Haberler

    Bakan Avcı:  Unesco Kürsü Sayımız 12'ye Ulaşacak

    UNITWIN Ağları/UNESCO Kürsüleri İkinci İstişare Toplantısı'na katılan Bakan Avcı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun son yıllarda ciddi atılımlar içerisinde olduğunu belirtti. Kürsülerin her birinin ayrı öneme sahip olduğunu dile getiren Bakan Avcı, "Ama özellikle günümüzde yaşadığımız koşullar nedeniyle birinin çok büyük aciliyet kazandığını düşünüyorum. O da göç ve mülteciler sorunu ile ilgilenebilecek, UNESCO ideallerini karşı karşıya olduğumuz bu sorun çerçevesinde hayata geçirmek için çalışmalar yapacak bir kürsü" diye konuştu. İstişare toplantısında Suriye'deki mülteciler konusuna değinen Bakan Avcı, Türkiye'de bugün itibarıyla 3 milyona yakın Suriyeli sığınmacı olduğunu söyleyerek şunları konuştu:

    "Bunların yaklaşık üçte biri de eğitim çağında olan çocuklar ve gençler. Dolayısıyla bu gençler, bu çocuklar UNESCO idealleri doğrultusunda yapılacak çalışmalar için bekliyorlar. Ne yazık ki bugüne kadar uluslararası camia bizim Türkiye olarak yaptıklarımıza yeterince katkıda bulunamadı. Geçtiğimiz hafta Brüksel'de yapılan Avrupa Konseyi Eğitim Vakfı Konferansı'nda da vurguladığım gibi; 30 bin, 35 bin, 50 bin Suriyeli sığınmacıyı kabul etmiş olan ülkeler yaptıklarını abartılı cümlelerle anlatıyor. Ne yazık ki Türkiye'nin kabul ettiği 3 milyon Suriyeli ve eğitim bekleyen 830 bin genç ve bizim eğitime aldığımız 330 bin öğrencinin uluslararası dikkatlerin uzağında kaldığını gördük. Onun için burada bir kere daha UNESCO idealleri açısından bu konunun ne kadar önemli olduğunu vurgulama ihtiyacı duyuyorum. Kurulacak bu kürsülerden birinde özellikle bu konunun ayrıntılarını çalışma imkanını bulacağız."

    ORTAK ÇÖZÜM ADRESİYİZ

    Milli Eğitim Bakanlığı olarak UNESCO Milli Komisyonu ile pek çok sorunun ortak çözüm adresi olduklarını ifade eden Bakan Avcı, UNESCO'nun ne olduğunu ve ne yaptığını öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin bilmesi gerektiğini söyledi. Bu konu çerçevesinde UNESCO Milli Komisyonu'nun yürürlüğe koyduğu burs programını çok yararlı gördüğünü belirten Avcı, "İnşallah önümüzdeki günlerde yeni bir programı da birlikte gerçekleştireceğiz. O da biliyorsunuz, biz Şubat ayında 30 bin öğretmenimizi göreve aldık. Bu 30 bin öğretmenimiz Şubat ayında atandılar, ama hemen atandıkları okullarda göreve başlamadılar. Çünkü bu sene başlattığımız bir uygulama ile öğretmenlerimiz önce deneyimli öğretmenler nezaretinde sınıflara gözlemci olarak giriyorlar. Bu arada bu öğretmenlerimiz 6 ay boyunca staj yaptıkları şehirlerin kültürünü, tarihi ve kültürel birikimlerini öğrenecek programlara katılıyorlar. Şimdi UNESCO Milli Komisyonu ile yaptığımız ön anlaşma ile inşallah önümüzdeki günlerde Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de bu eğitimde olan öğretmenlerimiz UNESCO konusunda da seminerlere katılacaklar" diye konuştu.

    UNESCO TÜRKİYE MİLLİ KOMİSYONU KENDİ BİNASINA TAŞINACAK

    Bakan Avcı, çalışmalarını daha rahat yürütebilmeleri için UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na tahsil edilen bir binanın yapılacağını söyledi. Bugün itibarıyla yeni binanın yapımı için Maliye Bakanlığı'ndan onay çıktığı bilgisini veren Bakan Avcı, Üçüncü istişare toplantısının kendilerine tahsis edilen bu binada yapılacağını belirtti.

    UNESCO Türkiye Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz da bu yıl İstanbul'da yapılacak Dünya Miras Komitesi toplantılarında, dünyadaki UNESCO kürsülerinin deneyimlerinin paylaşılacağını aktardı. Somut olmayan kültürel mirasla ilgili kurulum çalışmalarını tamamlayan Meksika, Portekiz ve Belçika'da 3 üniversitede kürsünün bulunduğunu ifade eden Oğuz, toplantıda Meksika dışındaki diğer iki kürsünün temsilcilerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkiye Brüksel Suriye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title