Haberler

Bakan Arslan: "Ağır Vasıtalar 26 Ağustos'tan İtibaren 3. Köprüyü Kullanacak"

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 26 Ağustos'tan itibaren ağır vasıtaların zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanacağını açıkladı. Bakan Arslan, Kurban Bayramı'nda Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçişinin ücretsiz olup olmayacağının sorulması üzerine, "Ancak ancak sayın Cumhurbaşkanımız her zaman sürprizler yapmayı sever. O gün bir talimatları olursa arkadaşlarla birlikte değerlendiririz" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26 Ağustos'ta açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanımız sürpriz yapabilir

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, soruları da yanıtladı.

Ahmet Arslan, Kurban Bayramı'nda Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ücretsiz olup olmayacağının sorulması üzerine, "Osmangazi Köprüsü hemen bayram tatilinin başlangıcı ile açıldığı için sayın Cumhurbaşkanımızın öyle bir talimatı oldu. Dolayısıyla ücretsiz oldu. Eğer '26'sında bayrama ücretsiz olsun' derseniz 26 gün ücretsiz yapmak lazım ki bu sürdürülebilir değil. Ancak ancak sayın Cumhurbaşkanımız her zaman sürprizler yapmayı sever. O gün bir talimatları olursa arkadaşlarla birlikte değerlendiririz. Bizde sizinle birlikte 26'sında sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrenmiş olacağız" dedi.

"Ücrette bir değişiklik söz konusu değil"

Köprüden geçiş ücreti ile ilgili farklı yorumlara da açıklık getiren Bakan Arslan, "Uluslararası bir proje olması ve finansmanının ağırlıkla yurt dışından temin edilmesi nedeniyle dolara endeksli bir sözleşme hazırlamıştık. Sözleşmemizde yer alan bedel 3 dolar artı KDV'dir otomobiller için. Köprünün geçiş ücreti için 1 Ocak'taki kur esas alınır ve Türk lirasına çevrilir. Dolayısıyla 26 Ağustostan itibaren köprü geçiş ücretinde 1 Ocak dolar kuru uygulanacaktır. Sene sonuna kadar otomobiller için geçiş 9.90 kuruş olacak. Ücrette bir değişiklik söz konusu değil" diye konuştu.

"Bütün ağır vasıtalar 7/24 3. köprüyü kullanacak"

Bakan Arslan ağır vasıtaların 26 Ağustos'tan itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanamayacağını vurgulayarak, "İstanbul'un üzerindeki yükü azaltacağız dedik. Bu yükü azaltmanın olmazsa olmazı ağır vasıtanın 3. Köprüyü kullanma zorunluluğu getirilmesi. İBB bunun çalışmasın yapıyor. Ağır vasıtalar bu köprüyü kullanacaklar. Her ne kadar mesafe uzuyor gibi gözükse de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yaşanan sıkışıklığı düşündüğümüzde burası onlar için de avantajlı olacak. Malum sabah 4 saat, akşam 4 saat köprüyü kullanamadıkları bir süre var. Kullanamadıkları gibi o sürede gelip bir yerde bekleme zorunlulukları var, orada oluşan trafik var. Bunu da engellemiş olacağız. 7-24 bütün ağır vasıtalar bu köprüyü kullanacaklar. Ağır vasıtalara kesinlik 2. Köprüyü kullanamayacaklar. 26 Ağustos itibariyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanacaklar" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kurban Bayramı Ahmet Arslan Osmangazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title