Haberler

Bakan Aşçı ve Alaboyun Aksaray'da

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde Aksaray’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Gülağaç İlçesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı.

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Aksaray'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Gülağaç İlçesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı.

Burada bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin istikrarsız bir döneme girdiğini belirterek, "Bunun nedeni tek başına bir iktidar olmadığı için. Bazı partilerle yapılan görüşmelerde de koalisyon imkanı doğmadığı için ülkede bir takım belirsizlikler oldu. Spekülasyonlar oldu. Dolar 2.6'dan çıktı neredeyse 3.1'e yüzde 18,19 dolarda bir artış oldu ve hepimizin yurt dışında bağlantısı var kredi bağlantıları var. Demek ki, ülkenin bir istikrara ihtiyacı var. Bizde son 13 senedir istikrar sadece bu ülkede güçlü liderlerle veya güçlü siyasi partilerle oluyor. Koalisyon kültürü bizim ülkemizde pek şey bulmadı maalesef. Yani zemin bulmadı. 1990'lı yılları hepiniz yaşayan kişilersiniz. Belki çocuklarımıza bunu anlatamıyoruz. 1990 yılında yaşananları çünkü yaşamadılar o çocuklar. Ne 28 Şubat'ın sıkıntısını yaşadılar onlar, ne 2001 krizini yaşadılar o krizi yaşarken bile siz o çocukların veya bizler çocukların cebine harçlıklarını soktunuz krizi yaşatmadan ülke huzurlu olsun diye" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, 1 Kasım seçimlerinde çıkacak tek parti iktidarının ülkeyi istikrara götüreceğini inandığını ifade etti. Bakan Alaboyun, "Önümüzde bir seçim var ve bu seçimde bizim ricamız yani bu ülkenin geleceğini düşünen insanlar olarak sandığa gidin inşallah bundan tek başına bir iktidar çıkar. Bu iktidar AK Parti olur, bu iktidar MHP olur, CHP olur. Kim olursa olsun ama tek başına bir iktidarın çok önemi var. Ülkenin istikrarı açısından yatırımları açısından geleceği açısından mümkün olduğu kadar ben oy vermesem olur dedirtmeyin insanlara. Sandığa gidilsin demokratik hakkımız kullanılsın. Bakın son 13-15 yıldır AK Parti iktidarından öncesini de katayım içerisine ülkede hızlı bir gelişim dönüşüm süreci yaşandı. Bunun devam etmesi gerekiyor. Reformların devam etmesi gerekiyor. Bu reformların yapılabilmesi için de güçlü iktidarların olması lazım. Bir açılım süreciyle işte sıkıntıları giderelim dedik bize bunu kötüye kullanan bir PKK terörü yeniden hortladı. Elhamdülillah üzerine gidiliyor. Bütün gücümüzle. Onunda büyük ölçüde beli kırıldı, kırılacak. Böyle bir toprakta yaşıyoruz biz. Bir taraftan Suriye gibi bir sıkıntılı ülke var, bir taraftan ırak kendi içerisinde sorun bir taraftan İran siz etrafınızın ateş çemberi olan bir yerde huzur içerisinde yaşıyorsunuz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ise, "Şu an en büyük hakem yüce milletimizdir. Söz sahibi olmamız gerekiyorsa, vatan bizim diyorsak sahip çıkmak istiyorsak bunu kullanmanın yöntemlerden birisi en büyük hakem kim yüce milletimiz. Sistem bunu gerektiriyor bizim 1 Kasım'da gidip de sahip çıkacağımız bu memleketimizde nasıl sahip çıkacağımıza karar vermemiz gerekiyor. Arzumuz gönlümüzden geçen tek başına iktidardır. Ama milletimizin kararı ne ise koalisyon diyorsa koalisyondur, bizim ona yapacağımız bir şey yok. Ama öncelikle sandığa gidilmesi gerekiyor. Dolayısıyla güçlü olmanın yolu bundan geçer. Sandığa gidip tercihlerimizi yaptıktan sonra siyasi partilerimiz şapkalarını önlerine koyacak ve nasıl hükümet kuracaklarını düşünecekler. Zaten tek parti olursa amenna ona lafımız yok" şeklinde konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ali Rıza Alaboyun Kurban Bayramı Gülağaç Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (1)

Bülent Ecevit AKP defolMobil-IOS:

AKP tek başına iktidar olamaz olursa bizi yolar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title