Haberler

Bakan Bozkır Brüksel'de

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB ile vizelerin kaldırılmasının ardından Türk vatandaşlarının bir süre sonra kimlik kartlarıyla seyahat edebileceklerini belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB ile vizelerin kaldırılmasının ardından Türk vatandaşlarının bir süre sonra kimlik kartlarıyla seyahat edebileceklerini belirtti.

Bakan Bozkır, AB yetkilileri ile görüşmelerinin ardından ağırlıklı olarak Türklerin yaşadığı Schaerbeek Mahallesi'ne geçti. Burada Türklere ait iş yerlerini ziyaret eden Bozkır, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Bozkır'a yoğun ilgi gösteren Türkler, onunla fotoğraf çektirdi.

Bozkır, bir kahvehanede Türklerin sorunlarını dinleyerek, not aldı. Eskişehirli olan bazı vatandaşlar, THY'nin Brüksel'den Eskişehir'e olan seferlerine yeniden başlamasını isterken, bazıları emeklilik ve sağlık sigortası gibi konularda Bakan Bozkır'dan destek istedi.

AB Bakanı Bozkır da seçimlerden sonra söz verdikleri vaatleri hayat geçirmeye başladıklarını, Avrupa'da yaşayan Türklerin TBMM'ye bir milletvekili gönderebilmesi için yasa hazırlığı yaptıklarını, THY uçuşlarında aile indirimine gittiklerini, dövizli askerlikte bedeli bin avroya düşürdüklerini, gençlere çeyiz yardımı yaptıklarını, ev almalarda katkı sağladıklarını ve Belçika mahkeme kararlarının uygulanması hususunun da halledilmek üzere olduğunu anlattı.

Bakan Bozkır, AB ile yürütülen vize serbestisi ile ilgili görüşmelere dair de bilgi verdi.

Vizelerin kaldırılmasıyla Türk vatandaşlarının tamamının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebileceğini kaydeden Bozkır, " Türkiye'de biyometrik ve parmak izi olan yeni kimlik kartları çıkıyor. Hatta bir sonraki aşamada pasaport dahi sorulmadan sadece kimlik kartlarıyla girilebilecek. İnşallah ekim, kasım ayında olacak. 36 yıl sonra ilk defa. 1980 askeri darbesinin Türkiye'ye bıraktığı miraslardan biri bu vizedir" dedi.

Vatandaşlar da bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mahallede bulunan Fatih Camisi cemaati ile de bir araya gelen Bozkır, daha sonra Brüksel Uluslararası Turizm Fuarı'ndaki Türk stantlarını gezdi. Turizm Bakanlığı ve Türk firmalarının temsilcileri ile sohbet eden Bakan Bozkır, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Antalya'nın tanıtıldığı bir stantta yer alan mini golfle oynayan Bozkır, ziyareti sırasında fuarı gezen Belçikalılarla da sohbet ederek, onları Türkiye'yi görmeye çağırdı.

Fuat gezisi ile temaslarına son veren Bakan Bozkır, yarın Türkiye'ye dönecek.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Türkiye Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title