Haberler

Bakan Bozdağ: Türkiye Hesapları Bozdu, Hendekleri Kazanların Başına Geçirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Terör üzerinden Türkiye'ye mesaj yollamak isteyenler, terörle netice almak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklar.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Terör üzerinden Türkiye'ye mesaj yollamak isteyenler, terörle netice almak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklar. Çünkü Türkiye büyük bir devlet. Türkiye hesapları bozdu, hendekleri, kazanların başına geçirdi" dedi.

Bakan Bozdağ, memleketi Yozgat'ta Valilik tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaşan Bozdağ, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öncelikle bütün Türk milletinin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Bozdağ, "Bayram huzur, barış, refah ve saadete vesile olsun. Bütün Müslüman coğrafyasında bayram huzur içerisinde refah içerisinde ve saadet içerisinde idrak edilsin" diye konuştu.

ŞEHİRLERİMİZ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Terör konusunda açıklama yapan Bakan Bozdağ, "Terör can yakmaya, can almaya devam ediyor. Terörle etkin bir şekilde mücadele eden Türkiye bu sorununun da üstesinden eninde sonunda gelecektir. PKK terör örgütü ülkemizin bazı yerleşim yerlerinde terör eylemleri ortaya koymak suretiyle oralarda kendine göre bir takım yönetimler oluşturma gayreti içerisine girdi. Ama hamd olsun güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarıyla şuanda herhangi bir terörist kalmadı. Şehirlerimiz teröristlerden temizlendi. En son Şenyayla, son derece önemli bir bölge o bölgede teröristlerden temizlenmiş durumda" dedi.

Bozdağ, içerde ve dışarıda Türkiye'ye dönük terör eylemlerinin her birine karşı gereğinin yapıldığını ve bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini belirterek, "Terör üzerinden Türkiye'ye mesaj yollamak isteyenler terörle Türkiye'den netice almak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Çükü Türkiye büyük bir devlet. Ne terör eylemleri, terör örgütleri üzerinden mesaj alır. Ne de terör örgütleri terör eylemleri üzerinden hesap yapanların hesabının çıkmasına izin verir. Oyunları bozdu Türkiye hesapları bozdu, hendekleri kazanları başına geçirdi. Bundan sonra da oyunları bozmaya hesapları bozmaya, hendek siyaseti yapanları hendeğe gömmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

DİLEĞİMİZ SURİYE'DE YAŞANAN SORUNUN BİTMESİDİR

Türkiye'nin bölgesinde yaşanan sorunların yerini huzur ve barışa bırakması temennisinde bulunan Bozdağ, şöyle konuştu:

" Suriye'de yaşanan dram 4 yılı geçti. Bunda herkesin sorumluluğu var. Uluslararası toplum Suriye konusunda daha etkin bir pozisyon alırsa netice alma imkanı da o kadar hızlı olur. Dileğimiz Suriye'de yaşanan sorunun da kısa sürede sona ermesidir. Biz Türkiye olarak Suriye'deki iç çatışmalardan en fazla etkilenen ülkeyiz, 910 kilometre sınırımız var. Sınırın bu taraftaki ile öbür taraftakiler akraba tarih mirasçılığımız var ve pek çok ortak yönümüz var. Bizim Suriye'de yaşananlara bigane kalmamız mümkün değil. Muhalefet partilerinin dediği gibi gözümüzü kulağımızı kapamamız da mümkün değil. Çünkü Suriye bizim yanı başımız, oradaki feryadı biz duyuyoruz Yangını görüyoruz, kokuyu duyuyoruz. Ölümleri görüyoruz. Bu kadar vahşet varken, Türkiye gözünü kapatamaz, kulaklarını tıkayamaz olan biten karşısında sessiz kalamaz. Eğer kulağımızı tıkar kulağımızı kapar olan bitene sesiz kalırsak Esad'ın yaptığı bu zulüm karşısında bizim sorumluluğumuz olur. Esad'a manen destek vermiş oluruz. Halbuki Türkiye her daim mazlumun yanında yer almıştır. Bundan sonra da yer alamaya devam edecektir. Dileğimiz Suriye'deki bu çatışma sürecinin daha fazla sürmemesidir."

- Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye Yozgat Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title