir tanesi normal, doğal şeyler değil. Bizim itiraz ettiğimiz nokta bu. İttifaklar olabilir, çıkarsınız beraber mesela şu anda iki tane siyasi parti birlikte seçime yürüyorlar, olabilir bunlar. Geçmişte de olmuştur. Ama CHP olarak çıkıyorsun MHP olarak çıkıyorsun milletin karşısına destek, oy istiyorsun ama el altından gizlice başka siyasi bir partinin barajı geçmesi için destek veriyorsun. Bu ahlaki değil. Çık şunu da söylersen tamam sorun yok, 'Biz CHP ve MHP olarak HDP'nin barajı geçmesini istiyoruz. Çünkü 7 Haziran seçimleri sonrasında biz bir koalisyon planlıyoruz. Onun için mutlaka HDP'nin barajı geçmesi gerekir ve bunun için de destek bekliyoruz' deyin tamam. Sorun yok, hiç sorun yok. Vatandaşın karşısına bu şekilde çıkarsınız vatandaşlar neyse kararı takdiri ona göre sonuç ortaya çıkar verir ya da vermez. Ama bu yapılan ahlaki değil. Sağ gösterip sol vuruyorlar. Bu kirli bir proje. Gizli saklı vatandaşın iradesini fesata uğratacak şekilde yapıyorlar" diye konuştu.

Bakan Canikli buradaki program sonrasında Sakarya Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Milliyetçi Hareket Partisi Nurettin Canikli Sinop Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title