Haberler

Bakan Avcı'dan Yunus Emre Enstitüsü'nde Fetö Uyarısı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi'nin "Sınırların Dışında Düşünmek Çalıştayı"na katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi'nin "Sınırların Dışında Düşünmek Çalıştayı"na katıldı. Bakan Avcı burada yaptığı konuşmasında, salonda bulunan Yunus Emre Enstitüsü'nün yurtiçi ve yurtdışında gelen temsilcilerine hitaben, "Böyle bir sorumlulukla vazifelendirilmiş olmanız hepiniz için bir nimettir. Bu parayla, unvanla, kariyer hesaplarıyla yapılacak bir iş değildir, adımızdan belli. Bizim davamız muhabbet davasıdır, Yunus Emre'nin davasıdır. Tanış olmak ve tanış olduklarımızla işlerimizi kolay kılma davasıdır. Biz de Bakanlık olarak, mütevelli heyeti olarak, sizin bu gayretlerinize elimizden geldiği kadar destek olmak için gece gündüz yanınızdayız" dedi.

FETÖ UYARISI

Bakan Avcı, "Vazife yaptığınız ülkelerde, Yunus Emre Enstitüsü'nün gereği gibi çalışamaması için gayret gösteren odaklar olduğunu, bunların bazen bulunduğunuz ülkelerin yerel yönetimleriyle de iş birliği yapabilecek kadar takiye uyguladıklarını bilmenizde fayda var. Yunus Emre Enstitüsü kurulduğu günden beri içeriden çok büyük ihanete uğramış bir enstitüdür. Çünkü Yunus Emre Enstitüsü'nü kendi farklı emellerinin önünde bir engel olarak gören Fethullahçı Terör Örgütü, sizin bulunduğunuz yerlerde tanınmamanız için, gereği gibi çalışamamanız için açık veya örtülü pek çok tertibin içine girmiştir. Bunu bazen bizim içimizi de sızmış olan uzantıları aracılığıyla yapmıştır. O bakımdan bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Hem çalışanlarınız hem çevre ilişkileriniz bakımında bu konuyu da bilhassa göz önünde bulundurmanızda, teyakkuz halinde olmanızda büyük fayda var" şeklinde konuştu.

PLAKET AÇIKLAMASI

Konuşmasının ardından Bakan Nabi Avcı'ya enstitü tarafından hediye takdimi yapıldı. Bakan Avcı bunun üzerine, kendisine plaket verileceğini düşündüğünü belirterek "Biz plaketi kaldırdık biliyorsunuz. Bulunduğunuz yerlerde Türk kültürünü gösteren böyle güzel hediyeler DÖSİM'in (Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü) var zaten biliyorsunuz. Misafirlerinize hediye vereceğiniz zaman onları verin. Üzerinde yazılar olan plaketler vermeyin. Çini takdim ettiğiniz zaman üzerine isim yazmayın, insanlar rahat rahat duvarlarına asabilsin. Japonlar çok güzel bir takım hazırlamışlar, makas var, tel zımba var, zarf açacağı var…Ama bizim DÖSİM'de de çok güzel ürünlerimiz var" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title