Haberler

Bakan Avcı, Mihalgazi İlçesinde "Tübitak4006 Bilim Fuarı"Nı Gezdi

Türkiye’nin şalvarlı belediye başkanı olarak bilinen Eskişehir’in Mihalgazi ilçesi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya, ilçelerinde düzenlenen programa normal saatinden daha geç gelmesi üzerine, “Bir cenazemiz var. Aynı zamanda bir düğünümüz var ve kardeşleriniz sizi saat 2’den beri bekliyorlar.

Türkiye'nin şalvarlı belediye başkanı olarak bilinen Eskişehir'in Mihalgazi ilçesi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya, ilçelerinde düzenlenen programa normal saatinden daha geç gelmesi üzerine, "Bir cenazemiz var. Aynı zamanda bir düğünümüz var ve kardeşleriniz sizi saat 2'den beri bekliyorlar. Bir yorgunluk oldu. Maalesef bazı kardeşleriniz gitmek zorunda kaldı. Onun için bunu saymıyoruz" dedi.

Bakan Avcı, Mihalgazi ilçesinde Mihalgazi Ortaokulu'nda düzenlenen "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"na katıldı. Fuarın açılış töreninde ilk olarak konuşan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün, ilçesinde böyle bir bilim fuarı açılmasının kendisi için en büyük gurur olduğunu belirterek, fuarın, çocukların önlerinin açıldığında çok güzel başarılara imza atacaklarının göstergesi olduğunu söyledi.

Bakan Avcı'dan bir takım isteklerde bulunan şalvarlı Belediye Başkanı Akgün, "Kapalı spor salonu eksiğimiz var sayın bakanım. Çok ciddi manada. ve bunu talep ediyoruz. Bu zaten bize Başbakanımızın bir sözüdür. Her ilçeye yapacağını söylemiştir. Onun için bunu da talep ediyoruz. Yeni bir okul istiyoruz. Okulumuz tamamen devrim yapımıdır. Askeri darbeyle yapılmıştır. Çok da sağlam olabileceğini düşünmüyoruz ama artık yeni bir okul istiyoruz. Bunu da hak ettiğimizi düşünüyoruz. Mevcut konferans salonumuz var. Onun da yenilenmesi lazım. Alt yapısının yapılması lazım. O da 1980'den kalma. Doğru dürüst hiçbir şey yapılamamış. Bunun da mutlaka yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Bakan Avcı'ya, ilçelerindeki etkinliğe geç kalmasından dolayı dert yanan Akgün, şöyle konuştu:

"Burada olmanızdan çok mutluyuz. Ama şunu söyleyelim ki. Bir cenazemiz var. Aynı zamanda bir düğünümüz var ve kardeşleriniz sizi saat 2'den beri bekliyorlar. Bir yorgunluk oldu. Maalesef bazı kardeşleriniz gitmek zorunda kaldı. Onun için bunu saymıyoruz. Kültür Başkentinin bize yapmış olduğu Kültür Evi'nin açılışında, temel atmasında yeniden sizi ilçemizde görmeyi çok istiyoruz."

"GECİKMEDEN ÖTÜRÜ HEYET OLARAK ÖZÜR DİLERİZ"

Daha sonra konuşan Bakan Avcı, gecikmeden ötürü heyet olarak herkesten özür dilediklerini kaydetti. Avcı, "Tahmin edebileceğiniz gibi Sarıcakaya'da. Zeynep Hanım başını bilmiş bir şekilde onlar öyledir der gibi sallıyor. Sarıcakaya'da programımız biraz sarktı. Bunun için geciktik" ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK'ın Bilim Fuarı hakkında açıklamalarda bulunan Avcı, "TÜBİTAK'ın bu tür teşvik çalışmaları bundan sonra da devam edecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocuklarımızın sadece Fen Bilimleri'nde değil, Sosyal Bilimler'de de, Edebiyat alanında da benzer yarışmalarla çocuklarımızın gizli kalmış yeteneklerini açığa çıkartmak için zeminleri oluşturmaya devam edeceğiz. Ben, zaten geciktik, sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Bir an önce çocuklarımızın çalışmalarını görmek için sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Onun için hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum. Bir dahaki gelişimizde vakitli geleceğiz inşallah" diye konuştu.

Daha sonra Bakan Avcı ve beraberindekiler, bilim fuarının açılış kurdelesini keserek, fuarda çalışmaları bulunan öğrencilerden bilgi aldılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Zeynep Akgün Eskişehir Mihalgazi Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title