Haberler

Bakan Bağış: "Yurt Dışında Okumak Sadece Kaymak Tabakasına Ait Değil"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 23 Nisan etkinliklerine katıldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 23 Nisan etkinliklerine katıldı. Bakan Bağış, "Demek ki 23 Nisanlar, demek ki yurt dışında okumak, yurt dışını görme sadece kaymak tabakasına has bir şey değil, herkesin ulaşabileceği bir durum" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Hasköy'de bulunan İhsan Şerif İlkokulu'nda düzenlenen programa Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Balcı ve Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler katıldı. İspanya ve Yunanistan'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türkiye'ye gelen öğrenciler, "Türkiye'de bulunmaktan mutluyuz. Farklı bir kültürü öğreniyoruz. Buradaki arkadaşlarımız bize çok iyi davranıyorlar. Atmosfer çok iyi" dedi.

Programda konuşan Bakan Egemen Bağış, yurt dışından gelen öğrencileri işaret ederek, "Demek ki 23 Nisanlar, demek ki yurt dışında okumak, yurt dışını görme sadece kaymak tabakasına has bir şey değil, herkesin ulaşabileceği bir durum. Ulusal Ajansımız bu yıl 70 bin öğrenciyi yurt dışına eğitim amaçlı olarak gönderecek.

Geçen sene bu rakam 61 bindi. Ondan evvel ki sene 44 bindi. Yani

her geçen sene artırıyoruz.

Çünkü biz bu milleti seviyoruz. Çünkü bu millete sevdalı bir başbakanımız ve onun çalışma arkadaşları olarak bu milletin önünü açmak, bu milletin devletinin kaynaklarını herkese seferber etmek için çalışıp çabalıyoruz" şeklinde konuştu.

İhsan Şerif İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı yöresel halk oyunları vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Comenius" Projesi kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Bakan Bağış'ın çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdiği ve yakından ilgilendiği görüldü. Bağış, kutlamaların ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne hareket etmek üzere Atatürk Havalimanı'na hareket etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title