Haberler

Bakan Bozdağ, "Yılın Fotoğrafı"nı Oyladı

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bozdağ, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı.

AA muhabirini makamında kabul eden Bozdağ, oylamaya sunulan fotoğrafları tek tek inceleyerek bilgi aldı.

Bozdağ, haber kategorisinde oyunu sırasıyla Ali Hasan'ın "Kardeşe Elveda", Fatih Aktaş'ın " Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de" başlıklı fotoğrafları için kullandı.

"Kardeşe Elveda"  fotoğrafında, Filistinli 9 yaşındaki Ansam, küçük kardeşi Sameh Junaid'e cenaze töreni öncesi, Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki evinde son bir defa bakıyor. Sameh, bayram sabahı evinin bahçesinde oynarken, bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

"Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de" fotoğrafında ise rehinelerin, Türkiye'ye geldikleri uçaktan inişleri sırasında onları karşılayan yakınlarının sevinci objektife yansımıştı.

-Yaşam Kategorisi

Bakan Bozdağ, yaşam kategorisinde ise oyunu Fırat Yurdakul'un "Ankara'da Şimşekli Gece" başlıklı fotoğrafı için kullandı.

"Ankara'da Şimşekli Gece" başlıklı fotoğrafta da başkent semalarını aydınlatan şimşeklerin, şehrin ışıklarıyla ve silüetiyle bütünleşmesine dikkat çekiliyor.

-AA "Oradaydı" kitap serisi Bakan Bozdağ'a takdim edildi

Öte yandan, Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan arşiv niteliğindeki "Yarım Kalan Devrim: Mısır", "Abluka, Savaş, Direniş: Gazze" ve "Yetim Kalan Ülke: Suriye" kitaplarından oluşan "AA Oradaydı"  özel koleksiyon baskısının "11" numaralı nüshaları Adalet Bakanı Bozdağ'a takdim edildi.

Kitapların kendisine sunulan özel koleksiyon serisi ve kitapların nerelere dağıtılacağı hakkında bilgi alan Bozdağ, koleksiyon serisini tek tek inceledi.

Bozdağ, daha sonra kitapların içerisindeki sertifikaları imzaladı.

Sadece 500 adet basıldı

Kitabevlerinde satışa çıkarılmayacak "AA Oradaydı" özel koleksiyon serisi, tüm üst düzey devlet protokolüne ve kitap koleksiyoncularına takdim edilmek üzere sadece 500 adet basıldı. Numaralı hazırlanan kitapların içinde bulunan sertifikayla özel baskının kime verildiğinin kaydı tutuluyor.

Anadolu Ajansı, son yıllarda ön plana çıkardığı uluslararası haberciliğini kitap dünyasına taşıyarak, en zor anlarına tanıklık ettiği üç ülkeye dair arşiv değeri taşıyan "AA Oradaydı" kitap serisini yayımlamıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Bekir Bozdağ Türkiye Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title