Haberler

Bakan Bozdağ: Ortada Çatı Yok, Bunlar Çatıya Aday Arıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP ve MHP'yi eleştirerek, "Ortada çatı yok, bunlar çatıya aday arıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP ve MHP'yi eleştirerek, "Ortada çatı yok, bunlar çatıya aday arıyor. Ortada doğru dürüst bina yok bunlar çatıdan bahsediyorlar" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla yarın belediye seçimlerinin yenileneceği Yeşilyurt'ta düzenlenen mitinge katılmak için karayolu ile ilçeye geldi. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Bakan Bozdağ, daha sonra kaymakamlık binası önünde düzenlenen mitinge katıldı. Burada vatandaşların sevgi gösterileri içerisinde kürsüye gelen Bakan Bozdağ, AK Parti iktidarının 12 yıllık döneminde yaptığı hizmetleri anlattı. Konuşmasında sık sık CHP ve MHP'yi eleştiren Bakan Bozdağ, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi.

"BU MİLLETİN ÖZÜNDEN CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ"

Konuşmasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ziyaretleri ve çatı adayı arayışlarına değinen bakan Bozdağ şöyle konuştu: "Ne yapıyorlar biliyor musunuz? Çatı aday arıyorlar, ya da çatıya aday arıyorlar. ya ortada çatı yok, bunlar çatıya aday arıyor. Ortada doğru dürüst bina yok bunlar çatıdan bahsediyorlar. Olmayan binanın çatısı olur mu, olmaz. Şimdi Bahçeli geziyor, Kılıçdaroğlu geziyor. Ne yapacaklarmış, aday bulacaklarmış. Nasıl bir adaymış, muhafazakar olması lazım AK Parti'den oy alması için. Milliyetçi olması lazım MHP'den oy alması için. Laikçi olması lazım CHP'den oy alması için. Ulusalcı olması lazım oradan oy alması için. Biraz da komünist olması lazım öbürlerinden oy alması için. Allah aşkına bu neye benziyor. Böyle çatı olur mu Yeşilyurtlular. Biz Türkiye'ye biraz oradan biraz ondan biraz şundan değil bu milletin özünden bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Ama onlar Cumhurbaşkanı değil zannedersiniz ki aşure çorbası yapacaklar ona dahi malzemeler arıyorlar. Biz Türkiye'ye Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Onun için bu millete yakışır bu millete yanaşır insanları bu millet oraya seçecektir."

"Neden, biz ittifakı kurduk. Kiminle kurduk biz milletle ittifak kurduk. Ankara'dakiler kendileri arasında ne türlü ittifak kurarlarsa kursunlar halkla kurulmayan ittifakın hiç neticesi yoktur. Bunun bir manası daha var. MHP Genel Başkanı aday arayarak diyor ki, 'Biraz oradan biraz buradan MHP kadroları içerisinde Cumhurbaşkanlığını yapmaya laik ehlim bir insan yok', onun için etrafa bakışıyoruz demektir bu. CHP'nin genel başkanı da aynı şeyi diyor, 'CHP'nin içinde de bu işi yapmaya laik ehil biri yok. Bizde etrafa bakınıyoruz'. ya siz kendinizi layık görmüyorsunuz. İçinizdeki bir adamı oraya layık görmüyorsunuz, sizin layık görmediğinizi bu millet niye seçsin, niye layık görsün. Yeşilyurt'ta biz hem belediye başkanımızı Tayyip Erdoğan'ın takımından bir arkadaşımızı seçelim hem de diyelim ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yeşilyurt'un cevabı da budur. 'Biz çatıyı da tanımıyoruz, çatıya adayı da tanımıyoruz. Kasırgayı Yeşilyurt'tan estiriyoruz" Bakan Bozdağ konuşmasının sonunda belediye başkan adayları Kazım Misafir'e destek isteyerek ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Bekir Bozdağ Yeşilyurt Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title