Haberler

    Bakan Avcı: O Konuyu Almanlarla Görüştük

    KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sektör temsilcileriyle yapılan toplantıların çok verimli geçtiğini ve Türkiye'deki son durumun ele alındığını belirtti.

    KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sektör temsilcileriyle yapılan toplantıların çok verimli geçtiğini ve Türkiye'deki son durumun ele alındığını belirtti. Bazı yabancı basın yayın organlarında, Türkiye ile ilgili asılsız ve spekülatif haberler yapıldığını aktaran Avcı, "Hem bu yayınlardan kaynaklanan ön yargıların giderilmesi, gerçek bilgilendirilmenin yapılması hem de karşılıklı olarak sektör temsilcilerimizin sorunlarını, çözüm önerileri konuştuk ve değerlendirmelerini yaptık. Ayrıca, ikili görüşmelerimizde de yine Almanya'daki belli başlı turizm organizasyonlarının temsilcileriyle görüşmeler yaptık" dedi.

    GELECEKTEN UMUTLUYUZ

    Bakan Avcı, 2016'da ciddi bir darboğazdan geçen Türk turizminin 2017 ve sonrasında nasıl ileriye taşınabileceği konusunda çok verimli istişareler yapıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

    "Türkiye olarak biz 2016'da yaşadığımız sıkıntıları telafi etmek ve inşallah 2017'den itibaren turizmimizi daha ileri noktalara taşımak için alınması gereken tedbirleri, yaptığımız çalışmaları bütün dünyadaki muhataplarımızla, sektörümüzle konuşuyoruz ve bunlardan da çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Frankfurt'ta da bunun en somut örneklerinden birini yaşadık."

    ULUSLARARASI DAYANIŞMA GEREK

    Bakan Avcı, bir soru üzerine uluslararası terörizm ve bundan kaynaklanan imaj sorunlarının turizmi ciddi anlamda etkilediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Uluslararası terörizmin bütün dünyada turizme verdiği zarar, herkesçe biliniyor. Bu sadece Türkiye'nin sorunu da değil. Paris'te de Brüksel'de de Nice'te de Münih'te de pek çok yerde uluslararası terörizmin menfur saldırılarını görüyoruz. Dolayısıyla bununla mücadelenin, uluslararası dayanışma ve iş birliği içerisinde yürütülmesi gerekiyor. Alman muhataplarımızla bu konuyu görüştük."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Nabi Avcı Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title