Haberler

Bakan Avcı: Son 15 Yılda Sosyal Politikalarda Olağanüstü Gelişmeler Sağlandı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, huzurevi açılışında yaptığı konuşmada " Türkiye'de son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler sağlandı" dedi.

Ankara'dan akşam saatlerinde Eskişehir'e gelen Bakan Nabi Avcı, Halis Toprak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Avcı, törende Vali Güngör Azim Tuna'nın torunu Merve'yi kucağına alıp sevdi. Huzurevi sakinlerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu da sevilen türküleri seslendirdi. Bakan Avcı mini konser sonrası,  koro üyelerini tek tek kutladı. Avcı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de sosyal politikalarda olağanüstü gelişmelerin sağlandığını belirterek şunları söyledi:

"Son 15 yılda dünyada ve özellikle Avrupa'da, öğrenci burslarından yaşlılara sunulan imkanlara kadar pek çok alanda sosyal desteklerin alabildiğine kısıldığını, hatta ortadan kalktığını görüyoruz. Böyle bir dünyada, Türkiye'de son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler sağlandı. Bu giderek artıyor. Bugün hizmete soktuğumuz müessese de bunlardan küçük bir örnek. Türkiye genelinde yüzde 8 olan yaşlılık oranımız Eskişehir'de biraz yüksek. Eskişehir aynı zamanda bir emekli kenti. Dolayısıyla yaşlılarımızın da, emeklilerimizin de, kıdemli olan arkadaşlarımızın da huzur içerisinde yaşayabileceği bir şehri ve onun müesseselerini inşa etmek hepimizin boynunun borcu. 2016 yatırım planına konulan huzur evi de bunun bir parçası. İnşallah önümüzdeki dönemde sadece huzurevleri olarak değil, bütün vatandaşlarımızın, ama özellikle emekli vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri mesire yerlerini parkları ve müzeleri Eskişehir'e kazandırma gayreti içerisinde olacağız."

Bakan Avcı merkezin açılış kurdelesini törene katılan protokolün yanı sıra huzurevi sakinleri ve engellilerle birlikte kesti. Avcı, huzurevinde kalanların el ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezdikten sonra Akçağlan Mahallesi'ndeki Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Sosyal Kültürel Destekleme Evi'nin açılışını yaptı. Avcı daha sonra Valilik tarafından Vilayet Meydanı'nda verilen iftara katıldı.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title