Haberler

Bakan Bozkır: Türkiye Cumhuriyeti'ni Korkutamayacaksınız

Erzurum'da Güneş Vakfı tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel Türk Şöleni, Bayrak Yürüyüşü ile başladı.

Erzurum'da Güneş Vakfı tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen geleneksel Türk Şöleni, Bayrak Yürüyüşü ile başladı. Bayrak Yürüyüşü'ne katılan Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, PKK terör örgütüne seslenerek, " Türkiye Cumhuriyeti'ni korkutamayacaksınız" dedi.

Bugün saat 10.00'da Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı Meydanı'ndaki Türk Şöleni, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mehtaran Bölüğü'nün verdiği konserle başladı. 18 ülkeden toplam 300 kişinin katıldığı şölene halk büyük ilgi gösterdi. Başka bir program için özel uçakla Erzurum'a gelen Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır da Türk Şöleni'nde Kırgızistan Spor Bakanı Seishenkul Bakirini, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan'a eşlik etti. Osmanlı Hanedanı'nın en yaşlı temsilcisi Osman Selahattin Osmanlıoğlu ile Erzurum eski milletvekillerinden Rasim Cinisli kır atlarla bayrak yürüyüşüne katıldı.

Yüzlerce kişi mehteran ve bayraklar arasında yürüyerek tarihi Yakutiye Medresesi önüne geçti. Yakutiye Kent Meydanı'nda 'Selçuklular' konulu resim sergisi açılışında bir konuşma yapan Osman Selahattin Osmanlıoğlu, Erzurum'a ikinci kez geldiğini hatırlattı. Erzurum'un Anadolu'nun mühim bir şehri olduğuna dikkati çeken Osmanlıoğlu, "Tarihte burayı kim idare etmişse Anadolu'ya hakim olmuştur. Benim ecdadımdan ilk gelen 25 kuşak dedem Ertuğrul Gazi olmuştur. Ondan uzun senelerden sonra İran seferinde Yavuz Sultan Selim geldi. Sonra Kanuni Sultan Süleyman'da geldi Irak seferinde. 4'üncü Murat da geldi Bağdat fethi sırasında. Ben de bugün at üzerinde buraya geldiğim için çok mutluyum" diye konuştu.

Erzurum'a bugün başka bir vesile ile geldiğini ifade eden Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, çok anlamlı, göğsümüzü kabartan ve geleceğe güvenle bakmamıza güç veren böyle bir toplantıya katılmaktan gurur duyduğunu bildirdi. Erzurum'un ekmeğini yemiş, suyunu içmiş ilkokulu Erzurum'da okumuş ve Dadaşlarla birlikte yıllarını geçirmiş birisi olarak mutlu olduğuna işaret eden Bakan Bozkır şunları söyledi:

"Bu ülkenin huzurunu kaçırmak için insanlarımızın güvenliğini tehdit etmek için çeşitli yerlerde operasyon düzenleyen vatan hainlerinin olduğu bir ortamda bugün teröre karşı verilebilecek en güzel mesajlardan birini burada birlikte veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatanı, bayrağı uğruna şehit olmuş insanlarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Allah onlara gani gani rahmet eylesin. Burada verdiğimiz mesajla, şehitlerimize saygılarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni korkutamayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti terörü korkutacak. Böyle bir toplulukla verdiğimiz mesaj bu. 18 ülkeden gelen çok değerli misafirlerimiz, kardeşlerimiz, 18 ülkenin bayraklarıyla önde Osmanlı hanedanının temsilcisi ve Erzurum'un eski milletvekillerinden Rasim Cinisli ve dadaşlar atın üzerinde mehteran bölüğü önümüzde, terörü biz korkutmayıp da kim korkutacak? İnşallah önümüzdeki yıllarda da birlikte oluruz."

AB Bakanı Bozkır ve beraberindekiler Yakutiye Medresesi'nde açılışını yaptıkları 'Selçuklular' konulu resim sergisini gezdi. Daha sonra gençler, Kent Meydanı'nda düzenlenen çeşitli spor aktifivilerine katıldı.

- Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Volkan Bozkır Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title