Haberler

Bakan Avcı, Çeçenistan Başkan Yardımcısı Hakimov ile Görüştü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Hasan Hakimov ile bir araya geldi.

Bakan Avcı'nın makamında gerçekleşen görüşmede, Çeçenistan ile Türkiye'nin akrabalık, dostluk ve kardeşlik bağlarının bulunduğunu belirten Avcı, özellikle eğitim olmak üzere tüm alanlarda işbirliğinin artırılmasını istediklerini belirtti.

Ziyaretin, münasebetleri daha da iyileştirmesini umduklarını ifade eden Avcı, "Çeçen gençlerin, öğrencilerin ülkemizde daha çok sayıda öğrenim görmelerini arzu ederiz. Rusya Federasyonu'na 368 burs tahsisimiz var. Bunun 23'ü Çeçenistan tarafından kullanılıyor. Ama bu sayıyı artırmamız lazım" dedi.

Hakimov da "sıcak" karşılamadan dolayı Bakan Avcı'ya teşekkür etti. Hakimov, savaş nedeniyle Çeçenistan'dan Türkiye'ye gelen öğrenci sayısının azaldığını dile getirerek, bu sayıyı artırmak istediklerini söyledi.

Ziyarette, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin ile Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanı İsmail Bayhanov da bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Çeçenistan Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title