Haberler

Bakan Avcı: Tatilcilerden Yanayım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'ndeki ' Nasreddin Hoca Anma Etkinlikleri'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 9 günlük bayram tatiline Bakanlar Kurulu'nun karar vereceğini belirterek, kendisinin tatilcilerden yana olduğunu söyledi.

Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen ' Nasreddin Hoca Anma Etkinlikleri' ilçedeki Nasreddin Hoca Kültür Parkı'nda yapıldı. Etkinliğe Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekili Utku Çakırözer ile çok sayıda kişi katıldı. Bakan Eroğlu ve Avcı ile beraberindekiler parkta bulunan Nasreddin Hoca'nın eşeğe binmiş ve altında 'Dünyanın Merkezi Sivrihisar' yazısının bulunduğu heykelin önünde toplu fotoğraf çektirdi. Bakanlar daha sonra aynı parktaki Nasreddin Hoca'nın ve kızı Fatma Hatun'un temsili kabirleri başında dua etti. Eroğlu ve Avcı, Nasreddin Hoca'nın seramik üzerine yazılmış olan fıkralarını okudu. Bakanlar daha sonra parka fidan dikti.

Halk oyunları gösterisi sunulan etkinlikte Bakan Veysel Eroğlu ile Nabi Avcı yaptıkları konuşmada Nasreddin Hoca'nın felsefi mizahın dünyadaki en büyük temsilcilerinden biri olduğu vurguladı. Yapılan konuşmalardan sonra bakanlar Sivrihisar Belediye Başkanı AK Parti'li Hamid Yüzügüllü'yü makamında ziyaret etti.

TATİL SORUSUNU ÖNCE ANLAMADI

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı basın mensuplarının, Ramazan Bayramı nedeniyle turizmcilerin 9 günlük tatil istediklerini hatırlatmaları üzerine, "Ben şimdi masanın bu tarafındayım, tatilcilerden yanayım" dedi. Avcı "Bu konuyu Milli Eğitim Bakanımız enine boyuna bütün boyutlarıyla değerlendirir ve en doğru kararı verir" diye konuşunca bir basın mensubu sorunun turizmcilerle ilgili olduğunu söyledi. Bakan Avcı da, "Ben Milli Eğitim Bakanı tarafıyla ilgili söylüyorum. Turizmcilere de Milli Eğitim Bakanımız yaptığı değerlendirmeler sonucunda en uygun şekilde gerekenleri açıklar" dedi.

'SORUYU BAŞTAN ALAYIM'

Basın mensupları da Avcı'ya Temmuz ayı içerisinde okulların zaten tatil olduğunu hatırlatması üzere Avcı, "Siz bana neyi soruyorsunuz? Ben soruyu baştan alayım? Cevabı da yeni baştan vereyim" dedi.

Basın mensupları bakan Avcı'ya turizmcilerin bayram tatilinin 9 güne çıkarılması için talepleri olduğunu bu konudaki görüşlerini sordu. Avcı da "Bu konu tabi ki bakanlar kurulunun yetkisinde olan bir mesele. Dolayısıyla herhalde önümüzdeki bakanlar kurulunda bu görüşülür ve bakanlar kurulunun vereceği karara göre uygulanır. Birinci soruda topu Milli Eğitime, ikinci soruda ise bakanlar kuruluna atmış oldum" diye konuştu.

- Sivrihisareskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nasreddin Hoca Veysel Eroğlu Sivrihisar Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title