Haberler

Bakan Avcı: F.Bahçe 18 Milyon Liraya 374 Milyon Liralık Araziyi İstiyor

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "F.Bahçe'nin yaptığı 3 okul ve bir spor salonu. Onların toplam tutarı 18 milyon lira. Karşılığında 374 milyon liralık araziyi istiyorlar." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Fenerbahçe'nin yaptığı 3 okul ve bir spor salonu. Onların toplam tutarı 18 milyon lira. Diyorlar ki 60 milyon lira harcadık. Peki 60 milyon olsun. Karşılığında ne istiyor biliyor musun? Karşılığında 374 milyon liralık arazi istiyorlar" dedi.

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sivrihisar ilçesine geçerek burada esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Avcı gezisi sırasında yolda karşılaştığı 58 yaşındaki Ahmet Akaoğlu ile bir süre sohbet etti.

TARAFTAR İSTEDİ

İşçi emeklisi olan Ahmet Akaoğlu kendisinin koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirterek bakan Avcı'ya "Kendim için bir şey istersem namerdim. 3 çocuğum da öğretmen onlar için de bir şey istemiyorum. Şu Kenan Evren Lisesi'ni lütfen yani. Galatasaray'a bedava stat yaptınız. 3 tane okul yaptık bir tane de spor salonu verdik. Ben hasta Fenerbahçeliyim. Başkanım için hapiste yatmaya hazırım" dedi.

Bakan Nabi Avcı da Milli Eğitim Bakanlığı ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında daha önceden yapılmış olan protokoller olduğunu söyledi.

81 KENTE YÜZME HAVUZLU LİSE İSTEDİ

Avcı şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'nin yaptığı 3 okul ve 1 spor salonu. Onların toplamı tutarı 18 milyon lira. 18 milyon lira harcamışlar o okullara. Diyorlar ki 60 milyon lira harcadık. Peki 60 milyon olsun. Karşılığında ne istiyor biliyor musun? Karşılığında 374 milyon liralık arazi istiyorlar. Ben diyorum ki Fenerbahçelilere burayı satalım. 81 vilayete hadi senin hatırın için de bir tane de Sivrihisar'a yüzme havuzu, kapalı spor salonu olan birer Fenerbahçe spor lisesi açalım. Var mısın? Bak 81 vilayete o parayla açılacak. Bir düşün bunu. Galatasaray'a bedava vermedik. Orası eğitim sahası değildi."

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe, Bakan Avcı'nın sözleri nedeniyle açıklama yaptı ve resmi sitesinden şu ifadeleri kullandı:

"Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerinin geçtiğimiz hafta içinde Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı ziyaretle ilgili son gelişmeler üzerine işbu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden, basın müşavirliği vasıtasıyla dün gece 22.27'de Kenan Evren Lisesi arazisi ile ilgili bir Basın Açıklaması yayınlanmıştır. Kulüp başkanımız ve yöneticilerimizin bakanlığı ziyaretinden yaklaşık 1 hafta geçtikten sonra, gece yarısına yakın bir saatte yapılan bu açıklamada kulübümüzün protokollere uymadığı iddia edilmektedir. Ayrıca Kenan Evren Lisesi arazisinin değerinin 345 milyon TL olduğu vurgulanarak, arazinin kulübümüze devrinin ciddi bir kamu desteği olacağı ifade edilmiştir.

"FENERBAHÇE ARAZİNİN SAHİBİ OLMAYACAK"

Öncelikle bilinmelidir ki yapılan protokoller gereği Fenerbahçe Spor Kulübü Kenan Evren Lisesi Arazisi'nin sahibi olmayacak, söz konusu araziyi sadece yap işlet devret yöntemiyle kiralayacaktır. Burada Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılacak olan ticari işletmeden elde edilen gelirlerden de yine protokol gereği her yıl devlete yaklaşık yüzde 26'lık bir kar payı ödenecektir. Dolayısıyla devletimiz bu araziden hem her yıl ciddi bir gelir elde edecek hem de sözleşmenin sona ermesi ile birlikte bu arazi üzerine yapılan tüm ticari üniteler arazi ile birlikte Maliye Bakanlığı'na devir edileceğinden, devletimize ait bir taşınmaz, değeri de artarak hazineye ait bir mal olarak bu özelliğini koruyacaktır.

"YÜKÜMLÜLÜKLERİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRDİK"

Ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü protokol, ek protokol, revize protokol ve ön izin sözleşmesi ile taahhüt edilen tüm yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmiş olup, bu husus hem Maliye Bakanlığı'nın hem de İstanbul Defterdarlığı'nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kabulündedir.

Bu çerçevede;

1.Okul Ataşehir Anadolu Lisesi adıyla Ataşehir Küçükbakkalköy'de 40 derslikli olarak 16.02.2010 tarihinde,

2.Okul Yavuztürk İlköğretim Okulu adıyla 32 derslikli olarak Üsküdar Çengelköy'de 22.10.2010 tarihinde,

3.Okul Sancaktepe İlköğretim Okulu adıyla Sancaktepe'de 24 Derslikli olarak 20.02.2013 tarihinde,

4.Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Spor Salonu ve İşlik derslikleri ise Ataşehir Mevlana'da 24.06.2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilmiştir ve tüm bu tesislerde eğitim faaliyetleri devam etmektedir.

Kaldı ki kulübümüzün tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği bu süreç içinde Milli Eğitim Bakanlığında değişikliği yaşanmış ve yönetim kurulu üyelerimiz yeni bakan Sayın Nabi Avcı'ya 2013 yılında göreve geldikten kısa bir süre sonra ziyarette bulunmuş, kendilerine kulübümüzün konuyla ilgili talepleri ve beklentileri arz edilmiştir. Sayın Avcı da konuyu inceledikten sonra çözüm için gerekli talimatları vereceğini belirtmiştir. Aradan geçen 2 yılı aşkın bir sürede kulübümüze, protokoller tahtındaki taahhütlerine ilişkin bir eksiklik bulunduğu bildirilmemişken , uzun uğraşlar sonucu alınabilen randevu sonrası şimdi son derece zorlama bir şekilde böyle bir eksiklikten bahsedilmesi de manidardır.

"KONU MİLYONLARCA TARAFTARIMIZI İLGİLENDİRMEKTEDİR"

Unutulmamalıdır ki, Fenerbahçe Spor Kulübü kamu yararı statüsüne sahip bir dernektir. Yönetim kurulumuz bahsi geçen protokolü kulübün tüzel kişiliği adına yapmıştır ve fakat konu milyonlarca taraftarımızı ilgilendirmektedir. Kulübümüz hukuk bağlamında tamamen haklı olduğu bir konuda sadece haklarını savunmaktadır. Gelinen noktada tüm gelişmeler kulübümüzün bu ay içinde yapılacak olan Genel Kurulu'nda üyelerimize arz edilecek ve Genel Kurul'dan çıkacak karara göre hareket edilecektir.

"YILDIRIM'IN SÖYLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SÖZLER İFTİRADIR"

Diğer yandan bugün basında çıkan haberlerden Milli Eğitim Bakanlığı ziyareti sonrasında, bakanlık personelinin aralarında tanzim ve imza ettikleri tutanak ile başkanımız Sayın Aziz Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenilmiştir. Bilinmelidir ki başkanımız Aziz Yıldırım'ın Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı ziyaret sonrası söylediği iddia edilen sözler tamamen bir iftiradır. Ziyaret sırasında başkanımızla birlikte yöneticilerimiz Mahmut Uslu, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı ve Şekip Mosturoğlu da hazır bulunmuştur ve tüm yöneticilerimiz de böyle bir söylemin olmadığına bizzat şahit olmuşlardır. Kaldı ki başkanımız konuyla ilgili her türlü şikayetlerini Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'ya bizzat makamında iletmiştir. Tutanak altına alındığı iddia edilen husus tamamen iftira olup, bu iftirayı atanlar hakkında hukuki ve cezai her türlü talep ve dava hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Yüce Türk adaletinin hiçbir baskı altında kalmadan en doğru kararı vereceğine olan inancı tamdır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Spor Kulübü Galatasaray Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

AkgunMobil-ANDROID:

TÜM FB .AKP YE OY YOK OYLAR MHP YE OZAMAN MİLLİ EGTİM BAKANI FB. NE OLDUGUNU ANLAR LÜTFEN OYLAR MHP YE

2
0
yanıtYanıtla
beyin yokMobil-ANDROID:

bu takım taraftarlarını anlamıyorum arkadaş. çolundan çocuğundan kesip maça para harcıyorlar o maçta toplanan paralar kendini bilmez sporculara gidiyor onlarda karı kızla yiyor. Yada başkan parayı cebe indiriyor paraları yiyor bizim milletde burada bir birini yiyor. orada ne bir üretim ne de bir katma değer var ha gitmiş esrar kokain almışsın ha da fanatik taraftar olmuşsun hiç bir farkı yok. he yetmiyor bir de devletten destek bekliyorlar hem milyonlarca lira gelir elde et hem de devletten destek bekle yüzsüzlüğün daniskası.

1
0
yanıtYanıtla
tarık Mobil-ANDROID:

sözde fener bu ülkeyi cok seviyor 18 harcadığı para karşılığında 375milyonluk yeri istiyor ulurmu cok seviyor bu ülke yi aziz başkan o devirler kapandı başkan

1
0
yanıtYanıtla
YEŞİLmobilWeb@haberler.com:

CHP SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DİYEMEDİ...HDP ASKERİMİZİ,POLİSİMİZİ ŞEHİT EDEN PKK YA TERÖRİST DEMİYOR...BUNLARA OY VERENLERİ ŞEHİTLERİN RUHU ÇARPAR İNŞALLAH... SOL PARTİLER BEYNAMAZDİR..OYLAR SAĞ PARTİ OLAN MHP YADA AKP YE.....

0
1
yanıtYanıtla
sibel Mobil-ANDROID:

trabzona allahini seven bir kupa versin fener vermiyorsa kupasi olan bir takim rica ediyorum ceksinler cenelerini

0
1
yanıtYanıtla
Cengiz:

Ben bu ak partiyi anlamıyorum. İnsanı salak yerine koyuyor. Hem İmralı''daki teröristle pazarlık yapıyor, hem de milliyetçilerden oy istiyor. olacak iş değil. Başka kapıya. Ülkücülerden size oy çıkmaz.

0
1
yanıtYanıtla
cotanak28Mobil-ANDROID:

Şike yapsana Azize

0
1
yanıtYanıtla
keremMobil-ANDROID:

Yandık ki Yandık.

1
0
yanıtYanıtla
Bado KorMobil-ANDROID:

Devlet ebet müddettir, söz verirse yerine getirir. Para devletin sözünün değeri ile ölçülen bir ölçü olamaz. Biz FB,yi desteğe devam edeceğiz ama,,,, diğer destek için düşüneceğim.

0
1
yanıtYanıtla
garaMobil-ANDROID:

Niye söz verdinya lan gominis gılıklı.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title