Haberler

"Türkiye'de Hiç Kimse Bu Milletin İnandığı Değerlere Hakaret Edemez"

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de hiç kimse bu milletin inandığı değerlere hakaret edemez." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye de hiç kimse bu milletin inandığı değerlere hakaret edemez. Hakaret etme cüretini ifade hürriyeti kılıfı altında gösteremez, göstermemesi de lazımdır" dedi.

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Ensar Vakfı'na bağışlanan orta öğretim öğrenci yurdu düzenlenen törenle açıldı. Törene Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ensar Vakfı yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programında kürsüye davet edilen Bakan Bozdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "İfade hürriyeti deyip de insanların kutsallarının aleyhine yazı yazmayı da birilerinin bir kez daha düşünüp değerlendirmesi lazım. Beni ifade hürriyetim diyerek insanların değer verdiği, inandığı, uğruna her şeyi feda ettiği peygamberlere kimde hakaret edemez, etmemelidir. Bu saygısızlığın en büyüğüdür. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur olmamalıdır" dedi.

Bakan Bozdağ, "Başka yerde yazılmış', 'ben bunu köşeme aldım, yazdım' demekte doğru değildir. Birisi saygısızlık yapıyorsa birisi terbiyesizlik yapıyorsa, sen de onu yapmak zorunda değilsin. Onun için herkes ifade hürriyeti kapsamında görüşlerini elbette ifade edecek ama hakaret etmemeden, sövmeden, saygısızlık etmeden eleştiri varsa onu mutlaka yapacaktır. Ama Türkiye de hiç kimse bu milletin inandığı değerlere hakaret edemez. Hakaret etme cüretini ifade hürriyeti kılıfı altında gösteremez, göstermemesi de lazımdır. Bu ifade hürriyeti değildir, onun için buradan bir kez daha ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

"PARİS'TE MEYDANA GELEN TERÖR FAALİYETİNİ LANETLİYORUM"

"Eğer bir insan yazarken, çizerken, konuşurken küfürlü konuşuyorsa, hakaret içeren sözlerle konuşuyorsa esasında yazma, konuşma, çizme ehliyetine sahip değil demektir" diyen Bozdağ, "Fikri olsa küfretmez, fikri olsa hakaret etmez. Fikri olsa hakaret içere bir konuşmaz yazmaz ve fikrini söyler. Paris'te meydana gelen olay dolayısıyla bu terör eylemini gerçekleştirenleri bende buradan bir kez daha lanetliyorum. Bu eylem bütün Müslümanlara zarar vermiştir. Dünyanın huzuruna, barışına zarar vermiştir. İslam'a zarar vermez Kur'an'a vermez, çünkü onların muhafızı Allah'tır ama Müslüman'ım diyen herkesi incitmiştir, zarar vermiştir" diye konuştu.

"SUÇ İŞLEYENİN DİNİ İSLAM İSE İSLAMİ TERÖR ADI ALTINDA ANILIYOR"

"Bugün bazı terör örgütlerinin verdiği zararı hiç kimse Müslümanlara vermiyor" diyen Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

"Müslüman deyince insanların aklında kötü fotoğrafların oluşmasına maalesef birileri, yaptıkları büyük yanlışlarla sebep oluyorlar. O yüzden bunların yaptıkları İslam'ı kirletemez, Kur'an'a da Müslümanlara da mal edilemez.

Bazıları bir suç işleyenin eğer dini İslam'sa hemen İslami terörist diye yapıştırıyor. Norveç'te bir tane Norveçli 70 tane gencecik insanı kurşuna dizdi hatırladınız mı? Türkiye'den de Gizem Doğan diye bir kızımız vardı, o da hayatını kaybetti. Kimse dedi mi? Hristiyan terörist 70 tane gencecik fidanı kurşuna dizdi diye Hristiyanlığı terörizmle eşleştirdi mi? Almanya'da her gün Türklere ait camilere, derneklere saldırılar yapıyor ırkçılar kimse bunu Hristiyanlara mal ediyor mu? İsrail yönetimi gökten, karadan ölüm yağdırıyor çoluk çocuk, kadın hayatı kararıyor, yok oluyor kimisi sakat kalıyor, başka sıkıntılara uğruyor. O zaman buna karşı kimse sesini yükseltiyor mu? Suriye'de 300 bin Esat'ın zulmü ile hayatını kaybetti, kimyasal kullanıldı, yatağında insanlar, masumlar… O cesetleri siz televizyonlarda gördünüz. IŞİD şimdi yine orada katliam yapıyor. Onu görüyorsunuz, Irak öyle, Afganistan öyle peki bu kadar bu zulümleri yapan terör örgütleri, bu olayları yapan ülkeler silahları kimden alıyorlar? Lojistik destekleri kimden alıyorlar, organizasyonu kimden alıyorlar. Bu kadar diyelim bir terör örgütü var, eylem yapıyor. Silahı olmasa yapabilir mi? Yapamaz o zaman soruyorum kim bu silahları bunlara veriyor?"

"100 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ENSAR VAKFI YURDU AÇILDI"

Bakan Bozdağ'ın yaptığı konuşmanın ardından Sancaktepe Belediyesi Ensar Vakfı Orta Öğretim Öğrenci Yurdu törenle açıldı. Burada Ensar Vakıf Yurdu için yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Kısa sürede burada bir şube oluşturduk ve kiralık bir bina tespitinde bulunduk. Sancaktepe'ye özellikle İmam Hatip Lisemize, Endüstri Meslek Lisemize yakın bölgede bir yerimiz olsun çizgisinde yola çıktık ve burada 3 aylık çalışma içerisinde binamızın genel tefrişatını gerçekleştirdik.100 öğrenci kapasiteli güzel bir yurt binasında Ensar Vakfımız sahip olmuş oldu. Biz arzu ediyoruz devre arasında zaten öğrencilerimiz burayı dolduracak ve yeni yeni yurtlara bölgemizde çok sayıda ihtiyaç olacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bekir Bozdağ Sancaktepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title