Haberler

Bakan Bozdağ Trabzon'da

Bakanlığı ile ilgili bir sempozyuma katılmak üzere bugün Trabzon'a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleri'ni ziyaret etti.

Ziyaret öncesi Ayasofya Camisi'nde ikindi namazı kılan Bakan Bozdağ, camiyi gezdi, yetkililerden bilgi aldı. Ayasofya Camisi çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Bozdağ, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasından ötürü onur duyduğunu belirterek, "Burada Ayasofya olarak bilinen caminin ibadete açılmış olduğu tarihten bu yana ziyaret etme imkanımız hiç olmamıştı. Gelmişken bu tarihi mirası yerinde görmek istedik. Bu konuda gayret gösterenlere minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesileyle 52 yıl aradan sonra burayı ibadete açanlara teşekkür ediyorum. Tarihimize, vakıflarımıza, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıktığımız sürece Türkiye ve Türk milleti ilelebet yaşamaya devam edecektir" dedi.

Ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Bekir Bozdağ, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun makamında bakanlığının çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Adalet binaları için Trabzon'da önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bozdağ "Trabzon adliye binası 2014'te faaliyete geçti. 2016 içinde Araklı ve Of binalarını programa aldık. Çalışmalar devam ediyor. Vakfıkebir ve Akçaabat'a da adliye binaları kazandıracağız. Trabzon'da bölge adliye mahkemesi kuruldu ancak faaliyete geçen 7 bölge adliye mahkemesi arasında yer almadı. Trabzon bölge adliye mahkemesi kapatılmadı. Trabzon istinaf kurulmuştur, başsavcısı görevinin başındadır. Ancak istinaf başkanı ve daire başkanı atanmamıştır. Önümüzdeki yıllarda Trabzon istinaf faaliyete geçirilecektir. Şuanda binası da hazır durumdadır. Elimizdeki hakim ve savcı sayısı yetersizliği nedeniyle bu sene faaliyete geçiremedik ama inşallah 2017 ve 2018 içinde faaliyete geçireceğiz. 2019'a kadar istinafların tamamını faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Adli Tıp Grup Başkanlığı'nın Trabzon'da olduğunu ifade eden Bozdağ "Daha önce farklı bir statüdeydi. Şimdi laboratuvarıyla sadece Trabzon'a değil, bölgeye hizmet veren çok önemli bir merkez oldu. Hukuk fakültesinin Trabzon'da bulunması da çok önemlidir. Hem adiye, hem istinaf, hem adli tıp, hem de hukuk fakültesinin Trabzon'da olması, Trabzon'u adalet ve hukuk noktasında Karadeniz'in önemli bir merkezi haline getirmiştir" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu'na da çalışmalarından ötürü teşekkür eden Bakan Bozdağ'a ziyaretin anısına gümüş telkariden kahve takımı hediye edildi. Bakan Bozdağ daha sonra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaret etti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Ortahisar Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title