Haberler

Bakan Avcı: Amerikan Modeli Falan Diye Bir Şey Yok

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlık olarak kendilerinin de karnelerinin hep pekiyi olmadığını belirterek, "Bizim de orta notlarımız var iyi yapmadığımız işler var bizde ikinci sömestrde onları düzelteceğiz" şeklinde konuştu. Avcı, öğrencilere "Kötü notlara üzülmeyin. Daha sonra ikinci dönem bunlar düzeltilir, hiç üzülecek bir şey yok" diye seslendi.

Bakan Avcı NTV'nin sorularını yanıtladı. "Düşük not alan öğrenciler için öğrenci ve velilere ne tavsiye edeceksiniz?" sorusu üzerine Bakan Avcı, "Notlara üzülmeyin. Daha sonra ikinci dönem bunlar düzeltilir, hiç üzülecek bir şey yok. Bunlar nihai notlar değil, önümüzdeki dönem biraz daha çalışırız. Hepsi düzelir. Bu tatilde bütün öğrencilerimiz dinlenecekler. İmkanları el verdiği ölçüde gezecekler, anneler babalardan rica ediyoruz çocuklarının notlarını çok fazla problem etmesinler. Hepimizin karneleri var. Bir de şu konu var; benim twitter hesabım yok ama birisi benim eski öğrencilerimden biri olduğunu zannediyorum sahte bir hesap açmış. Geçen sene karne dağıtımı zamanında bir twit almışım. Benim twitim değil ama çok hoşuma gidiyor. Diyor ki veliler çocuklarınızın karneleriyle uğraşmayın, hepinizin karneleri MEB'in arşivinde var bizde sizin karnelerinizi çıkartırız. Güzel bir espri. Velilerimiz bizi kendi karnelerini araştırmak zorunda bırakmasınlar. MEB olarak da bizim karnelerimiz hep pekiyi değil ki bizim de orta notlarımız var iyi yapmadığımız işler var biz de ikinci sömestrde onları düzelteceğiz" şeklinde konuştu.

-"ÇOCUĞUN İSTEMEDİĞİ OKULA GÖNDERİLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ"-

Bakan Avcı, "SBS ile ilgili üst mahkemeye başvurmuştunuz. Mahkeme bunu onarsa yol haritanız ne olacak?" şeklindeki bir soru üzerine, "

Hiçbir çocuğumuz mağdur olmayacak. Çocuklarımız kazandıkları okullarda okumaya devam edecek. Hiçbir çocuğumuz sen puanın buraya yetmiyordu seni oradan kalıyoruz buraya yerleştiriyoruz diye bir şey söz konusu değil. Bütün çocuklarımız kazandıkları yerlerde eğitimlerine devam edecek. Kesinlikle hiçbir çocuğumuzu mağdur etmeyiz. Bunlar kazanılmış haktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin açtığı dava sonucunda bir çocuğun istemediği bir okula gönderilmesine müsaade etmeyiz. Burada çocuklar ve aileler tedirgin edilmek isteniyor. Asıl amaç odur. Velilerimiz, çocuklarımız, öğretmenlerimiz biliyor bu meseleyi.

-" " Kpss'SİZ ÖĞRETMEN ATIYOR' DENİLİYOR, BU ÇOK AYIP"-

Balıkesir'de bir öğretmenin Kpss'siz olmak üzere kendisi tarafından atandığına dair çıkan haberlerin üzerinden bir kampanya oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Bakan Avcı, "Olayın esası şudur; bu öğretmenimiz 1994 yılında yani ortada daha KPSS yokken, 20 yıl önce öğretmenliğe başlamış. Bugünkü mevzuat gereğince 94 yılında öğretmen olmuş, 1997 yılına kadar öğretmenlik yapmış. Yani asaleti tasdik edilmiş. 1997 yılında istifa etmiş. 2012 Ocak ayında ben henüz bakan olmadan 1 yıl önce bu arkadaşımız müracaat etmiş ben görevime dönmek istiyorum diye. Yasalara çok uygun olarak kendisi tekrar öğretmenliğe atanmış, bu çok yasal bir şey. Şubat ayında atama bekleyen adaylar var. Bunlar tahrik etmek, bakın siz bekliyorsunuz ama bakan KPSS'si olmayan adamları öğretmen olarak atıyor deniliyor. Bu çok ayıp bir şey" diye konuştu.

-"ANASINIFLARININ DA DESTEK KAPSAMINA ALINMIŞ OLMASI BİZİM İÇİN SEVİNDİRİCİ"-

Bakan Avcı, dershaneler konusunun son aşamasıyla ilgili sorular bir soru üzerine, "Dershanelerle ilgili yaptığımız hazırlıklar bitti. Başbakanımızın önünde önümüzdeki günlerde inşallah imzalar tamamlanmış olur ve Meclis'e intikal eder. Sayın başbakanın da başta maliye bakanının olmak üzere birçok önerisi oldu. Çünkü milli eğitim tüm toplumu ilgilendiriyor. Başbakanımızın bizim açımızdan en sevindirici müdahalesi anasınıflarının da destek kapsamına alınmış olması oldu. Bu da bizi gerçekten çok mutlu etti. Teşvik zaten yönetmeliklerle düzenlenecek. Yani kanunda teşvik yapılabilirlik maddesi konulduktan sonra bu teşvikin yıllara göre nasıl değişeceği düzenlenecek" açıklamasında bulundu.

-"AMERİKAN MODELİ FALAN DİYE BİR ŞEY YOK"-

"Üniversite sınav sisteminde Amerikan sistemi üzerinde çalışıldığı söyleniyor bu konuda ne söyleyeceksiniz? Şeklindeki bir soru üzerine Bakan Avcı şöyle devam etti:

"Biz o konuda çalışıyoruz. Zaten bu konu bilim ve teknoloji yüksek kurulu tarafından MEB'e YÖK'e ve ÖSYM'yle birlikte çalışarak bunu düzenlemeleri konusunda bir karar var. O karar çerçevesinde biz çalışıyoruz. Ama böyle bir Amerikan modeli falan diye bir şey yok. Bunlar bize ait sözler değil. Biz konunun boyutlarını tartışırken zaman zaman şöyle sözler çıkıyor: çocuklarımızın sadece ders başarılarını değil, ders dışı başarılarını da hesaba katan bir takım şeyler yapmak gerekir. Sınav sistemiyle ilgili çalışmalar bu yıl içinde tamamlanır ama bu yeni yapılacak düzenlemelerin sonuç vermesi 2-3 yılı bulur."

-"BUNLAR MECLİS'E YAKIŞMIYOR DOĞRU DEĞİL"-

"Son günlerde Meclis'e baktığımız zaman milletvekilleri arasındaki iletişim kanallarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bakan Avcı, "Ben şimdi genellikle milli eğitime bakmaya çalışıyorum ama bir milletvekili olarak da Meclis'teki tartışma üslubu ve yaşananlar doğrusu beni üzüyor. Bunlar Meclis'e yakışmıyor doğru değil" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Nabi Avcı KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title