Haberler

Bakan Avcı: CHP İşte Böyle Gider

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de partisinin birinci parti unvanını CHP'den alması sonrası, "CHP ile ilgili olarak şaşırmadım. CHP işte böyle gider" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, partilerin oy oranlarını değerlendirirken Cumhuriyet Halk Partisi'ne eleştiride bulunarak, "CHP ile ilgili olarak şaşırmadım. CHP işte böyle gider" açıklamasında bulundu.

"BAKANLIK MESELESİ YAT SAHİBİ OLMAK GİBİDİR"

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Nabi Avcı, bir basın mensubunun, "Eskişehir'de bir Bakandan fazlası olacak mı" sorusu üzerine, "Bizim AK Parti olarak Eskişehir'de 3 milletvekilimiz var. 3'ü de hangi Bakanlık verilse yerine getirebilecek evsafta. Dolayısıyla biz de tabi bekliyoruz 3 arkadaşımız adına ama bana 2011 seçiminden sonra bu soru sormuştunuz, demiştim ki, Bakanlık meselesi yat sahibi olmak gibidir. Yat sahibi olmak masraflı bir iştir. Halbuki arkadaşınızın yatı olursa o daha iyidir. Yatın masrafına katılmazsınız ama sefasına katılırsınız. Ben de o zaman demiştim ki bizim belki yatımız olmaz ama bütün yatlara rahat olarak bineceğiz, hatta Başbakanımızı kast ederek amiral gemisi de bizimdir demiştim. Şimdi de öyle tüm Bakanlıklar aslında bizimdir. Hepsi Eskişehir'indir.

Başbakanımızı özellikle vurgulamak istiyorum çünkü Eskişehir'in eniştesidir. Dolayısıyla amiral gemisi de dahil tüm gemiler Eskişehir'in hizmetindedir. Bazılarını biz kullanırız, bazılarını arkadaşlarımız kullanır ama neticede topyekun Eskişehir'in ve milletin hizmetindedir. Bunu çok fazla abartmamak lazım ama her il en az bir Bakanın kendi ilinden olmasını ister. Ben özellikle Eskişehir'deki esnafın iş adamının, sanayicinin sorunlarını Ankara'ya taşımak ve çözmek konusunda Harun beyin çok büyük katkısı olacağını biliyorum.

"7 HAZİRAN'DA VERİLEN DERSİMİZE ÇALIŞTIK"

Türkiye genelinde özellikle olumlu bir rüzgar esti ama bu rüzgarın arkasında bu beklentiler de var. biz de bunları biliyoruz. Biz gerçekten 7 Haziran'da verilen dersimize çalıştık. Özellikle dar gelirlilerin, emeklilerin, çalışanların sorunları konusunda gerekten dersimizi çalıştık. Önümüzdeki dönem çalışmalarımızın semerelerinin vatandaşa yansıyacağı bir dönem olacak" ifadelerine yer verdi.

KRAVATIYLA MEZUN OLDUĞU LSİEYE SELAM GÖNDERDİ

Bir basın mensubu'nun Bakan Avcı'nın taktığı kravatın renkleri ile ilgili sorusunu yanıtlayan Avcı, "Bu eski Eskişehir Maarif Koleji'nin, yeni adı ile Eskişehir Anadolu Lisesi'nin kravatı. Bu seçimin biz özelliği de şu; 6 milletvekilinin 4'ü aynı mektepten mezun. Emine Hanım Eskişehir Anadolu Lisesi'nden mezun, Cumhuriyet Halk Partisi'nden de Utku Bey ve Cemal Bey buradan mezun ama ben hepsinin ağabeyiyim. Kolejde öyle bir gelenek vardır. Bu seçimde 3 kardeşimle birlikte Meclis'te şehrimizi temsil ediyor olmaktan ötürü ayrıca kıvanç duyuyorum" şeklinde konuştu.

"SEÇİM BİR HAFTA SONRA OLSAYDI…"

Avcı, "Türkiye genelinde hepimizi şaşırtan bir oranda çıktı. Biz tek parti hükümeti bekliyorduk ama milletin bu kadar sağlam destekle bizi Meclis'e göndermesi bizleri sevindirici bir sürpriz oldu. Eskişehir'de hissediyorduk ama rakamlandıramıyorduk. Bizim ilk anket çalışmalarına başladığımızda bu düzeyde değildi. Seçim bir hafta sonra olsaydı biz Yetkin Bey ile de birlikte Ankara'ya giderdik diye bekliyorduk" dedi.

"CHP İŞTE BÖYLE GİDER"

Muhalefet partilerinin oy oranlarını değerlendiren Bakan Avcı, "Türkiye genelinde MHP'ninkini bekliyordum. AK Parti'nin oy konusunda bu kadar bekliyor musunuz derken o kadar net söyleyemem ama MHP'nin biraz daha sert bir düşüş yaşamasını bekliyorduk. Bunu da söyledik. Bu vesile ile hem Türkiye genelinde hem de özellikle Eskişehir'de AK Parti'ye destek veren Ülkücü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gösterdikleri vatansever feraset için teşekkür ediyorum. CHP ile ilgili olarak şaşırmadım. CHP işte böyle gider" ifadelerini kullandı.

"TÜRKEŞ MİLLİYETÇİ REFLEKSİ İLK SERGİLEYEN SİYASETÇİ"

Bir basın mensubunun, "Tuğrul Türkeş'in MHP'deki oyunun azalmasını sağladığını düşünüyor musunuz" sorusu üzerine Bakan Avcı, "Tuğrul Türkeş zaten gerçek milliyetçi refleksi sergileyen ilk siyasetçi oldu. Özelikle Ülkücü kadrolarda bir işaret fişeği değeri de taşıdı. Gerçekten vatan ve millet için iyi bir vazife icra etti" diye konuştu.

GÜNAY'I DUYGULANDIRAN HEDİYE

Toplantı ardından AK Parti İl Yönetimi, AK Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Emine Nur Günay'a babası ile kendi resminin bulunduğu bir tablo hediye etti. Bunun üzerine Günay, duygulandığını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Nabi Avcı Eskişehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title